Švestkový koláč » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

_dsc9507podpis

Švestkový koláč

_dsc9507podpis

Švestkový koláč

    , , ,   , , , , , ,

Září 8, 2016

Hodnotit recept
Švestkový koláč
5.0 1

Tenhle recept byl okamžitý nápad, když jsem na procházce se psem objevila krásné švestky, které tam jen tak ležely ladem a očividně je nikdo nesbíral. No řekněte sami, bylo by přece škoda je tam nechat 🙂 Ačkoliv tenhle druh ovoce sama moc nejím, koláč mi opravdu hodně chutnal. Vyzkoušejte ho se mnou.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 6-8 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

150 + 200 g čerstvých vypeckovaných švestek

75 g mandlové mouky

75 g pekanů nebo vlašských ořechů

70 + 30 g vypeckovaných datlí

3 vejce

1 + 1 lžička skořice

1 + 1 lžíce ghee nebo kokosového oleje

1 + 0,5 dcl kokosového mléka

2 lžíce strouhaného kokosu

Postup

Odlijte si z kokosového mléka 1 dcl té nejhustší části. V uzavíratelné sklenici ho vložte vychladit do mrazáku.

Rozdrťte přibližně na zrnka velikosti písku pekany nebo vlašské ořechy. Smíchejte je s mandlovou moukou a 1 lžičkou skořice.

Rozmixujte dohladka vejce, 150 g švestek, 70 g na malé kousky nakrájených datlí a lžíci tuku.

Smíchejte dohromady obě směsi a propracujte je do řidšího těsta.

Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete do placky vysoké přibližně 2-3 cm. Poklaďte ho čtvrtkami zbylých 200 g vypeckovaných švestek (slupkou nahoru).

Připravený korpus vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15-20 minut.

Zatímco se koláč peče, připravte si polevu. Na pánvi si rozehřejte tuk a na něm rozpusťte 30 g drobně pokrájených datlí spolu s půl deci kokosového mléka a lžičkou skořice.

Po 15-20 minutách koláč vyndejte z trouby, hustě ho pokapejte připravenou polevou, posypte strouhaným kokosem a vraťte ještě na 5 minut dopéct do trouby.

Vyndejte z mrazáku vychlazené kokosové mléko a rychlým třesením s uzavřenou skleničkou z něj udělejte šlehačku (popřípadě pro větší množství mléka použijte ponorný mixér).

Vychlazený koláč nakrájejte na dílky, každý doplňte lžičkou kokosové šlehačky, jemně poprašte špetkou skořice a podávejte.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Veronika

Září 18, 2016

Vynikajici kolacek, jeden z top sladkych paleo zakusku !!

LG

Lucie

Září 18, 2016

Jé, to mám radost, že chutnal! Já moc švestky nejím, ale na tomhle koláči jsem si taky moc pochutnala 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation