Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Rybí „paštika“

Rybí „paštika“

  , , , ,   , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Rybí „paštika“
0.0 0

Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy?

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g čerstvého rybího masa (makrela, treska atd.)

200 g creme fraiche (speciální zakysaná smetana s min. 30% tuku v sušině)

1 cibule

1/4 jablka (nějaká kyselejší odrůda)

1 lžíce olivového oleje

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

čerstvá petrželka nebo pažitka

sůl

bílý pepř

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na 1 lžíci olivového oleje si zpěňte drobně nakrájenou cibulku.

Jakmile zesklovatí (nesmí zhnědnout), dejte ji stranou a nechte ji chvíli vychladnout.

Přiveďte k varu cca 0,5 l vody s bobkovým listem a novým kořením. Vařte cca 3 minuty.

Pak plotýnku vypněte, do vývaru vložte očištěné rybí maso bez kůže a nechte ho dojít na plotýnce cca 10 minut.

Pak rybu vyjměte, osušte, vykostěte a natrhejte na malé kousky.

Smíchejte si v misce opečenou cibulku, natrhané kousky rybího masa, 1/4 oloupaného drobounce nakrájeného jablka, našlehanou creme fraiche, sůl a pepř.

Dobře promíchejte a dejte minimálně na 1 hodinu vychladit do lednice.

Podávejte posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou, s lněnými či sezamovými krekry, paleo pečivem nebo semínkovým chlebem.

Creme fraiche lze koupit ve větších supermarketech. Pokud ale máte v dosahu potraviny Marks & Spencer, doporučuji si tam koupit Extra Thick Double Cream a to použít s kapkou citrónové šťávy místo creme fraiche. Chuť rybí „paštiky“ bude ještě lepší. Pokud neseženete ani jedno, použijte co nejvíce procentní zakysanou smetanu.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.