Recept na rybí „paštiku“ » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-08-11-25-57

Rybí „paštika“

2014-12-08-11-25-57

Rybí „paštika“

  , , , ,   , , ,   , , ,

Prosinec 13, 2014

Hodnotit recept
Rybí „paštika“
0.0 0

Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy?

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g čerstvého rybího masa (makrela, treska atd.)

200 g creme fraiche (speciální zakysaná smetana s min. 30% tuku v sušině)

1 cibule

1/4 jablka (nějaká kyselejší odrůda)

1 lžíce olivového oleje

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

čerstvá petrželka nebo pažitka

sůl

bílý pepř

Postup

Na 1 lžíci olivového oleje si zpěňte drobně nakrájenou cibulku.

Jakmile zesklovatí (nesmí zhnědnout), dejte ji stranou a nechte ji chvíli vychladnout.

Přiveďte k varu cca 0,5 l vody s bobkovým listem a novým kořením. Vařte cca 3 minuty.

Pak plotýnku vypněte, do vývaru vložte očištěné rybí maso bez kůže a nechte ho dojít na plotýnce cca 10 minut.

Pak rybu vyjměte, osušte, vykostěte a natrhejte na malé kousky.

Smíchejte si v misce opečenou cibulku, natrhané kousky rybího masa, 1/4 oloupaného drobounce nakrájeného jablka, našlehanou creme fraiche, sůl a pepř.

Dobře promíchejte a dejte minimálně na 1 hodinu vychladit do lednice.

Podávejte posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou, s lněnými či sezamovými krekry, paleo pečivem nebo semínkovým chlebem.

Creme fraiche lze koupit ve větších supermarketech. Pokud ale máte v dosahu potraviny Marks & Spencer, doporučuji si tam koupit Extra Thick Double Cream a to použít s kapkou citrónové šťávy místo creme fraiche. Chuť rybí „paštiky“ bude ještě lepší. Pokud neseženete ani jedno, použijte co nejvíce procentní zakysanou smetanu.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation