Stravovací styl: Bez masa
Pečená mrkev s tvarohem a chilli medem
Pečená mrkev je taková dobrota! ❤️ Nevím, čím to je, ale tento způsob tepelné úpravy ji dodává naprosto skvělou chuť a konzistenci. Když ji doplníte pěkně výrazně slaným tvarohem a úžasnou medovou chilli zálivkou, tak vám zaručuju, že nikdy nebudete mít nedostatek vitamínu A. Protože tohle jídlo budete prostě milovat a spotřeba mrkve u vás doma stoupne k nečekaným hodnotám :-D Detail receptu »
Celerová rýže s houbami a tvarůžky
Květákovou rýži s největší pravděpodobností už znáte. Zkusili jste ale někdy tu z celeru? Je skvělá! Osobně ji miluju ❤️ Úžasně si rozumí například s houbami a také všemi druhy sýru. Klidně i těmi chuťově extra výraznými, jako je gorgonzola, rokfór, niva a třeba i ryze české tvarůžky! Detail receptu »
Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření
Také se vám s příchodem podzimu změní chutě? Mně rozhodně! Suroviny, které jsem během léta milovala a měla téměř denně v jídelníčku, se postupně vytrácí a nahrazují je jiné. Podobně se mění i způsob přípravy jídla a také jeho dochucení. Na řadu přichází pečení, dušení, v přihrádce s kořenkami stále častěji sahám po hřejivém koření, jako je badyán, hřebíček, muškátový oříšek, skořice... A tenhle jednoduchý pečený dezert pro podzim a zimu je toho důkazem ❤️ Detail receptu »
Letní salát s nivou
Tenhle recept vznikl vlastně už strašně dávno. Moje dcera odmala milovala šopský salát, proto jsme ho doma dělali často. Jednou se mi nepodařilo sehnat balkánský sýr, nebo jsem ho zapomněla koupit - už si přesně napamatuju. Jediné, co jsem doma našla podobného, byla niva. Zkusila jsem ji do salátu přidat a od té doby už ho nejíme jinak ❤️ Detail receptu »
Rajčatový salát s nektarinkami a burratou
Znáte burratu - tradiční italský pařený sýr podobný mozzarelle, který je plněný smetanou a kousky sýra? Pokud ano, tak mi určitě dáte za pravdu, že je to láska na první ochutnání. A pokud snad tuhle pochoutku zatím neznáte, tak si ji určitě zamilujete ❤️ Třeba v tomhle krásně barevném letním salátu, kde se možná překvapivě, ale naprosto skvěle vzájemně doplňují zralá rajčata a sladké nektarinky. Detail receptu »
Pečená rajčata s cottage sýrem
Někdy bývají ta nejjednodušší jídla ta úplně nejlepší! Třeba jako v případě těchto cherry rajčat pečených s česnekem, bylinkami a balzamikovým octem a podávaných s chladivým cottage sýrem. Na jejich přípravu si vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a kontrast horkého - studeného, sladkého - kyselého vás bude bavit v každém soustu ❤️ Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Ďábelská cuketová směs
Máte chuť na pikantní topinky? Nebo na nějakou chuťově výraznou směs na špagety? Chystáte grilovačku a na stůl by se hodilo něco, co můžete máznout na chleba, než se maso dopeče? S touhle fofr cuketovou směsí to všechno můžete mít připravené už za pár minut! A že nemáte rádi pikantní jídla? Nevadí. Stačí vynechat chilli. Zkrátka značka IDEÁL ❤️ Detail receptu »
Budapešťská pomazánka
Také se vám k některým jídlům pojí určité vzpomínky? Já to tak rozhodně mám! Třeba budapešťská pomazánka mě vrací do dob, kdy jsem chodila na gymnázium a jako tradiční puberťák trávila všechen volný čas s kamarády. Místo "nudných" obědů ve školní jídelně jsme chodili do místního mléčného baru (pamětníci ví, mladí se asi diví :-D ) a dávali si různé saláty a pomazánky. A právě budapešťská patřila k mým oblíbeným. Jenže později se mi ji nikdy nepovedlo připravit stejně dobře, jako chutnala tehdy. Až teď! Jedna drobnost všechno změnila - pečená paprika ❤️ Detail receptu »
Hebká vajíčková pomazánka
Na vajíčkovou pomazánku existuje spousta receptů - s majonézou i bez, s cibulí či jarní cibulkou, hráškem, kyselou okurkou, kapary, avokádem, s vejci krájenými nebo strouhanými... Na výběr je tolik skvělých variant! Dnes ale se mnou vyzkoušejte tuhle úžasně hebkou a krásně nadýchanou vajíčkovou pomazánku s pažitkou. Vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a zamilujete se hned u prvního sousta ❤️ Detail receptu »
Červený zelný salát
Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s bílou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »
Restovaná řepa se soleným cottage sýrem
Někdy stačí vážně jen drobnost a z dobrého jídla se rázem stane skvělé. Stačí špetka toho nebo onoho a výsledek může být úplně jiný. Už jste třeba zkoušeli o něco víc osolit cottage sýr a rozmixovat ho dohladka? Ne? Tak to určitě zkuste! Je to vážně dobrota. A když k tomu navíc přidáte chuťově výraznou řepu s balzamikem, skvěle si pochutnáte. Bonus navíc - vše stihnete do 15 minut ❤️ Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Houbová polévka s dýní nakyselo
Pokud bych si musela vybrat a už navždy jíst jen jeden druh jídla, byly by to určitě polévky. Miluju je! ❤️ Nabízí se tolik možností, z čeho je uvařit a jak je dochutit. Nemůžete se s nimi začít nudit. Pokaždé můžou chutnat úplně jinak. Dnes se mnou vyzkoušejte tuhle skvělou a krásně hustou polévku z hub a dýně. Když přidáte navíc i bylinky, zaručuju vám, že talíře budou rychle prázdné a ještě budete požádáni o nášup. Detail receptu »
Bílý zelný salát
Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s červenou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »
Čočkové curry s dýní
Luštěniny se mezi mými recepty zatím moc nevyskytovaly - do Palea, Primal či Whole30 nepatří a v Low carb je nutné s nimi zacházet opatrně. Ale do bezlepkového nebo vegetariánského stravování se tahle surovina rozhodně hodí a podle vašich ohlasů vás taková jídla zajímají. Proto jsem pro vás připravila tohle voňavé čočkové curry inspirované indickou kuchyní, na kterém určitě pochutnáte. A s vámi celá rodina. Detail receptu »
Vaječný likér
Vaječný likér, vánoční tradice v mnoha českých domácnostech. Možná si ho chcete letos také připravit, ale rádi byste se vyhnuli použití hromady cukru. Tak pak je tenhle recept přesně to, co hledáte! Voní a chutná po pravé vanilce a dokáže navodit tu správnou vánoční atmosféru ❤️ Detail receptu »
Maďarská kapustová polévka
Tuhle polévku prostě musíte milovat! A to i když vám jinak kapusta moc nechutná. Vážně! Já ji v posledních dnech už vařila několikrát, protože jsem u každé poslední misky litovala, že nemám další porci. Vyzkoušejte ji se mnou ❤️ Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Cuketová placka se sýrem (z Cuketové kuchařky)
Receptů z cukety není nikdy dost! Proto se mnou ochutnejte tuhle skvělou placku z mojí Cuketové kuchařky. Na přípravu nebudete potřebovat žádnou mouku a dokonce ani vejce. O vše se postará rozpečený sýr. Chutná skvěle teplá i studená, proto se úžasně hodí i jako jídlo zabalené s sebou na cesty nebo jako malá svačinka. Na večeři ji doplňte oblíbeným dipem a pořádně si pochutnejte ❤️ Detail receptu »
Dýňová kaše se sýrem a špenátem
Když se řekne kaše jako příloha, většina lidí si automaticky představí bramborovou. Tuhle pochoutku si ale můžete připravit z mnoha druhů zeleniny, od květáku přes přes celer a pastinák až třeba po dýni. A když navíc přidáte sýr, který se dobře rozpouští, rázem máte připravenou skvělou pochoutku, kterou si zamiluje celá vaše rodina ❤️ Detail receptu »
Dýňová lepenice s vepřovými výpečky
Kdybyste se mě zeptali, jak si představuju podzim a zimu na talíři, tak by to (kromě mých nejvíc oblíbených polévek) určitě bylo něco jako tohle jídlo. Syté, hřejivé a moc dobré! Upečená dýně, měkoučké masíčko a šťavnaté zelí si společně úžasně rozumí ❤️ Zkrátka - tuhle dobrotu musíte vyzkoušet! Detail receptu »
Horká jablka s křupavou drobenkou
Jestli máte rádi štrúdl a zejména jeho šťavnatou náplň, tak tuhle dobrotu musíte ochutnat. Budete ji mít připravenou za chvilku a úžasně si pochutnáte. Ideální pochoutka na chladnější podzimní a zimní dny. Opečená jablíčka se skořicí, volitelně doplněná zakysanou smetanou a posypaná křupavou ořechovou drobenkou si zamilujete ❤️ Detail receptu »
Hlívový paprikáš
Tradiční maďarský paprikáš se připravuje z kuřete, velmi podobně jako naše kuře na paprice. Rozdíl je zejména v použití zakysané smetany a velmi často také rajčatového protlaku, případně čerstvých rajčat a paprik. Pokud nemáte chuť na maso nebo hledáte rychlejší verzi téhle oblíbené klasiky, vyzkoušejte se mnou boží hlívový paprikáš. Uvidíte, že se po něm jen zapráší! ❤️ Detail receptu »