Recept na kapustové karbanátky s celerovým salátem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kapustové karbanátky s celerovým salátem

Kapustové karbanátky s celerovým salátem

Říjen 5, 2014

Hodnotit recept
Kapustové karbanátky s celerovým salátem
5.0 3

Kapusta je v české kuchyni neprávem opomíjená zelenina. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Vyzkoušejte ale kapustové karbanátky a věřím, že jí vezmete na milost. Doplňte o lahodný celerový salát a „skvělá bašta“ je na stole 😉

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého vepřového

1/2 hlávky kapusty

2 cibule

1 stroužek česneku

2 vejce

1 lžíce psyllia

sůl

pepř

1 bulva celeru

1 větší mrkev

1 menší jablko

5 vrchovatých lžic domácí majonézy

šťáva z citrónu

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál, listy nakrouhejte nadrobno a dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou (cca 20 minut).

Nastrouhejte najemno (na fotce nahrubo, ale najemno je lepší ;-)) oloupaný celer a vařte v jiném hrnci cca 5-10 minut.

Oba hrnce slejte, vývar z kapusty i celeru smíchejte dohromady a použijte s polovinou uvařené kapusty na polévku. Druhou polovinu kapusty smíchejte s mletým masem, s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, psylliem a 2 vejci. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a směs nechte chvíli odpočinout.

Mezitím si připravte salát – smíchejte slitý a okapaný celer, 1 nahrubo nastrouhanou mrkev, 1 cibuli (nakrájenou na slabounké proužky), 1 nastrouhané jablko a 5 vrchovatých lžic majonézy. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte šťávou z citrónu. Dejte vychladit do lednice.

Z kapustovo-masové směsi vypracujte malé karbanátky (cca 20 ks), rozprostřete je na pečícím papírem vyložený plech a pečte na 180°C cca 20 minut. Podávejte s vychlazeným celerovým salátem. Doufám, že vám bude chutnat jako nám 😉

00:00

10 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

Září 28, 2016

Obojí je fantastické, jak ten salát, tak i karbanátky. V této podobě mi kapustu jedli i mí potomci. Jinak ji ale nemuseli

Vlasta Mlejnková

Září 28, 2016

Ale tenkrát jsem je zahušťovala strouhankou a smažila a nebyly paleo

Lucie

Září 28, 2016

Já se taky díky těmto karbanátkům naučila jíst kapustu. Školní jídelna mi ji bohužel hodně znechutila 🙁

Jirina

Únor 7, 2017

Vynikající. Dokonalá kombinace ‍

Lucie

Únor 7, 2017

A přitom tak jednoduché 😉 Jsem moc ráda, že chutnalo.

Katka

Březen 20, 2017

Vyborne fasirky, najviac mi chutia studene 🙂 Robila som z morcacieho masa.

Lucie

Březen 20, 2017

Přiznám se, že i já je mám moc ráda studené 🙂

Terka

Duben 4, 2017

Proč vlastně to psyllium? Díky.

Lucie

Duben 4, 2017

Zahušťuje. Ale lze ho případně vynechat. I tak to bude držet.

Terka

Duben 5, 2017

Aha, díky.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x