
Cuketové kuřecí placičky

Cuketové kuřecí placičky
Hlavní jídla, Horkovzdušná fritéza, Maso, Na cesty Bez lepku, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 česnek, cuketa, kuřecí maso, strouhaný sýr, vejce
2025-07-25
Ohodnotit receptLehké jídlo, které zasytí, ale přípravou nestrávíte hodiny v kuchyni? Tyhle cuketové placičky s kuřecím masem jsou přesně to, co hledáte. Jsou rychlé, jednoduché a připravíte je na pánvi, v troubě i horkovzdušné fritéze. Vystačíte si s pár surovinami a výborně chutnají teplé i studené. Hodí se k obědu, jako rychlá večeře i na cesty.
- Příprava: 20 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
20 minut
15 minut
35 minut
- Množství: 2 porce (6 placiček)
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
* POZNÁMKA
1000+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 20 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
20 minut
15 minut
35 minut
- Množství: 2 porce (6 placiček)
Postup
Cuketu omyjte, velké plody s tuhou slupkou oloupejte.
Očištěnou cuketu nastrouhejte najemno a nasypte do síta. Přidejte sůl, promíchejte a cuketu jemně promněte. Během přípravy dalších surovin nechte vykapat.
Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky a následně nasekejte na drobounké kostičky
Maso smíchejte s vejcem, strouhaným sýrem, rozmačkaným česnekem, sladkou paprikou, solí a pepřem.
Vypocenou cuketu velmi důkladně vymačkejte od přebytečné tekutiny (nejlépe to jde zakroucením v utěrce). Mělo by zbýt maximálně 100 g sušší směsi.
Vymačkanou cuketu vmíchejte do masové směsi.
Pomocí lehce navlhčených či naolejovaných rukou vypracujte 6 nízkých placiček (60 g na 1 kus).
Tepelně je upravte jedním z následujících způsobů.
PLOTNA
Pánev rozehřejte na vyšší střední teplotu, přidejte tuk a připravené placičky v něm opečte dozlatova. Z každé strany budou stačit přibližně 3 minuty.
TROUBA
Troubu rozehřejte na 190 °C (horkovzduch). Vložte připravené placičky a pečte dozlatova 20–25 minut. Pár minut před koncem pečení je na plechu otočte.
HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA
Připravené placičky rozmístěte v jedné vrstvě do košíku horkovzdušné fritézy, kterou jste předem nahřáli na 180 °C. Pečte 10–12 minut, v polovině otočte.
SERVÍROVÁNÍ
Cuketové kuřecí placičky podávejte s oblíbenou přílohou, například květákovou kaší, zeleninovými hranolky nebo s opečenými bramborami (na fotce). K posledním dvěma variantám se skvěle hodí i česnekový dip (recept najdete v Tipech). Nezapomeňte ani na salát z čerstvé zeleniny – třeba z rajčat, okurky a papriky, zakápnutý olivovým olejem a citrónovou šťávou.
Placičky nejlépe chutnají teplé, když je sýr vláčný. Ale hodí se také jako jídlo zabalené s sebou na cesty.
Uložené v lednici vydrží několik dní, lze je i zamrazit.
TIPY
Stehenní maso udělá placičky šťavnatější, ale s kuřecími prsy se zase lépe pracuje. Libové maso bez šlach se snadněji krájí na drobné kousky, takže směs lépe drží pohromadě. Lze případně použít i mleté drůbeží maso.
Podobně je to i se sýrem. Méně tučné druhy se tolik neroztékají, a tím pomáhají placičky lépe zpevnit. Naopak tučnější sýry, jako čedar nebo ementál, se při pečení víc rozpouštějí a kvůli tomu se směs může více rozpadat (zejména při pečení na pánvi, nicméně z ní jsou placky nejšťavnatější). Pokud takový sýr použijete, přidejte trochu strouhaného parmazánu nebo grana padano. Podrží tvar a zároveň přidají výraznější chuť.
V případě, že se chcete zcela vyhnout použití mléčných výrobků (například v paleo či Whole30), sýr vynechte a masovo-cuketovou směs jemně zahustěte například mandlovou moukou nebo rozmletými slunečnicovými semínky.
Při solení masové směsi počítejte se solí, která po vypocení zůstane v cuketě. Pro lepší kontrolu nad správným dochucením, můžete malý kousek směsi opéct na pánvi nebo uvařit v mikrovlnné troubě, ochutnat a pak případně doplnit dalším kořením či solí.
Při servírování s bramborami, hranolky nebo upečenou zeleninou můžete přidat jednoduchý česnekový dip. Stačí smíchat půl na půl majonézu s bílým jogurtem či zakysanou smetanou (ve bezmléčné, paleo či Whole30 použijte samotnou majonézu), rozmačkaný česnek, nadrobno nasekané bylinky a sůl.
Výživové hodnoty odpovídají samotným plackám připraveným ze stehenních plátků, bez příloh a dipu, v pečené variantě.
Recept je věnován Nadačnímu fondu Ninin sen v rámci projektu Senioři vaří spolu.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?
Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
4 Recenzí / komentářů

Lucka
31 července, 2025
Děkuju za pochvalu receptu ♥️
Dagmar
31 července, 2025
je suprový

Lucka
1 srpna, 2025
Mám radost, že se vám recept líbí. Díky za komentář ♥️
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Lubomir
31 července, 2025
EXCELENT