📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

  , ,   , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Francouzský cibulový koláč
5.0 55

Francouzský cibulový koláč je vlastně takovou zjednodušenou verzí italské pizzy. Jeho skvělá chuť je ale postavená na úplně jiných surovinách, více typickými pro farmářský venkov. Sladká opečená cibule, křupavá slaninka a lehce nakyslá smetana vás vynesou na vrchol blaha 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 15 minut

    35 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

TĚSTO

1 vejce

30 g mandlové mouky

20 g kokosové mouky

15 g psyllia

150 ml vlažné vody

1/2 lžičky soli

pár kapek olivového oleje

NÁPLŇ

50 g ghee nebo sádla

250 g cibule

100 g slaniny

150 g zakysané smetany

50 g nastrouhaného tvrdého sýru (volitelně) *

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 15 minut

    35 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

TĚSTO

Promíchejte mandlovou a kokosovou mouku, psyllium a sůl.

V další misce lehce vyšlehejte vejce s vlažnou vodou a pak vypracujte spolu se sypkou směsí do hladkého těsta (můžete použít mixér, těsto bude pak hladší). Směs bude ze začátku hodně řídká, ale postupně zhoustne.

Plech si vyložte pečicím papírem a jemně ho potřete olivovým olejem (stačí opravdu maličko).

Vložte na něj bochánek těsta a pomocí lehce naolejovaných rukou ho vypracujte do co nejtenčí placky. Vložte ji do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 20-25 minut.

NÁPLŇ

Na velké pánvi si na vyšší střední teplotu rozehřejte sádlo nebo ghee a na něm za častého promíchání dohněda osmahněte osolenou cibuli a slaninu (obojí nakrájené na nudličky). Nechceme jen tak lehce růžovou barvu. Cibule musí být krásně hnědá. Ale ne spálená, pozor. Jedině tak dá koláči výraznou, jemně nasládlou chuť. Takže jí dejte čas a nikam nepospíchejte.

Upečený korpus potřete zakysanou smetanou a posypte opečenou cibulí se slaninou. Můžete volitelně přidat i trošku nastrouhaného sýru *.

Koláč vraťte zpět do trouby a pečte ještě přibližně 10 minut.

Podávejte ho horký, nakrájený na klínky, ideálně doplněný čerstvým zeleninovým salátem. Skvěle ale chutná i studený, třeba jako svačina na cesty nebo snack na párty.

Výživové hodnoty jsou vypočítané bez použití sýru.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota760 kcal / 3 180 kJ *
Sacharidy17 g
Tuky65 g
Bílkoviny19 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

143 Recenzí / komentářů

Lucie

21 března, 2017

Dobrý den, Lucko,

bylo by možné jednotlivé gramáže uvádět i v jiných mírách ? Například hrníčky, lžičky apod. Velmi by to pomohlo tam, kde není váha 🙂
Moc děkujeme!

Lucie

21 března, 2017

Dobrý den, Lucko,

pokusím se. Ono je to docela hodně pracné, všechny suroviny dvakrát vážit a přeměřovat 😉
U pečení bych ale doporučovala i tak používat váhu. Stačí pár gramů mouky navíc a těsto má úplně jinou konzistenci a úplně jinak se chová.

Lenka

2 května, 2017

Dobrý den,
koláč jsem pekla už podruhé a prostě ho musím pochválit. Ta kombinace chutí je fakt skvělá. Po plechu z dvojité dávky se jen zaprášilo.

Lucie

2 května, 2017

Dobrý den, mám radost, že vám koláč chutná. Chvála ale patří francouzské kuchyni. Francouzi holt vědí, co je dobré 🙂

Nela

23 července, 2017

Tak tohle je naprostá pecka, neuvěřitelný, že je to LC…Díky Vam za vaše recepty…

Lucie

23 července, 2017

Já moc díky za pochvalu receptu 🙂 Mám radost, že chutná!

Alena Konečná

29 července, 2017

Naprosto geniální

Lucie

29 července, 2017

Francouzi holt umí 🙂

Pavla

2 srpna, 2017

Měli jsme včera studený k obědu, v tom horku ideální. Po klasickém cibulovém koláči mi vždycky bylo těžko, tady mi kombinace smažená cibule a slanina vůbec nevadila 🙂 Výborný!

Lucie

2 srpna, 2017

Ideální varianta letního jídla 🙂 Mám radost, že jídlo chutnalo. Vám i vašemu žaludku 🙂

Lenka Dvořáková

8 srpna, 2017

Dnes jsem dělala poprvý a určitě ne naposledy, je výborný.

Lucie

8 srpna, 2017

Mám radost, že chutnal! Moc díky za zprávu 🙂

Klára

1 září, 2017

Dobrý den paní Lucie,
myslíte, že by šly v receptu nahradit kokosová a mandlová mouka za mouku lněnou? Mám doma koupenou jen lněnou a dnes se už nikde, kde prodávají kokosovou nebo mandlovou bohužel nedostanu a ráda bych koláč upekla k večeři. Mockrát děkuji za zprávu 🙂

Lucie

2 září, 2017

Dobrý den, určitě to nějak půjde. Ale bohužel neporadím přesnou gramáž, nikdy jsem to nezkoušela.

Dominika

19 září, 2017

Dobrý den, Lucie,
Ten koláč je famózní, ač jsem chtěla od oběda jet if, tak jsem “sežrala” k večeři půl plechu Moc děkuji ❤️ Chtěla bych se zeptat jestli by těsto šlo použit i jako sladká varianta .. s tvarohem .. ovocem … ?

Lucie

20 září, 2017

Dobrý den, Dominiko, koláč je hodně jedlý 😀 U něj mnohá předsevzetí padnou 😉 Asi by to šlo použít i na sladkou variantu, ale asi bych volila nějaký jiný korpus, více nadýchaný.

Blanka

22 září, 2017

jednim slovem proste MŇÁÁM 😉

Iva

22 září, 2017

Mám prosím dotaz,mandlovou a kokosovou mouku si vytvořím namletim mandli-kokosu?Nebo se to prodává jako klasická mouka.Začínám a nevím.Děkuji

Lucie

23 září, 2017

Díky za super recenzi 😉

Lucie

23 září, 2017

Obě mouky se prodávají. Seženete je přes internet nebo třeba v prodejnách se zdravou výživou. Místo mandlové mouky lze případně použít i jemně umleté mandle. U kokosové mouky bych se přimlouvala za tu kupovanou. Má trošku jiné vlastnosti, než čistě umletý kokos. Je hodně jemná a odtučněná, proto hodně saje. Ale je to recept od receptu. Zrovna tady bych určitě doporučila použít obě kupované mouky.

Katka

12 října, 2017

Dobrý den,
Prosím šlo by něčím nahradit kokosovou mouku? Manžel nesnáší kokos… Pripadne lze dát spaldovou, pokud neřešíme striktně paleo?

Lucie

13 října, 2017

Dobrý den, kokosová mouka není tak aromatická jako normální strouhaný kokos a není v těstě cítit. Se špaldovou moukou vám bohužel neporadím, nepoužívám ji.

Sylva Krejčí

16 října, 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou funkci má v recepty psyllium. Může se vynechat popř. nahradit nečím jiným?
Děkuji Vám za Vaše recepty. Jsou pro mě velmi inspirativní, i když úplně “nejedu” v Paleo výživě.

Lucie

17 října, 2017

Dobrý den, psyllium v bezlepkových receptech částečně nahrazuje chování lepku, tedy jeho působení na nadýchanost a částečnou křupavost těsta. Nahradit by ho možná šlo rozemletým lnem nebo chia semínky, ale konkrétně v tomto receptu jsem to nezkoušela, takže to neumím říct s určitostí.

Lenka

23 října, 2017

Dobrý den Lucie,

jsem jenom slepá nebo nevidím kalorické hodnoty ? Vím, že je u receptů míváte.
Děkuji. L.

Petra

23 října, 2017

Tak takhle velký úspěch už jsem doma dlouho neměla! Manžel mi nevěřil, že je to z mandlové a kokosové mouky a 3-letý syn furt opakoval: “mňam, chutná mi to”. Skvělý, přitom krásně jednoduchý recept. Díky moc za něj i všechny ostatní!

Lucie

23 října, 2017

Dobrý den, Lenko, mám je jen u novějších receptů. Kalorické hodnoty počítám teprve několik týdnů.

Lucie

23 října, 2017

Úžasná recenze receptu! Moc děkuju <3

Barča

31 října, 2017

Dnes jsem dělala poprvé…naprosto úžasný!! Jsem zvědava, co na něj řekne no-LC manžel….příště z dvojité dávky…:-D

Lucie

31 října, 2017

Mám radost, že chutnalo 🙂 Dejte vědět, co na to váš neLCHF manžel 😉

Helena

27 listopadu, 2017

Dnes jsem ho poprvé upekla,… a je výborný 🙂 … Určitě ho zase upeču.

Lucie

28 listopadu, 2017

To moc ráda čtu, díky za zprávu 🙂

Jarmila Galusová

7 prosince, 2017

Již několikrát jsem pekla a stále po něm rvačka.

Lucie

8 prosince, 2017

Což je chvála vašeho kuchařského umění 🙂

Eva moučková

10 prosince, 2017

Naprosto dokonalé. Jen jsem malinko upravila druhy mouky. Konečný počet gramů byl stejný – nejvíce jsem dala lněné mouky, pak trochu kokosové a konopné. Co bylo doma, to jsem tam dala.

