
Bylinková vepřová pečeně (karé)

Bylinková vepřová pečeně (karé)
Hlavní jídla, Maso Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 bylinky, vepřové
2022-10-19
Ohodnotit receptVepřová pečeně (karé) je na pohled tak krásné a libové maso! A pak se občas stane, že na vás ve výsledku z talíře kouká "sušinka", na které by se dal zlámat jídelní nůž 😀 Komu by se to nestalo? Mně tedy rozhodně velmi často! Ale ne s tímto receptem. Stačí maso orestovat, péct na nižší teplotu a pak krájet na tenounké plátky. Lahůdka ❤️
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 5 minut
-
15 minut
1 hodina 5 minut
1 hodina 20 minut
- Množství: 5 porcí
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
990+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 5 minut
-
15 minut
1 hodina 5 minut
1 hodina 20 minut
- Množství: 5 porcí
Postup
Maso osušte papírovým ubrouskem a na kuchyňském prkénku ze všech stran vyválejte ve směsi nadrobno nasekaných bylinek, nahrubo umletého pepře a soli.
Pánev rozehřejte na maximální teplotu, přidejte tuk a následně v něm zprudka a krátce dozlatova opečte připravené maso.
Nezakryté opečené karé vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte cca 60 minut.
Vepřovou pečeni vyjměte z trouby, zakryjte alobalem a před nakrájením nechte cca 10 minut odpočívat.
Podávejte s oblíbenou přílohou (například pečenými batáty nebo dýní, celerovým pyré aj.), volitelně doplněné ochucenou majonéza (bylinkovou, česnekovou, křenovou aj.).
Maso uložené v lednici vydrží několik dní, lze ho i zamrazit. Krájejte ho ale až těsně před podáváním, aby zbytečně nevyschlo.
TIPY
Při nákupu vybírejte takové kousky karé, které nejsou zcela zbavené povrchového tuku. Ten maso při pečení chrání před zbytečným vysušením.
Pokud budete měnit množství masa, upravte i dobu pečení. Pro karé v celku platí, že pro dosažení bezpečné vnitřní teploty je na každých 500 g masa potřeba cca 30 minut v troubě při 150 °C.
Během přípravy (ať už na pánvi nebo v troubě) do pečeně nepíchejte vidličkou.
Při odpočívání přidejte do vypečené šťávy pod masem pár tenkých plátků másla a nechte rozpustit. Případně výpek doplňte vývarem a volitelně i smetanou ke šlehání. Směsí zalijte například orestovaný česnek, cibuli či houby a povařte do zhoustnutí. Skvělou chuť výpeku dodá i troška dijonské hořčice. Uvedené varianty volte podle svého stravovacího stylu.
Vepřové karé je libové maso, které se velmi snadno vysuší. Proto zbytečně neprodlužujte dobu pečení v troubě, při podávání ho krájejte spíše na tenké plátky a na talíři doplňte výpekem nebo dipem.
Upečeným masem nakrájeným na tenké plátky můžete spolu se zeleninou a nějakým oblíbeným dresinkem naplnit špenátové tortilly z mandlové mouky nebo tenké vaječné omelety.
Obdobným způsobem lze upéct i vepřovou panenku.

Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.