Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kapustové karbanátky s celerovým salátem

Kapustové karbanátky s celerovým salátem

    , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Kapustové karbanátky s celerovým salátem
5.0 8

Kapusta je v české kuchyni neprávem opomíjená zelenina. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Vyzkoušejte ale kapustové karbanátky a věřím, že jí vezmete na milost. Doplňte o lahodný celerový salát a „skvělá bašta“ je na stole 😉

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 45 minut

    1 hodina

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

500 g mletého vepřového

1/2 hlávky kapusty

2 cibule

1 stroužek česneku

2 vejce

1 lžíce psyllia

sůl

pepř

1 bulva celeru

1 větší mrkev

1 menší jablko

5 vrchovatých lžic domácí majonézy

šťáva z citrónu

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 45 minut

    1 hodina

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál, listy nakrouhejte nadrobno a dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou (cca 20 minut).

Nastrouhejte najemno (na fotce nahrubo, ale najemno je lepší ;-)) oloupaný celer a vařte v jiném hrnci cca 5-10 minut.

Oba hrnce slejte, vývar z kapusty i celeru smíchejte dohromady a použijte s polovinou uvařené kapusty na polévku. Druhou polovinu kapusty smíchejte s mletým masem, s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, psylliem a 2 vejci. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a směs nechte chvíli odpočinout.

Mezitím si připravte salát – smíchejte slitý a okapaný celer, 1 nahrubo nastrouhanou mrkev, 1 cibuli (nakrájenou na slabounké proužky), 1 nastrouhané jablko a 5 vrchovatých lžic majonézy. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte šťávou z citrónu. Dejte vychladit do lednice.

Z kapustovo-masové směsi vypracujte malé karbanátky (cca 20 ks), rozprostřete je na pečícím papírem vyložený plech a pečte na 180°C cca 20 minut. Podávejte s vychlazeným celerovým salátem. Doufám, že vám bude chutnat jako nám 😉

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




22 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

28 září, 2016

Obojí je fantastické, jak ten salát, tak i karbanátky. V této podobě mi kapustu jedli i mí potomci. Jinak ji ale nemuseli

Vlasta Mlejnková

28 září, 2016

Ale tenkrát jsem je zahušťovala strouhankou a smažila a nebyly paleo

Lucie

28 září, 2016

Já se taky díky těmto karbanátkům naučila jíst kapustu. Školní jídelna mi ji bohužel hodně znechutila 🙁

Jirina

7 února, 2017

Vynikající. Dokonalá kombinace ‍

Lucie

7 února, 2017

A přitom tak jednoduché 😉 Jsem moc ráda, že chutnalo.

Katka

20 března, 2017

Vyborne fasirky, najviac mi chutia studene 🙂 Robila som z morcacieho masa.

Lucie

20 března, 2017

Přiznám se, že i já je mám moc ráda studené 🙂

Terka

4 dubna, 2017

Proč vlastně to psyllium? Díky.

Lucie

4 dubna, 2017

Zahušťuje. Ale lze ho případně vynechat. I tak to bude držet.

Terka

5 dubna, 2017

Aha, díky.

Monika

6 července, 2017

Naprosto úžasný pokrm, chutný i druhý den! Vhodný na cesty 🙂 A salát chutná všem i našim malým dětem a to jinak saláty vůbec nejedí (žádná smíchaná zelenina 😀 ) Stojí to za ty přípravy!!!

Lucie

6 července, 2017

Tohle jídlo patří k mým oblíbeným. Mám radost, že chutná 🙂

Pavla

6 července, 2017

Výborné. My měli sice víc kapustové než masové, ale i děti si neustále přidávaly, takže příště z dvojnásobné dávky 🙂

Lucie

6 července, 2017

Děti jsou nejpřísnější kritici jídla. Když to chutná dětem, musí už úplně každému 🙂

Eva

5 listopadu, 2017

Zdravím Lucko,
karbanátky jsou vynikající!!! Akorát jsem přidala víc česneku, ať to má grády :-). Díky za další parádní recept. Zatím se vše povedlo, jste moc šikovná a držím palce, ať získáte titul „Blogerka roku“.

Lucie

5 listopadu, 2017

Zdravím, Evo. Pokud se vše povedlo, tak je to vaše pochvala 🙂 Já jen dodávám nápady a tipy, vy vaříte.
Blogerkou roku určitě nebudu, na to je v soutěži příliš velká konkurence. Ale už samotnou nominaci a hlavně tu podporu, kterou mi lidi vyjadřují, beru jako výhru 🙂

Jana

11 května, 2018

Nejim veprove maso. Mohu nahradit hovezim?

Lucie

12 května, 2018

Můžete, jen karbanátky budou trošku tužší.

Linda

13 května, 2018

Super recept. Rozhodla jsem ze svého jídelníčku vyřadit bílou mouku a cukr a ejhle ono to jde a co více, cítím se lépe a i kila jdou pomalu dolů. Vaše recepty velká inspirace.

Lucie

14 května, 2018

Mám radost, že chutnalo a ještě větší, že vyloučení mouky a cukru hodnotíte takto pozitivně. Ať se daří 🙂

Macy

28 června, 2018

Zkusila jsem karbanátky, překvapilo mě jak jsou šťavnaté. Dělala jsem k nim celerové hranolky, je to prima varianta celeru, kde chybí obvyklá „pachuť“ celeru.
Výborný recept!

Lucie

28 června, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo <3 Moc díky za komentář.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0