Lucie

11 prosince, 2017

Určitě, s moukou a jejich kombinacemi se dá krásně hrát. Mám radost, že chutnalo.

Lenka

11 ledna, 2018

Lucie, slo by vajce vynechat? Pripadne cim nahradit?
Dik,

Kristýna

12 ledna, 2018

Vyzkoušela jsem včera poprve a mohla bych se po něm utlouct to je absolutní vrchol blaha!

Lucie

12 ledna, 2018

Mám radost, že tak chutnalo <3 Nejlepší pochvala receptu!

Lída

13 ledna, 2018

Velké díky za všechny recepty Lucko!!! Postupně je zkouším, už asi půl roku…všechny ostatní kuchařky postupně odešly do knihovny a Vaše mají své místo v kuchyni (vytištěné a vyvázané). Koláč také naprosto famózní!
Díky za čas, který receptům i nám věnujete.

Lucie

16 ledna, 2018

Teda taková pochvala! Moc děkuju <3 Vytěsnit ostatní kuchařky z čestného místa na kuchyňské lince, to už je teda něco. Obrovsky mě to motivuje vydat pořádnou tištěnou kuchařku. Doufám, že se bude líbit a najde své místo vedle těch elektronických.
Mám radost, že koláč chutnal.
Já děkuju za podporu a přízeň <3

Lucie

16 ledna, 2018

Lenko, to bohužel neporadím, nezkoušela jsem.

Eva

19 ledna, 2018

Naprosto famózní záležitost!!!A to říkám jako člověk, který nemá rád syrovou cibuli!Kdysi jsem klasickou variantu jedla v Alsasku, tato varianta je chuťově plnější.

Lucie

20 ledna, 2018

Mega pochvala receptu! Pokud chutná někomu, kdo až tak cibuli nemusí a měl navíc příležitost ochutnat originál, beru to jako extra pochvalu. Moc díky 🙂

Tereza

6 února, 2018

Naprosto dokonale. Zmizel během par okamžiku. sklidil obrovsky úspěch, a to i přesto, ze jsem do nej omylem dala pomerancove psylium. 🙂 verzi s normálním neochucenym psyliem budu muset pect ve dvojnásobne dávce. Dekuju za super recepty.

Lucie

7 února, 2018

Moc děkuju za milý komentář. Mám radost, že koláč doma sklidil takový úspěch 🙂

Andrea

17 února, 2018

Dobrý den Lucie. Prosím o názor, když nemám kokos, mohla bych dát slunečnicovou mouku?

Lucie

18 února, 2018

Dobrý den, Andreo, nezkoušela jsem, takže budu jen odhadovat. Pokud jí dáte dvakrát víc, než je uvedeno té kokosové, tak by mohlo. Kokosová mouka totiž extrémně hodně saje.

Simona

18 února, 2018

Dobry den, tento cibulovy kolac je naprosto uzasny ☺. Cetla jsem dalsi komentare, chtela bych dodat…nemam rada kokos, neni vubec citit ☺a mouku mandlovou jsem nahradila slunecnicovou a naprosto v poradku . Dekuji za uzasne papani ☺

Lucie

18 února, 2018

Dobrý den, to já děkuju – za vyzkoušení receptu, sdílení alternativy a za milou zprávu 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Jana

9 března, 2018

Dobrý den, vypadá nádherně, chystám se na něj! Jen se chci zeptat na psyllium – zatím v kuchyni nepoužívám, je možné ho z receptu prostě vynechat? nebo něčím nahradit?

děkuji,
Jana

Jana

9 března, 2018

Ahoj, s Vašimi recepty teprve začínám. Dnes jsem vyzkoušela tento koláč..je vynikající. Moc děkuji za recept.*****

Lucie

10 března, 2018

Ahoj, Jano, to mám radost, že koláč chutnal. Doufám, že budete stejně spokojená i s dalšími recepty.

Lucie

10 března, 2018

Dobrý den, Jano, bohužel přesně neporadím, já recept bez psyllia nezkoušela. Používá se pro dodání vlastností, které má normální těsto s použitím klasické pšeničné mouky. Určitě by šlo použít třeba více lnu nebo umletých chia semínek, ale výsledek nebude stejný. Psyllium koupíte už v každé lékárně.

Alena

8 května, 2018

Pecka bomba šupa!!! Koláč je boží děkuji za recept

Lucie

9 května, 2018

Koláč je tak boží, jak je šikovný kuchař, který ho připraví 🙂 Mám velkou radost, že se povedl a chutnal 🙂

Renata

13 května, 2018

Dobr den Lucie,
Mohu poprosit jaký sýr doporučujete?
Jinak s vašimi recepty začínám a zatím co jsem zkusila je naprosto famózní! Moc děkuji za inspiraci☺️

Lucie

14 května, 2018

Dobrý den, Renato, to je asi celkem jedno 🙂 Takový, který vám chutná. Díky výrazné chuti cibule a slaniny se nemusíte bát ani těch se silnějším aroma. Osobně ale dělám většinou spíš bez sýra.
Moc ráda čtu, že vám chutná! To já děkuju – za zkoušení receptů i za to, že jste si našla chvilku napsat. Mějte se krásně.

Renata

14 května, 2018

Krásný den Lucie,
děkuji za rychlou odpověď. Koláč budu dělat na dcery oslavu.
Celá oslava bude vduchu paleo, jelikož už nám všem Vaše recepty chutnají. Na kešu kaši jsme s manželem doslova závislý a chystáme se na Vaše tištěné kuchařky. Dám Vám vědět jak se vše povedlo a ještě jednou děkuji za inspiraci!

Lucie

14 května, 2018

Krásný den, Renato 🙂
Jen pro upřesnění uvádím, že tenhle recept není Paleo, ale Primal, protože obsahuje mléčné výrobky. Ale to je jen taková drobnost 🙂
Mám velkou radost, že se moje recepty dostali na výběr pro slavnostní tabuli. To je velká čest! 🙂
Tištěné kuchařky zatím nemám, na jedné aktuálně pracuji. Měla by (doufám) vyjít koncem roku, nebo začátkem toho dalšího.
Určitě dejte vědět. Posílám blahopřání oslavenkyni 🙂

Lenka

16 května, 2018

Úžasný recept na těsto, dělala jsem z dvojité dávky a těsto vyšlo na celý plech. Přidala jsem trochu vinného kamene, nahoru po 20 minutách pečení kysaná smetana, pak dušený lilek s rajčaty a česnekem, na to strouhaný sýr a prostě mana nebeská :-). Díky Lucko za inspirace ve tvých receptech, najednou mně baví vařit. P.S.: mám i tvé e-kuchařky, jen tištěné mám raději, tak už se těším!

Lucie

17 května, 2018

Lenko, po přečtení tvého komentáře mám slinu až v klíně 🙂 Zní to fantasticky!
Já děkuju. Za to, že moje recepty zkoušíš. A to, že tě začalo vaření bavit, je pro mě největší pochvala a odměna. Doufám, že se po vydání tištěné kuchařky ještě znásobí 😉

Kristýna

23 května, 2018

Dobrý den, tak koláč upečen, ale je teda úplně ňam 🙂 prosím pěkně nevíte co by se stalo kdybych zaměnila tyto mouky za slunečnicovou? jestli třeba více nesaje? díky za odpověď

Lucie

24 května, 2018

Dobrý den, mám radost, že chutnalo. Výměnu mouky za slunečnicovou jsem nezkoušela, takže ze své vlastní zkušenosti přesně odpovědět neumím. Nicméně by se měla chovat hodně podobně jako mandlová.

Renata

16 června, 2018

Krásný den Lucie,

děkuji za Vaši milou odpověď a upřesnění.☺️
Koláč byl naprosto famózní, dělala jsem dva a jen se po nich zaprášilo.
Taktéž se povedl mrkvový dort, guacamole a nachos.
Všichni byli nadšeni, že ochutnali něco nového a hlavně výborného. Poprvé nikdo neodcházel nacpaný a těžký jak to tak po oslavách bývá.
Moc děkuji za inspiraci a již se nemůžu dočkat tištěné verze.
Mějte se krásně a ať se dobře tvoří.
Renata

Lucie

17 června, 2018

Krásný den, Renato,

moc ráda čtu, že děláte naší stravě takovouhle skvělou reklamu 🙂
Je jasné, že chutnalo. Když je šikovná kuchařka a aspoň trošku i recept 😉 , tak aby nechutnalo.
Na kuchařce zbývá ještě hodně práce, ale už se začíná rýsovat 🙂 Věřím, že v ní najdete další oblíbené recepty.
Mějte se krásně
Lucka

Renata

22 června, 2018

Hezký den Lucie,

děkuji za milá slova!
Kuchařka to tak krásné jako vy zatím nemá, ale snaha je…
Pokud by se plánoval nějaký kurz vaření určitě se hned ráda hlásim.

Mějte krásný víkend.

Renata

Lucie

24 června, 2018

Hezký den, Renato, vzhled je většinou jen pro fotku, realita značně pokulhává 😀 Ale stejně je nejdůležitější, že chutná.
Kurzy aktuálně nepořádám. Nabrala jsem si těch projektů v poslední době nějak moc a nestíhám. Ale možná časem 🙂

Vierka

16 července, 2018

Uzasny recept dakujem Lucka

Lucie

16 července, 2018

To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu i za zprávu.

Petra

2 října, 2018

Kvůli manželovi bez slaniny. Je luxusní. Úžasná večeře. Myslím, že ho zaradime častěji. Děkuji za skvělé recepty.

Lucie

2 října, 2018

To já děkuju – za milý komentář i za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Lenka

6 října, 2018

Super recept

Lucie

7 října, 2018

Díky za pochvalu, mám radost, že se recept líbí 🙂

Lucka

11 listopadu, 2018

Dobrý večer Luci,

když jsem začínala s LowCarb, byla jsem trochu skeptická, že u toho vydržím déle, než 2 dny, protože většina mých dosavadních pokusů o LowCarb výtvory mi moc nechutnala a po čase jsem se zase vrátila k pečivu a přílohám.

Tenhle koláč je prostě bomba! Miluju originál a často ho dělám, ale tahle, byť low carb verze je mu plnohodnotným soupeřem, olizoval se i přítel 🙂

Zrovna se mi v troubě dělají květákové gnocchi, včera jsme měli vepřové na česneku s “perníkovým” červeným zelím a zatím si na Vašich receptech moc pochutnáváme a už i kila jdou dolů 🙂

Díky za tento blog, moc Vám fandím v další tvorbě receptů a doufám, že tohle mě jen tak nepustí 😉

Lucie

15 listopadu, 2018

Dobrý den, Lucko, naprosto rozumím 🙂 Já si také před pár lety říkala: Tak jo, tak to na chvíli zkusím. A pak se zase hezky vrátím k současnému způsobu stravy. Jenže jak jsem postupně začala zjišťovat, že počáteční hrozivě vypadající omezení moji stravu paradoxně obohatilo o spoustu nových surovin a dříve nepředstavitelných, ale naprosto skvělých kombinací, nějak už není cesta zpět 😀
Moc děkuju za pochvalu receptu a celého blogu. Mám velkou radost, že podle něj chutná a daří se i shazovat nějaká kila <3

Michal B.

14 ledna, 2019

Ta vůně, ta chuť!!!! Smekám před vaším kuchařským umem. Opravdu skvělé jídlo!!!

Lucie

14 ledna, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo <3 Ale pochvala patří vám, to vy jste koláč pekl, vám se vyvedl 🙂 Moc díky za milý komentář.

Kacenka

16 ledna, 2019

Dobry den pani Lucie, mohu to delat i bez Pshylia?

Lucie

16 ledna, 2019

Dobrý den, nezkoušela jsem, ale mohlo by to fungovat. Možná zkuste přidat trošku najemno umletého lnu, případně dejte nepatrně kokosové mouky navíc.

Dana

17 ledna, 2019

Dorby den, Lucie,

Je mozne psyllium nahradit kypr.praskem ? To psyllium mi nechutná. Děkuji ! Dana

Daniela

17 ledna, 2019

Dobry den, to je genialni!! To je tak vyborny, ze to snad neni mozny. A opet supr popsany postup. 🙂 Dekuji Vam za to moc.
A jinak funuje to i z namletych mandli 😉 , jen nevim jak timhle stylem na LC zhubnu, s takovyma dobrotama.

Lucie

19 ledna, 2019

Dobrý den, Dano, to bohužel nelze. Obě suroviny mají úplně jiné vlastnosti a do těsta se přidávají za jiným účelem. Zkuste možná psyllium nahradit rozemletým lnem nebo chia semínky.

Lucie

19 ledna, 2019

Dobrý den, to jsem moc ráda, že chutnalo 🙂 Díky za komentář a za zprávu, že to jde v pohodě i z mletých mandlí.

Dana

3 února, 2019

To má dost kj to je polovina z mého denního příjmu ach jo

Lucie

3 února, 2019

Jednoduchá rada – nejezte celou porci. Koláč rozdělte třeba na třetiny (ne jen na půlku) a každou porci doplňte hromadou čerstvé zeleniny. Kalorií je to hodně, ale zase vydržíte déle sytá 🙂

Hana

19 února, 2019

Dobrý den, Lucko, dnes jsem vyzkoušela cibulovy koláč a je to opravdu velká dobrota. Moc jsme si na něm pochutnali. Moc děkuji za super recept.

Lucie

19 února, 2019

Dobrý den, Hano, takovéhle komentáře mi vždy vykouzlí úsměv na tváři. Děkuji. 🙂

Jana

19 února, 2019

Dobrý den, také chválím. První recept, kde jsem mandlovou a kokosovou mouku skoro necítila. Neměla jsem slaninu, tak jsem použila mleté maso.
Těsto příště použiji i na pizzu, je moc dobré.

Lucie

19 února, 2019

Dobrý den, nápad s mletým masem zní báječně! <3 Děkuji moc za krásný komentář. 🙂 Doufám, že se pizza vydaří. 🙂

Mirka

24 února, 2019

Hezky den. Pouzila jsem zaklad kolace k novemu receptu Kure v kesu omacce. Jen mi chybeji kaloricke hodnoty jen k zakladu kolace. A musim rict, ze je vyborny napad pouzit zaklad kolace jako pecivo. Cely kolac jsem jeste nezkousela, ale urcite brzy zkusim.

Lucie

25 února, 2019

Hezký den. Díky za pochvalu nápadu a za vyzkoušení receptu 🙂 Výživové hodnoty celého základu koláče dle receptu vycházejí přibližně na 390 kcal, 9 g S, 24 g T a 15 g B.

důchodce

6 března, 2019

Dnes mi poslala moje kamarádka tip na Váš francouzský cibulový koláč. U nich si na něm často pochutnávají. Lucie chci Vám za tento recept poděkovat i bez ochutnání. Umím si to živě představit. Napadá mne, kdyby někdo miloval pizzu, může korpus navíc potřít vlastním kečupem a okořenit oregánem. Lze určitě hodně experimentovat s tímto základem. Děkuji.

Lucie

7 března, 2019

Já děkuji Vám za tak vřelá slova. Doufám, že koláč obstojí ve Vaší kuchyni a budete se k němu s láskou vracet. 🙂

Yveta

14 března, 2019

Zdravím vás, chystám se na všemi vychvalovaný koláč. Můžete mi prosím poradit na jak velký plech je jedna dávka? Jestli nemám udělat hned dvojitou dávku
A moc děkuji za recepty. Jsou boží.

Lucie

14 března, 2019

Zdravím, Yveto 🙂 Podle receptu je to ani ne na celý menší plech. Něco jako větší pizza.
Moc děkuju za pochvalu receptů Doufám, že podle nic bude chutnat <3

Jitka

17 března, 2019

Milá Lucie, moc děkuji za Váš recept. Koláč je famózní. Až se musím držet zkrátka, ať ho nesním najednou celý sama.

Lucie

18 března, 2019

Jitko, tenhle problém máme doma také. Občas ho pro jistotu udělám hned dvakrát. 😀 Ať chutná. 🙂

Renata

10 dubna, 2019

Lucko, já Vás miluju!!! Není jedno z jídel , které jsem podle Vašich receptů uvařila ( a že jsem jich od vás vařila už opravdu hodně) a nechutnalo by nám. A tento koláč je naprosto famózní- jednoduchý, rychlý, vynikající. Děkuji Vám. Renata

Lucie

13 dubna, 2019

Renato, vy jste zlatá! Moc děkuju ❤️ Mám velkou radost, že chutná. Hlavní zásluhy jsou ale vaše, to vy vaříte

Monika

13 dubna, 2019

Opět skvělý, jednoduchý, rychlý recept chutnalo celé rodince,děkuji za skvělou inspiraci kterou tady neustále nacházím

Lucie

14 dubna, 2019

Moniko, mám velkou radost, že chutnalo a moc díky, že se ke mně na stránky opakovaně vracíte. Větší pochvala není ❤️

Jana

30 dubna, 2019

Lucko, dnes premiera. Je famozny. Priznam sa, ze som improvizovala, lebo som dostala nan chut a mala som doma iba mlete mandle a psylium. Na kvalite ani chuti sa to nepodpisalo, cesticko tenke, chrumkave. Dakujem za recept, bude moj oblubeny.

Lucie

1 května, 2019

Jano, to mám velkou radost, že se koláč povedl a chutnal. Díky za vyzkoušení receptu, sdílení nápadu na jeho obměnu a za vložení komentáře 🙂

Lucie

5 května, 2019

Musim říct, že jeden koláč nestačil a musela jsem dodělat další dva

Lucie

6 května, 2019

To mám radost, že chutnalo 🙂 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.

Lenny

14 května, 2019

Ten koláč je naprosto luxusní

Lucie

14 května, 2019

Moc díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Udělal mi radost 🙂

Denisa

19 května, 2019

Senzační!

Lucie

19 května, 2019

To mám radost, že chutnalo <3

Monika Havelková

24 května, 2019

Milá Lucko Grusetková, můj manžel měl s kolegy z práce menší večírek. Úkolem každého bylo na něj něco přinést. Už měsíc dopředu jim vyhrožoval, že jim přinese něco Lowcarb. Báli se, čekali dietku ( přinejmenším dušenou brokolici ) a vyhrožovali zákazem vstupu s něčím dietním. Dostala jsem tedy úkol, udělat něco, co jim ukáže že správné jídlo je něco úplně jiného, než očekávají, zkrátka vyrazit jim dech. Hned jsem věděla, že to bude právě tento koláč, protože moje Grusetková víla prostě nikdy nezklame. Upekla jsem tedy dva plechy a děj se vůle Boží. No věřte mi nebo ne, ale právě tento koláč zmizel jako první. Na důkaz jak moc to bylo dobré mi poslali zpět olízaný pečící papír Ještě teď se směju, když si představím 15 policajtů jak olizují papír. A teď už jim ho peču pravidelně. Luci, moc si vážím vaší práce, přeji hodně úspěchů a vylízaných papírů

Lucie

24 května, 2019

Milá Moniko, musím říct, že váš komentář mi prodloužil život – už dlouho jsem se tak nezasmála 😀 Přání hodně vylízaných papírů je naprosto boží <3
Mám velkou radost, že jste pomohla rozptýlit obavy z “dietky” a že si kolegové vašeho muže tak pochutnali. Moc děkuju za pochvalu, ale hlavní zásluhy jsou stejně vaše – to vy podle receptů vaříte 🙂 Každopádně mě moc těší, že vám moje stránky a recepty přináší inspiraci. Moc moc díky za milý komentář <3

Barča

27 listopadu, 2020

Ahoj Lucko,

nejsem na low carb, ale jsem alergik a tak recepty z vaší stránky jsou u mě často oblíbené, ptž na lidi s intolerancí na lepek myslí. Koláč jsem několikrát pekla jen pro sebe, ale časem jsem dala ochutnat rodině i partnerovi. Všichni byli nadšení, jaká je to dobrota, pečou taky /to znamená, vždy je něco moc dobrého a vhodného pro mě na stole/ a dostala jsem jej až do knihy receptů mého tchána do západního německa 😀 Děkujeme/Danke

Lucka

28 listopadu, 2020

Ahoj, Barčo,
moc ráda čtu, že jsou pro vás moje recepty inspirací a co hlavně – že podle nich chutná ❤️ Nic mi totiž nedělá větší radost. Takže moc děkuju za takovou úžasnou propagaci receptu a za milý komentář. Mějte se krásně 🙂

Martina Letkova

24 ledna, 2021

Dobry den,mozem sa opytat aku gramaz mam zapisat ked zadavam do tabuliek?ked si dam 2 trojuholniky tak mam zadat 2x 100g asi?

Lucka

25 ledna, 2021

Dobrý den, v tomhle asi bohužel moc nepomůžu. Upečený koláč jsem nikdy nevážila a zapisování na gramáž se trošku bráním. Výsledný celý koláč bude u každého vážit malinko jinak – někomu se víc vypeče cibule, v pánvi mu zůstane více tuku ze slaniny, jiný použije více tekutou kysanou smetanu atd., takže se výsledná gramáž bude u každého trošku lišit. Osobně spíše doporučuji upečení koláče podle receptu, jeho rozdělení na dílky a jejich počtem vydělení celkové kalorické hodnoty koláče, tedy 1520 kcal. Pak vám vyjde kalorická hodnota vašeho 1 dílku. Takže třeba koláč podle receptu rozdělený na 8 dílků bude mít výživové hodnoty na 1 dílek rovné 190 kcal.
Pokud bych měla váhu hotového koláče odhadnout, tak tipuju někde mezi 500-600 gramy.

Jana

8 února, 2021

Skvělá záležitost… Nevěřila jsem, že se suroviny na náplň na hotový korpus vejdou, ale po vypečení je cibulky i slaniny akorát. Restovat chce opravdu dlouho, připravila jsem mezitím tři další chody 😀 Zakysanka se krásně zredukuje, paráda!
Korpus je výborný, využiji v budoucnu i na pizzu.

Lucka

9 února, 2021

Máte pravdu, že cibule je pěkná stydlivka a trvá jí dlouho, než se opeče 😀 Chce to se obrnit trpělivostí. Ale pak to stojí za to ❤️
Díky za milý komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂

Gabriela

24 února, 2021

Dobrý den, Lucko, dá se prosím i z mandlí předem namočených? A nevysušených? Na vysoušení jsem zatím nijak nepřišla, jak na to.. Sušičku nemám… Děkuji ♥

Lucka

25 února, 2021

Dobrý den, Gabrielo, z nevysušených ořechů vám nevznikne mouka, ale spíš krém. Takže to dle mého moc fungovat nebude. Ale nezkoušela jsem, takže to neumím potvrdit.
Sušit se dá v troubě na cca 50 °C, třeba přes noc.

Silvia

16 června, 2021

Úžasný recept! Ďakujem ❣️

Lucka

16 června, 2021

Já děkuju ❤️ Za vyzkoušení receptu i za vložení komentáře. Udělalo mi radost, že jste si pochutnala 🙂

Radka Voděrová

23 června, 2021

Dobrý den, sice jsem tento recept ještě nedělala, ale asi půl hodiny tu nad ním sedíme s kolegyní a těšíme se na to, až ho uděláme. Děkuji za Vaše stránky, moc mi pomáhají se změnou mého jídelníčku a hlavně s hubnutím.

