Indické kuře v kokosové omáčce
Indické kuře v kokosové omáčce
Hlavní jídla, Maso Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 česnek, chilli, cibule, citrón, drůbeží, kešu, kokosové mléko, ořechy, rajčata, zázvor
2014-10-28
Ohodnotit receptIndická kuchyně je bohatá na chutě, vůně a barvy. Přímo jimi hýří! Každé sousto je jak ohňostroj vjemů. Někomu chvilku trvá, než si na to zvykne, ale když se tak stane, zamiluje se na celý život. Ať už patříte mezi její milovníky nebo si k ní cestu teprve hledáte, vyzkoušejte tento recept inspirovaný právě indickou kuchyní. Věřím, že si pochutnáte ❤️
- Příprava: 2 hodin 10 minut
- Vaření / pečení: 35 minut
-
2 hodin 10 minut
35 minut
2 hodin 45 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
500 g vykostěného kuřecího masa (nejlépe stehenní řízky)
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička garam masala *
4 lžíce ghee (popřípadě olivový olej)
1 lžička mletého koriandru
1 lžička uzené papriky
400 g loupaných rajčat
500 ml kokosového mléka
50 g kešu ořechů
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 2 hodin 10 minut
- Vaření / pečení: 35 minut
-
2 hodin 10 minut
35 minut
2 hodin 45 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Kuřecí maso nakrájejte na kostky a naložte alespoň na 2 hodiny do marinády z nastrouhaného čerstvého zázvoru, drceného česneku, šťávy z citrónu, kurkumy a koření garam masala.
V hluboké pánvi na ghee nebo olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou na proužky.
Jakmile začne hnědnout, přidejte zbytek koření (mletý koriandr, papriku, mletý hřebíček) a za stálého míchání nechte chvíli koření krátce prohřát.
Přilijte rajčata a kokosové mléko. Jakmile směs začne vřít, přihoďte kuře včetně marinády, drobně pokrájené stonky čerstvého koriandru (lístky si ponechte na servírování) a najemno umleté kešu ořechy (drcené nestačí, musí být opravdu najemno umleté).
Vařte na mírném plameni 15-20 minut.
Na závěr dochuťte solí a špetkou chilli.
Podávejte například s květákovou rýží, posypané lístky čerstvého koriandru.
Kořenící směs garam masala koupíte přes internet nebo v prodejnách s kořením, asijskými potravinami či ve větších supermarketech. Můžete si ji ale také sami namíchat (1/2 lžíce římského kmínu, 1 lžička sušeného koriandru, 10 tobolek kardamomu, 1 lžička černého pepře, 1/2 lžičky mleté skořice, 10 hřebíčků, 1/4 lžičky muškátového říšku a 2 bobkové listy). Koření stačí prohřát na horké pánvi a pak najemno umlít v mlýnku na kávu či roztlouct v hmoždíři. Uchovávejte v uzavřené nádobě na tmavém místě. Používejte s rozmyslem, při použití většího množství jídlo zhořkne. Nicméně v menším množství naopak jídlu dodá nezapomenutelnou typickou chuť.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..