

Maso, Rychlovky (do 30 minut) Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 kuřecí maso
2023-07-01
Ohodnotit receptKdyž se řekne "kuřecí prsa", hodně lidí si automaticky představí suché a nudné maso. Jenže! Ono to tak ale vůbec nemusí být ❤️ Zkuste tento postup a určitě mi dáte za pravdu. Výsledkem je totiž krásné křehké maso, které je plné šťávy. Pak už ho stačí doplnit oblíbenou přílohou a večeři máte na stole doslova za pár minut. A rovnou kuřecích prsou upečte víc, protože vám skvěle poslouží jako základ mnoha dalších jídel.
5 minut
20 minut
25 minut
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
5 minut
20 minut
25 minut
Kuřecí prsa ze spodní strany v nejširší části nařízněte několika mělkými řezy a tlakem dlaně mírně zploštěte.
Maso ze všech stran jemně potřete olivovým olejem (není to ale vyloženě nutné) a ochuťte solí a pepřem.
Prsa vložte do menší pečicí nádoby a bez zakrytí či podlití dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C.
Doba pečení bude odpovídat váze jednotlivých plátků. Pro prsa o váze 20 dkg (200 g) to bude 20 minut. V případě menších, například 170gramových, 17 minut.
Po uvedené době kuřecí prsa vyjměte z trouby a nechte krátce odpočinout. Pak je nakrájejte na plátky nebo podávejte v celku.
Na talíři maso doplňte oblíbenou přílohou (například celerovými hranolky) nebo zeleninovým salátem a podle chuti přidejte i nějaký dip (například ochucenou majonézu).
TIPY
Maso můžete kromě soli a pepře ochutit i oblíbeným kořením (skvělé je třeba domácí grilovací nebo uzená paprika s mletým římským kmínem a sušeným česnekem) nebo bylinkami (rozmarýn, tymián, oregano atd.).
Doba pečení se může mírně lišit podle výkonu vaší trouby (každá peče malinko jinak) a také velmi záleží, zda jste prsa zářezy a tlakem dlaně srovnali po celé ploše na přibližně stejnou výšku. Výsledkem by mělo být upečené, ale zároveň krásně měkké maso se spoustou šťávy.
Upečená kuřecí prsa lze zakrytá uchovávat v lednici až několik dní. Můžete je i zamrazit. Pro tyto účely je krájejte až při servírování (méně se vysuší).
Plátky kuřecího masa lze použít například jako náplň domácích tortill nebo doplněk zeleninového salátu, který chcete podávat jako hlavní chod.
Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
5 července, 2023
Díky za tip ❤️
29 dubna, 2025
Naprosto luxusní záležitost. Skvělý recept. Děkuji.
1 května, 2025
Já děkuji za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnal.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
JV(b)
4 července, 2023
Naprosto bezkonkurenční koření jsou od Samuela. Moje top oblíbené je jamajský samjerk – na kuře geniální. Má i jiné středo a jiho americké směsi.