Lucka

24 června, 2021

Dobrý den, kéž by se dalo ochutnat (nebo lépe přímo najíst) přes internet, že? Už aby to někdo vymyslel 😀
Doufám, že si pochutnáte, až recept vyzkoušíte 🙂
Moc děkuji za milou pochvalu. Jestli vám stránky pomáhají, mám z toho mega radost ❤️

Eva

7 prosince, 2021

Dobrý den Lucko, musím říct, že jsem nadšená z Vašich receptů. Jste ohromně talentovaný člověk. Dnes jsem dělala poprvé a do zakysanky jsem přidala ještě sušený česnek,který miluji a je to výborné. Nevím,zda to někdo s tím česnekem zkoušel,máte tady tolik krásných komentářů,že to skoro nejde ani vše přečíst.. děkuji za Vaše recepty a inspiraci pro vaření. Jak už jsem Vám jednou psala,jen tak dál

Lucka

11 prosince, 2021

Dobrý den, Evo, vy jste zlatá ❤️ Moc děkuju za milou pochvalu, která mně udělala radost.
Díky za tip se sušeným česnekem. Zatím ho tu nikdo nezmiňoval, tak to určitě bude pro další inspirace 🙂
Mějte se krásně a ještě jednou děkuju ❤️

Pavlína

21 prosince, 2021

Jako, Luci…, Škoda, že nemůžu dát fotku, ten koláč…, luxusní!!! Moc děkuji za skvělé recepty, už jsem jich pár vyzkoušela a vše skvělé, opravdu.
Příště z dvojité dávky…

Lucka

24 prosince, 2021

Moc ráda čtu, že se koláč (a nejen on) povedl a chutnal! ❤️
Děkuju za milý komentář a budu se těšit na další společné vaření ❤️

Ja_malka

10 března, 2022

Lucka, dnes som opäť robila tento koláč, už asi po stýkrát…pretože ho s manželom milujeme…ale píšem preto, že som dnes skúsila slaninu nahradiť tuniakom (kedže som slaninu zabudla kúpiť). A bolo to fantastickeee…
Každopádne ďakujem za recept, ako vždy fantastický!

Lucka

11 března, 2022

Janka, moc děkuju za sdílení tipu na obměnu koláče. Zní to skvěle! ❤️ Určitě někdy také zkusím 🙂

Monika Nemcova

29 května, 2022

Luci, cim nejlepe nahradit mandlovou mouku, kdyz nemuzu orechy?

Lucka

30 května, 2022

Moni, ne vždy to bude úplně stejně funkční, ale podobné vlastnosti jako mandlová mouka mají najemno rozemletá slunečnicová semínka.

Soňa

31 října, 2022

Dnes jsem vyzkoušela a výborné. Snažím se vyhýbat i kaseinu, proto by mě zajímalo, zda by šel místo zakysané smetany použít i jogurt případně hustý kefír (kozí).

Lucka

31 října, 2022

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Sice jsem to nikdy nezkoušela, ale myslím, že kozí jogurt nebo hustý kefír by fungovat měly.

Barbora

26 února, 2023

Výborný!!! 🙂

Lucka

27 února, 2023

Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️ Díky za komentář 🙂

Lucie

12 listopadu, 2023

Dobrý den, prosim mohla bych se zeptat, jak dlouho vydrzi udelany zaklad na tento kolac v lednici? chtela bych tento zakladovy podklad zkusit pouzit na lasagne. Moc dekuji za pripadnou odpoved.
Mejte hezky den.
Lucie

Lucka

12 listopadu, 2023

Dobrý den, nikdy jsem základ koláče samostatně nedělala, takže vám bohužel nepotvrdím, jak dlouho vydrží. Nicméně na lasagne bych ho nevolila. Nemá na ně tu správnou konzistenci. Raději bych použila tenounké pláty z grusetkového těsta https://paleosnadno.cz/recept/testoviny-bez-mouky/ nebo lasagne připravila z vypocené cukety nebo lilku.

Lucie

15 listopadu, 2023

Dobry den, dobre dekuji moc. Mejte hezky den.
Lucie

Lusesita

28 prosince, 2023

To je taková stálice a známá firma, že asi není co dodávat!

Lucka

29 prosince, 2023

❤️

Andy

1 března, 2024

Můžu místo mandlové mouky dat lněnou?

Lucka

2 března, 2024

To vám bohužel přesně neodpovím, nezkoušela jsem to. Ale spíš bych odhadovala, že to nebude ve stejném poměru surovin a s totožným výsledkem fungovat. Lněná mouka má jiné vlastnosti než mandlová a v těstech se chová jinak.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0