Nejvíce mých receptů najdete v mobilní📱 aplikaci PALEOSNADNO
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Polévka se zelím a dýní

Polévka se zelím a dýní

    , , , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Polévka se zelím a dýní
5.0 1

Jakmile se venku ochladí, hned dostanu chuť na talíř horké husté polévky. Klidně i jako hlavní chod. Takové té, které se u nás doma říká "pro těhotné a kojící matky". Ve které stojí lžíce 🙂 A tohle je přesně taková polévka. Hustá, se silnou chutí díky vývaru z kostí, plná měkoučkého masa a hromady zeleniny. Cítíte, jak voní? ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 10 minut

    3 hodin

    3 hodin 10 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g vepřových žeber

1 bobkový list

15 kuliček celého pepře

2+4 stroužky česneku

1,5 l vody

20 g sádla

200 g cibule

250 g čerstvé papriky

400 g bílého hlávkového zelí

15 g uzené papriky

30 g rajčatového protlaku

400 g loupaných rajčat

350 g máslové dýně nebo hokaido

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 10 minut

    3 hodin

    3 hodin 10 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Vepřová žebra nakrájejte podél kostí na kusy.

Vložte je do hrnce, přidejte bobkový list, 2 nakrájené stroužky česneku, kuličky pepře a trošku soli. Vše zalijte vodou a přiveďte k varu.

Nechte jemně probublávat 2-2,5 hodiny, dokud maso nezměkne a nezačne se samo oddělovat od kosti.

Pak vývar slijte a oberte z kostí maso.

V hrnci rozpusťte sádlo a orestujte v něm nadrobno nakrájenou cibuli.

Přisypte na kostičky nakrájenou čerstvou papriku a za častého promíchání ji opečte.

Do hrnce přidejte 4 nahrubo rozdrcené stroužky česneku a za stálého míchání nechte rozvonět.

Přisypte uzenou papriku a jen velmi krátce orestujte.

Přidejte rajčatový protlak a za stálého míchání ho prohřejte.

Do orestovaného základu polévky přisypte na nudličky nakrájené hlávkové zelí a vše promíchejte.

Přilijte konzervovaná loupaná rajčata a scezený vývar. Polévku osolte a opepřete.

Polévku zakryjte a nechte ji jemně probublávat, dokud zelí nebude uvařené do poloměkka.

Přisypte na kostky nakrájenou dýni a ještě pár minut povařte.

Až bude zelí i dýně měkké, vyberte část zeleniny z hrnce, rozmixujte ji dohladka a nalijte zpět.

Přisypte obrané maso a již jen krátce prohřejte.

Polévku můžete hned podávat, nejlépe ale chutná druhý a třetí den, když se všechny chutě krásně propojí.

Na talíři ji můžete doplnit lžičkou zakysané smetany (neplatí pro paleo a Whole30 variantu) a posypat lístky petrželky a troškou chilli.

Ať chutná ❤️

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Kalorie320 kcal
Bílkoviny12 g
Tuky22 g
Sacharidy16 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Jindra m

Prosinec 10, 2019

zase výborný jako ostatně vše co jsem doposud vařila.!!!!

Lucka

Prosinec 11, 2019

To mám velkou radost, že chutná ❤️ Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Osobní diář MÉ NOVÉ JÁ
zakoupil/a: Radek Hodonice před 10 hodinami
 
Osobní diář MÉ NOVÉ JÁ
zakoupil/a: Věra Lázně Toušeň před 12 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martin Praha před 12 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Gabriela Ždírec nad Doubravou před 12 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Ludmila Loučka před 13 hodinami