🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Rybí „paštika“

Rybí „paštika“

  , , , , ,   , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Rybí „paštika“
5.0 1

Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy?

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g čerstvého rybího masa (makrela, treska atd.)

200 g creme fraiche (speciální zakysaná smetana s min. 30% tuku v sušině)

1 cibule

1/4 jablka (nějaká kyselejší odrůda)

1 lžíce olivového oleje

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

čerstvá petrželka nebo pažitka

sůl

bílý pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na 1 lžíci olivového oleje si zpěňte drobně nakrájenou cibulku.

Jakmile zesklovatí (nesmí zhnědnout), dejte ji stranou a nechte ji chvíli vychladnout.

Přiveďte k varu cca 0,5 l vody s bobkovým listem a novým kořením. Vařte cca 3 minuty.

Pak plotýnku vypněte, do vývaru vložte očištěné rybí maso bez kůže a nechte ho dojít na plotýnce cca 10 minut.

Pak rybu vyjměte, osušte, vykostěte a natrhejte na malé kousky.

Smíchejte si v misce opečenou cibulku, natrhané kousky rybího masa, 1/4 oloupaného drobounce nakrájeného jablka, našlehanou creme fraiche, sůl a pepř.

Dobře promíchejte a dejte minimálně na 1 hodinu vychladit do lednice.

Podávejte posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou, s lněnými či sezamovými krekry, paleo pečivem nebo semínkovým chlebem.

Creme fraiche lze koupit ve větších supermarketech. Pokud ale máte v dosahu potraviny Marks & Spencer, doporučuji si tam koupit Extra Thick Double Cream a to použít s kapkou citrónové šťávy místo creme fraiche. Chuť rybí „paštiky“ bude ještě lepší. Pokud neseženete ani jedno, použijte co nejvíce procentní zakysanou smetanu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Ladislav

14 ledna, 2024

Jednoduché, rychlé, super.

Lucka

15 ledna, 2024

Ladislave, děkuji Vám za komentář. Mám radost, že jste si pochutnal ❤️

Václav

28 září, 2024

To není paštika, to je pomazánka. Paštika se zavařuje

Lucka

28 září, 2024

Osobně nezavařuji ani vepřovou paštiku. Ale s odstupem času (jedná se o starý recept), už bych to také jako paštiku nenazvala 🙂 Díky za upozornění.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0