Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pikantní masová směs

Pikantní masová směs

  , ,   , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Pikantní masová směs
5.0 2

Tohle jídlo hodně připomíná pikantní masovou směs Katův šleh, kterou tak kriticky vyhledává jeden nejmenovaný kuchař na jídelních lístcích všech navštívených restaurací. Chápu, tohle není zrovna žádná vysoká gastronomie. Ale je to zatraceně dobré a hlavně hotové za pár minut 🙂

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

250 g masa podle vaší volby (kuřecí či krůtí stehenní nebo prsní řízky, vepřová panenka atd.)

1 cibule (cca 100 g)

1 žlutá nebo červená paprika (cca 150 g)

6 žampiónů (cca 100 g)

1 česnek

2 lžíce sádla

2 lžičky rajčatového protlaku

2 lžíce coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Na pánvi si na 1 lžíci sádla zprudka osmahněte maso nakrájené nudličky. Jakmile se opeče, z pánve ho vyjměte a dejte zatím stranou.

Do pánve přidejte druhou lžíci sádla a osmahněte na něm cibuli nakrájenou na proužky nebo na klínky.

Jakmile začne od krajů hnědnout, teplotu mírně stáhněte a na pánev k cibuli přihoďte na tenké proužky nakrájenou papriku. Za častého promíchání nechte osmahnout.

Pak teplotu opět mírně stáhněte (na cca poloviční výkon) a na pánev přidejte žampióny a česnek, oboje nakrájené na plátky.

Žampióny nechte změknout. Dejte jim chvíli čas, ze začátku nasají veškerý tuk, takže se bude zdát, že se pečou na sucho. Po chvíli ale pustí šťávu a to je okamžik, kdy do pánve přidejte rajčatovou passatu nebo protlak a coconut aminos.

Ze směsi nechte vyvařit tekutinu na požadovanou hustotu, pak přisypte do pánve opečené maso, vše osolte a opepřete podle chuti (lze přidat i trošku chilli pro milovníky extra pálivého).

Nechte opravdu jen krátce prohřát.

Podávejte s plackami podle vaší volby (květákové, cuketové, dýňové, batátové) nebo s květákovou rýží.

Coconut aminos je náhrada za sojovou omáčku. V Čechách se špatně shání, dle mého lze zakoupit pouze na e-shopu Paleo doupěte. V zahraničí ji pak lze objednat přes internet například na Vitacost.com nebo iHerb.com.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Gabriela

Duben 23, 2018

Je to opravdu vynikající! Budu dělat už podruhé.

Lucie

Duben 23, 2018

Pokud se někdo k nějakému receptu vrací, je to ta nejlepší pochvala! Mám radost, že chutná <3

Ljubica

Srpen 23, 2018

Dobrý den,vedra trochu polevila a bylo možné postavit se k plotně. Velká dobrota ! Jako přílohu jsem zvolila špagetou dýní a byla to skvělá volba !

Lucie

Srpen 23, 2018

Dobrý den, Ljubico, jen to čtu a sbíhají se mi sliny 🙂 Skvělá volba!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Top
0