Recept na dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie) » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

  , ,   , , ,   , , , ,

Září 29, 2014

Hodnotit recept
Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)
5.0 1

Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 45 minut
  • 20 minut

    1 hodina 45 minut

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého hovězího

1 velká cibule

1 mrkev

1 petržel

2 stroužky česneku

2 lžíce rajského protlaku

1 lžíce sádla

tymián

rozmarýn

sůl

pepř

1 dýně hokaidó

2 vejce

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 45 minut
  • 20 minut

    1 hodina 45 minut

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Přeřízněte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabejte měkký střed se semínky.

Obě půlky pokapejte olivovým olejem, posolte a dejte péct na 180°C na cca 40 minut.

Mezitím si na sádle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte mleté maso.

Při míchání ho pomocí vařečky drobte na co nejmenší kousky, aby se vám maso nespeklo do větších hrudek.

Až se maso opeče, přidejte drcený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel.

Krátce osmahněte a pak dochuťte tymiánem, rozmarýnem a rajským protlakem.

Osolte, opepřete, podlijte troškou vody a nechte pod pokličkou dusit cca 1 hodinu.

V poslední čtvrt hodině pokličku odkryjte a nechte vyvařit tekutinu, aby masová směs co nejvíce zhoustla.

Vychladlou upečenou dýni nakrájejte na kousky (včetně slupky) a ty pak rozmixujte dohladka společně s 2 vejci.

Vzniklé pyré osolte podle chuti (soli bude potřeba trošku víc než čekáte, dýně je dost sladká).

Nyní si připravte zapékací mísu nebo pekáček.

Dno pokryjte masovou směsí a další vrstvu vytvořte z dýňového pyré.

Pekáček vložte do trouby a pečte odkryté na 180°C cca 40 minut.

Krájejte až mírně vychladlé.

V primal verzi můžete do dýňového pyré přimíchat 50 g strouhaného parmezánu a dalšími 50 g posypat povrch koláče na posledních 15 minut pečení.

00:00

10 Recenzí / komentářů

Miloš Sedláček

Únor 22, 2016

Pred chvíľou som dopiekol a nemohol som neskúsiť. Je dokonalý!
Ďakujem za recept.

Lucie

Únor 22, 2016

Miloši, já moc díky za zprávu. Jsem ráda, že chutnalo a že jste mi tenhle recept připomněl 🙂 Brzy ho asi taky znovu udělám.

Alena

Únor 22, 2016

recept sa mi paci ale rozmyslam ci je nutne piect dynu dvakrat… nestacilo by raz?

Lucie

Únor 22, 2016

Podle mého to stačit nebude, pyré z neupečené dýně bude příliš tekuté. Ale nezkoušela jsem.

Milan

Září 16, 2016

Jsem kuchař amatér, ale mám nápad… Neodhadnu, zda realizovatelný… Kdybych použil pyré jako spodní, boční i vrchní vrstvu, tak by mohl vzniknout něco jako australský pie, který by se dal snadno přenášet a případně rozpéci. Vyvedete mne z omylu, nebo mi to potvrdíte? Jam moc se případně bude pyré připékat ke stěnám?

Lucie

Září 16, 2016

To dle mého fungovat nebude. Pyré není těsto, je příliš řídké, aby udrželo masovou náplň a výsledek se dal snadno přenášet klasický koláče. Osobně ale nevidím důvod, proč by se ve vhodné nádobě nedal přenášet tento pastýřský koláč a pak si ho v případě potřeby ohřát.

Eva

Květen 29, 2017

zdravím 🙂 dá se vyměnit za máslovou dýni? byl by velký rozdíl v chuti? 🙂

Lucie

Květen 29, 2017

V chuti ani ne, spíš v konzistenci. Dýně hokaido je více moučná a ne tolik vodnatá. Ale máslová bude také fungovat.

Jindra

Říjen 21, 2017

Lucie je úžasný, stavu mírného vychladnutí se nedožil

Lucie

Říjen 22, 2017

To úplně chápu 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kalendář pro rok 2019 + 2 Items
zakoupil/a: Helena 11 před 18 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Gabriela Nupaky před 30 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Helena Chrudim před 38 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: František před 55 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Josef Chlumec před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: simona marianske radcice před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Irena Holešov před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Marie Semily před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Katerina Kladno před 4 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 4 Items
zakoupil/a: Alena Praha 4 před 4 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Miriama před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jolana Bystřice nad Olší před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jiří Brno před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kamila SEDLAKOVA karlovy Vary před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lenka Zlín před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Eliška Praha 10 před 5 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Jindřich Praha před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lucie Dubí před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Martina Praha 10 před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Martina Praha 10 před 6 hodinami
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.