Recept na kapustové karbanátky s celerovým salátem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kapustové karbanátky s celerovým salátem

Kapustové karbanátky s celerovým salátem

    , , ,   , , ,

Říjen 5, 2014

Hodnotit recept
Kapustové karbanátky s celerovým salátem
5.0 8

Kapusta je v české kuchyni neprávem opomíjená zelenina. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Vyzkoušejte ale kapustové karbanátky a věřím, že jí vezmete na milost. Doplňte o lahodný celerový salát a „skvělá bašta“ je na stole 😉

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 45 minut

    1 hodina

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého vepřového

1/2 hlávky kapusty

2 cibule

1 stroužek česneku

2 vejce

1 lžíce psyllia

sůl

pepř

1 bulva celeru

1 větší mrkev

1 menší jablko

5 vrchovatých lžic domácí majonézy

šťáva z citrónu

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 45 minut

    1 hodina

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál, listy nakrouhejte nadrobno a dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou (cca 20 minut).

Nastrouhejte najemno (na fotce nahrubo, ale najemno je lepší ;-)) oloupaný celer a vařte v jiném hrnci cca 5-10 minut.

Oba hrnce slejte, vývar z kapusty i celeru smíchejte dohromady a použijte s polovinou uvařené kapusty na polévku. Druhou polovinu kapusty smíchejte s mletým masem, s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, psylliem a 2 vejci. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a směs nechte chvíli odpočinout.

Mezitím si připravte salát – smíchejte slitý a okapaný celer, 1 nahrubo nastrouhanou mrkev, 1 cibuli (nakrájenou na slabounké proužky), 1 nastrouhané jablko a 5 vrchovatých lžic majonézy. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte šťávou z citrónu. Dejte vychladit do lednice.

Z kapustovo-masové směsi vypracujte malé karbanátky (cca 20 ks), rozprostřete je na pečícím papírem vyložený plech a pečte na 180°C cca 20 minut. Podávejte s vychlazeným celerovým salátem. Doufám, že vám bude chutnat jako nám 😉

00:00

22 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

Září 28, 2016

Obojí je fantastické, jak ten salát, tak i karbanátky. V této podobě mi kapustu jedli i mí potomci. Jinak ji ale nemuseli

Vlasta Mlejnková

Září 28, 2016

Ale tenkrát jsem je zahušťovala strouhankou a smažila a nebyly paleo

Lucie

Září 28, 2016

Já se taky díky těmto karbanátkům naučila jíst kapustu. Školní jídelna mi ji bohužel hodně znechutila 🙁

Jirina

Únor 7, 2017

Vynikající. Dokonalá kombinace ‍

Lucie

Únor 7, 2017

A přitom tak jednoduché 😉 Jsem moc ráda, že chutnalo.

Katka

Březen 20, 2017

Vyborne fasirky, najviac mi chutia studene 🙂 Robila som z morcacieho masa.

Lucie

Březen 20, 2017

Přiznám se, že i já je mám moc ráda studené 🙂

Terka

Duben 4, 2017

Proč vlastně to psyllium? Díky.

Lucie

Duben 4, 2017

Zahušťuje. Ale lze ho případně vynechat. I tak to bude držet.

Terka

Duben 5, 2017

Aha, díky.

Monika

Červenec 6, 2017

Naprosto úžasný pokrm, chutný i druhý den! Vhodný na cesty 🙂 A salát chutná všem i našim malým dětem a to jinak saláty vůbec nejedí (žádná smíchaná zelenina 😀 ) Stojí to za ty přípravy!!!

Lucie

Červenec 6, 2017

Tohle jídlo patří k mým oblíbeným. Mám radost, že chutná 🙂

Pavla

Červenec 6, 2017

Výborné. My měli sice víc kapustové než masové, ale i děti si neustále přidávaly, takže příště z dvojnásobné dávky 🙂

Lucie

Červenec 6, 2017

Děti jsou nejpřísnější kritici jídla. Když to chutná dětem, musí už úplně každému 🙂

Eva

Listopad 5, 2017

Zdravím Lucko,
karbanátky jsou vynikající!!! Akorát jsem přidala víc česneku, ať to má grády :-). Díky za další parádní recept. Zatím se vše povedlo, jste moc šikovná a držím palce, ať získáte titul “Blogerka roku”.

Lucie

Listopad 5, 2017

Zdravím, Evo. Pokud se vše povedlo, tak je to vaše pochvala 🙂 Já jen dodávám nápady a tipy, vy vaříte.
Blogerkou roku určitě nebudu, na to je v soutěži příliš velká konkurence. Ale už samotnou nominaci a hlavně tu podporu, kterou mi lidi vyjadřují, beru jako výhru 🙂

Jana

Květen 11, 2018

Nejim veprove maso. Mohu nahradit hovezim?

Lucie

Květen 12, 2018

Můžete, jen karbanátky budou trošku tužší.

Linda

Květen 13, 2018

Super recept. Rozhodla jsem ze svého jídelníčku vyřadit bílou mouku a cukr a ejhle ono to jde a co více, cítím se lépe a i kila jdou pomalu dolů. Vaše recepty velká inspirace.

Lucie

Květen 14, 2018

Mám radost, že chutnalo a ještě větší, že vyloučení mouky a cukru hodnotíte takto pozitivně. Ať se daří 🙂

Macy

Červen 28, 2018

Zkusila jsem karbanátky, překvapilo mě jak jsou šťavnaté. Dělala jsem k nim celerové hranolky, je to prima varianta celeru, kde chybí obvyklá “pachuť” celeru.
Výborný recept!

Lucie

Červen 28, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo <3 Moc díky za komentář.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 11 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Radka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Šárka před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Katarína před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Peter před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Adéla před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jitka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Blanka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: viorica před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zbyněk před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Milan před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Beata před 4 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.