Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
80 Recenzí / komentářů
Lucie
15 května, 2017
Ano, bobulovité má méně cukru a také ho člověk většinou nesní tolik najednou. Pro inspiraci a informace o Low Carb stravování se přihlašte do FB skupiny Nízkosacharidové stravování pro hubnutí a zdraví!
Terka
15 května, 2017
No, já a maliny…to není dobrá kombinace 😀 Naštěstí jich nedokážeme vypěstovat tolik 🙂 Nebo borůvky….hmmmm 🙂 Moc díky za tip.
Lucie
19 května, 2017
Moc rádo se stalo 🙂
Irena
5 června, 2017
Co je to ghee stale to ctu ale nevim co to je?
Lucie
5 června, 2017
Ghee je přepuštěné máslo, tedy máslo zbavené bílkovin, kvůli kterým by se přepalovalo už za nízkých teplot. Díky přepuštění se pak máslo hodí třeba i na smažení. Dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou, ve větších supermarketech nebo si ho můžete připravit i doma. Což samozřejmě vyjde nejlevněji. Návod, jak na to, najdete v odkazu, který je uveden v seznamu surovin, nebo přímo na stránce https://paleosnadno.cz/recept/ghee-prepustene-maslo/
Paja
15 června, 2017
Tedy lívance mi z toho nevyšly. Za to jsem mela něco jako drobenku. Tak jsem nelenila, hodila na to šlehačku a ovoce, do přítele to zmizelo a chtěl hned nášup. Myslím, že by to byl dobrý základ pro nějaký cheesecake. Nicméně mám mouku a moli jsou neuprosní, takže dneska zkusím zase. Ale třeba upéct v troubě s ovocem.
Lucie
15 června, 2017
To mě moc mrzí, že se nepovedlo. Postupovala jste prosím přesně podle návodu, včetně přesného odvážení surovin? Těsto by mělo být vyloženě řídké. Kokosová mouka hodně saje, takže stačí přidat pár gramů navíc a z tekutého těsta vznikne tuhá hmota. Ještě mě napadá jiná volba sýru či malá vejce.
Marketa
13 srpna, 2017
Lucko, prosim Vas, sly by smazit i na kokosovem oleji?
Lucie
14 srpna, 2017
Asi šly. Já kokosový olej na tepelnou úpravu nepoužívám. Neztotožňuji se s informací, že panenský kokosový olej má tak vysokou teplotu, jak se uvádí. Myslím, že jeho kouřový bod bude (podobně jako u klasického másla) někde okolo 150 °C. Dřív, když jsem na něm párkrát zkusila nějaké lívanečky usmažit, poměrně brzy se tuk začal přepalovat. Proto raději používám ghee. To má kouřový bod mnohem výše a nemusím se proto bát jeho přepálení.
Šárka
18 srpna, 2017
Super. Jen mám pánev na dvě věci, tak jsem je dala do trouby. A pohoda
Lucie
18 srpna, 2017
Skvělý nápad 🙂
Petra Matysová
10 září, 2017
Výtečná nedělní snídaně! Do těsta jsem dala trochu skořice. Tvaroh jsem rozdělala s citronovou kůrou a borůvkami. I bez přislazení skvělé. Děkuji za recept!
Lucie
10 září, 2017
Mňam, úplně si to tu představuju a dostala jsem ne ně hroznou chuť <3
Zuzana Kreizlová
18 září, 2017
Parádní 🙂 Jen jsem těsto míchala šlehačem a asi jsem ho trochu našlehala, nebo nevím, každopádně lívanečky byly tlusté asi 1,5 cm a jak jsem pořád čekala a čekala, až začnou být z horní strany trochu udělané, tak jsem první várku zespodu pěkně připálila. Ale jedlé byly i tak a další várky už super. Jsou fakt syté, skvělé i na svačinu, nezaberou moc místa a člověk se pořádně nají.
Lucie
18 září, 2017
Hlavně, že se podařilo a chutnalo 🙂 Ona než se vychytá správná teplota, tak většinou ta první várka úplně nevyjde.
Katka
24 září, 2017
Právě dojezeno! Vynikající! Přídala jsem skořici, rodině pod tvaroh ještě domácí marmeládu a skoro na mě nezbylo :-). Děkujeme!
Lucie
24 září, 2017
To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i za zprávu 🙂
Markéta
5 října, 2017
Jde to například i z Lučiny?
Lucie
5 října, 2017
Asi ano, ale nezkoušela jsem. Na můj vkus je Lučina příliš slaná na sladké recepty.
Aleš
24 října, 2017
Chtěl bych se zeptat jestli by se mohlo použít mascarpone místo sýru Philadelphia.
Lucie
24 října, 2017
To bohužel neumím potvrdit, nezkoušela jsem. Ale mohlo by to fungovat. Jen musí být husté.
Eva
12 listopadu, 2017
Skvělý recept! Sytá snídaně a chutnají i za studena. Osvědčila se mi dávka: na lívaneček 1 polévková lžíce těsta. Plotýnku rozehřát a pak smažit na stupni 5 (stupnici na plotýnce mám do 9).
Lucie
13 listopadu, 2017
Mám radost, že lívanečky chutnají. Uvedený postup je naprosto ideální 🙂
Martina
26 listopadu, 2017
Tak já jsem se nechala inspirovat, ale neměla jsem doma moc stejných surovin, takže jsem improvizovala a těsto vytvořila takto: 3 vejce, 1 mozzarelu, trošku mléka, vinný kámen a 2 lžíce tapiokové mouky a dělala to jako palačinky na másle, vzniklo těsto prakticky k nerozeznání od klasických palačinek a po měření keto proužky jsem stále v ketóze. Nejlepší snídaně za poslední měsíc, díky moc za inspiraci 🙂
Lucie
26 listopadu, 2017
Díky za sdílení receptu 🙂 Zní to fantasticky <3
Eva moučková
10 prosince, 2017
K tomuto receptu nemám slov. Prostě mňam. Někdy si ulehčím práci a těsto peču v troubě na pečícím papíře.
Lucie
11 prosince, 2017
Skvělý nápad na zjednodušení přípravy. Díky za jeho sdílení 🙂
Markéta
6 ledna, 2018
Dobrý den, Lucko,
potvrzuji, lze i z Lučiny, bez problému. Kokosovou mouku jsem vytvořila pomletím strouhaného kokosu v el.mlýnku na kafe. Na špičku jedlé sody, troška Erythrytolu.
Děkuji za nápad na příjemnou snídani,
Markéta
Lenka
10 ledna, 2018
Zdravim mam dotaz kde kupujete ty krem syry?
Lucie
16 ledna, 2018
Prakticky v každém větším obchodě. Buď mají dražší Philadelphii, nebo v Lidlu levnější (ale chuťově) skvělou Goldessu. Lze případně použít i Lučinu, ale ta je na můj vkus už příliš slaná.
Lucie
17 ledna, 2018
Dobrý den, Markéto, děkuji za sdílení zkušenosti s možností obměny receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂
Klára
19 ledna, 2018
Naprosto fantastické! Nedala jsem žádné sladidlo a i přesto jsou přímo famózní! 🙂
Lucie
20 ledna, 2018
Máte pravdu, že sladidlo opravdu není až tak nutné. Kokosová mouka je přirozeně sladká sama o sobě. Mám velkou radost, že chutnalo. Děkuji za komentář.
Roman
25 ledna, 2018
kdyz nemam vinnej kamen cim a v jakym pomeru nahradit diky
Lucie
26 ledna, 2018
Můžete použít klasický prášek do pečiva. Dejte ho přibližně polovinu, než je uvedeno v receptu.
Lu
3 února, 2018
Právě jsem posnídala lívanečky podle Vašeho receptu a jsou výborné. Dobře se pekly, netrhaly se a ani se nechce věřit, že to jde bez klasické mouky. Za mě za 1
Lucie
3 února, 2018
Mám radost, že se lívance povedly a vy si doma pochutnali. Bez mouky jde vlastně skoro úplně všechno. Jen musíme společně přijít na to, jak na to 🙂
Zdena
21 února, 2018
Dnes byly ke snídani, jen jsem měla doma Riccotu a též to s ní šlo perfektně. Lívanečky úžasné, jen jsem do sebe ty 4 prostě nedostala, je to velmi syté, ale též moc výborné.
Lucie
21 února, 2018
Díky moc za sdílení zkušenosti s použitím ricotty. Mám radost, že chutnalo 🙂 Porce jsou jen orientační, člověk to musí upravit podle sebe.
Andrea
10 března, 2018
Hlásím, že z toho jdou udělat príma vafle, které se dají použít na slanou i sladkou náplň. Díky za parádní recept.
Lucie
10 března, 2018
Super, díky moc za sdílení zkušenosti s přípravou ve vaflovači. Mám radost, že chutnalo.
Simona
28 března, 2018
Tak jsem taky vyzkousela :). Delala jsem z bezlaktozoveho syra, dala je do vaflovace a jsou super!
Lucie
28 března, 2018
Super! To mám velkou radost, že se povedlo a chutnalo. Díky za sdílení zkušenosti s přípravou ve vaflovači a z bezlaktózového sýru.
Katka
16 května, 2018
použila jsem tučný tvaroh a mandlovou mouku a byly dobré! jen oproti klasickým lívancům byly dřív upečené, pár jsem jich měla dost černých, příště musím rychleji otáčet. půlku jsem si dala se špenátem a sýrem, půlku s jogurtem a malinami a super.
Lucie
17 května, 2018
To zní jako skvělý nápad na obměnu <3 Mám radost, že se podařilo a chutnalo.
Veronika Koukolská
15 července, 2018
Skvělý recept! Konečně lívance bez banánů 🙂
Použila jsem Lučinu a povedly se výborně. Vůbec se netrhají. Sice nejsou tak vláčné jako “normální” lívance, ale chutnají skvěle. Děkuji za tento recept, ukládám si ho do oblíbených 🙂
Lucie
16 července, 2018
Veroniko, mám radost, že lívance chutnají 🙂 Díky za komentář.
Soňa
16 srpna, 2018
První livance,při praci s kokosovou moukou,které se mi provedly a nerozpadlyDekuji za super recepty
Lucie
16 srpna, 2018
Mám radost, že se lívance povedly 🙂 Kokosová mouka je prevít savý 😀 , musí se s ní opatrně.
Petra W.
25 srpna, 2018
Výborné, jednoduché na přípravu, těsto zvládl udělat manžel. Chutnalo všem. Zařazujeme do našeho LC jídelníčku.
Lucie
26 srpna, 2018
Moc děkuju za komentář 🙂 Mám radost, že se lívanečky tak skvěle daří a že chutnají <3
Kačka
20 září, 2018
Luci,chtěla bych zkusit tyhle lívance, ale mám jen mascarpone a lněnou mouku. Šla by použít tato kombinace?
Lucie
21 září, 2018
Kačko, nezkoušela jsem, takže to neumím potvrdit. Nebyl by v tomto případě lepší tento recept? https://paleosnadno.cz/recept/kakaove-livance/
Ivana
31 ledna, 2019
Prosim, ktere sladidlo lze v nouzi nejvyssi u LC pouzit. Dekuji za odpoved.
Lucie
31 ledna, 2019
Asi bych omezeně a jen občas použila erythritol. Ale pořád je to šidítko pro chuťové buňky a také nic moc pro střevní prostředí. Takže používat opravdu s rozmyslem.
Karol
30 března, 2019
Na cem jonem mohu smazit prosim, kdyz nemam ghee, olivovy olej na vareni?
Lucie
30 března, 2019
Pokud vám nebude vadit výrazná chuť olivového oleje, dá se použít případně i ten.
Silvie
23 května, 2019
Díky! Nejlepší LC lívance, co jsem zatím měla. Zkusila jsem několik zahraničních receptů a výsledek nebyl nic moc. Použila jsem Palouček, přidala xantanovou gumu, a nechala chvilku odstát – směs se mi zdála moc tuhá, tak jsem poředila mlékem a vše dopadlo super 🙂
Lucie
24 května, 2019
Díky za vyzkoušení receptu a za komentář. Osobně xantanovou gumu nepoužívám, ale předpokládám, že má zahušťující účinky, proto směs vyšla tuhá. Mám radost, že se lívance povedly a chutnaly 🙂
Eva
11 ledna, 2020
Dobrý den, Lucie, děkuji moc za recept! Lívanečky vyšly výborně, netrhaly se ani nepřipalovaly. Chutnaly i manželovi, který se ke mně v LC přidal. Se lžičkou neslazeného borůvkového džemu byly úžasné
Lucka
12 ledna, 2020
Dobrý den, Evo, to mám velkou radost, že se lívanečky vydařily a chutnaly 🙂 V kombinaci s borůvkovým džemem musely být úžasné!
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři ❤️
Petra P.
23 srpna, 2020
Zdravím, Lucie.
Opět moc dobré, těsto se vydařilo, podávala jsem s mascarpone a rozvarem z jahod, malin a borůvek, pokapané čekankovým sirupem – všichni měli boule za ušima 🙂 Děkujeme 🙂 Mějte se Petra
Lucka
24 srpna, 2020
Petro, já děkuju ❤️ Dělá mi radost číst, že chutná 🙂
Petra
2 listopadu, 2020
Dobrý den, myslíte, že by šly použít jen žloutky? Bohužel na bílek máme alergii. Popřípadě něčím jiným bílek nahradit? Děkuji
Lucka
3 listopadu, 2020
Dobrý den, nezkoušela jsem, takže to nemůžu potvrdit, ale myslím, že by to fungovat mohlo.
Pavlína Ševčíkova
17 května, 2021
Ahoj Luci,
lívance jsem zkoušela, byly výborné vše podle receptu, šlo to dobře!
S kysanou smetanou, skořicí, domácí marmeláda bez cukru. Jsem reprve týden na LC, dříve milovník sladkého. Zkouším recepty podle tvého webu a jídla jsou zajímavá, chutná, pestrá.
Chválím za nápady, fotky, zpracování a jednoduchost!
Děkuji Pavlína
Lucka
18 května, 2021
Ahoj, Pavlíno, to mám velkou radost, že se lívanečky podařily a chutnaly ❤️
Moc děkuju za pochvalu stránek a receptů. Doufám, že u mě najdeš dostatek inspirace a pochutnáš si na mnoha dalších receptech 🙂
Děkuju za čas věnovaný komentáři. Potěšil ❤️
Vláďa
25 července, 2021
Výborné, doporučuji přidat trochu vanilkového extraktu a podávat s čekankovým toppingem 🙂
Lucka
26 července, 2021
Super tip, díky moc ❤️
aneta prokopová
24 března, 2022
dobrý den,myslíte,že mohu těsto použít do vaflovače?
Lucka
24 března, 2022
Dobrý den, přiznám se, že vaflovač nepoužívám ani s ním nemám žádné zkušenosti, proto můžu pouze odhadovat. Ale myslím, že když přidáte jen malilinko (opravdu jen nepatrně) mouky navíc, fungovat by to mělo 🙂
Martina
20 října, 2022
Mnamozni!
Lucka
21 října, 2022
Mám radost, že jste si pochutnala ❤️
Pavlina
7 listopadu, 2022
Livanecky jsou famozni
Lucka
8 listopadu, 2022
Mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Děkuju za milý komentář 🙂
Jana
3 prosince, 2022
Dobrý den,
mohla bych použít cottage sýr?
Lucka
3 prosince, 2022
Dobrý den, nezkoušela jsem, ale myslím, že by to fungovat mohlo 🙂 Pokud vyzkoušíte, budu moc ráda, když sem napíšete. Moc děkuju ❤️
Jana Kodytkova
7 dubna, 2023
Dobry den, spa by pouzit mandlova mouka misto kokosove ve stejnem pomeru surovin? Nebo ma jine vlastnosti.
Dekuji
Jana
Lucka
9 dubna, 2023
Dobrý den, Jano, je to jak píšete – mandlovou a kokosovou mouku nelze ve stejném poměru zaměňovat. Kokosové stačí mnohem méně, protože hodně saje. Pokud budete chtít použít mandlovou, je nutné ji dát minimálně dvakrát tolik.
Terka
15 května, 2017
Vypadají suprově, už těším, jen mi nejde do hlavy, proč u low carb zrovna bobulovité? Ono má méně cukru? Vždyť chuťově je sladké.. Po mém WH uvažuji o low carb, ale já bych asi musela jet striktně podle Vašich LC receptů 🙂 Jinak bych se asi nedopočítala 🙂