📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

  , , , , ,   , , , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečené karbanátky se špenátem a žampióny
5.0 7

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Karbanátky se dají i skvěle zamrazit a pak je kdykoliv v případě potřeby stačí vyndat, rozmrazit a ohřát. Variant ochucení je nespočet. Tahle využívá šťavnatosti, kterou masu dodá použité houby a čerstvý špenát. Proto se dá použít případně i drůbeží maso, které jinak bývá suché.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g mletého masa (vepřové, mix vepřového s hovězím, případně drůbeží)

100 g cibule

100 g žampiónů

50 g čerstvého špenátu

2 stroužky česneku

1/2 lžičky soli

špetka pepře

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Cibuli a žampióny nakrájejte na malinké kostičky, listy špenátu nasekejte nadrobno, česnek rozdrťte.

Vše smíchejte s masem, solí a pepřem. Dobře propracujte v kompaktní hmotu.

Ze směsi vypracujte cca [8] ks karbanátků.

Vložte je v nezakrytém pekáčku do trouby vyhřáté na 180° C.

Pečte 20-25 minut, dokud karbanátky nezezlátnou.

Maso, žampióny a špenát během pečení pustí šťávu (zejména pokud používáte čisté vepřové, které je tučnější). Tu je škoda vylévat. Proto ji na konci z pekáčku slijte a nechte zredukovat (zhoustnout) vařením na pánvičce (stačí pár minut na vyšší teplotu).

Šťávu použijte na polití zeleninového pyré, které můžete ke karbanátkům podávat.

Skvěle se ale také jako příloha hodí třeba pečená zelenina, doplněné domácí majonézou.

Karbanátky chutnají skvěle teplé i studené. Proto je můžete zabalit s sebou jako jídlo na cesty.

Zakryté a uložené v lednici vydrží několik dní. Pro delší uchování je můžete zamrazit.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota350 kcal / 1460 kJ
Sacharidy3 g
Tuky28 g
Bílkoviny20 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

20 Recenzí / komentářů

Marky

8 ledna, 2017

…… moc nám chutnalo, špenát i žampiony jsem měla dvojnásobek než je uvedeno v receptu, hmota se i přesto krásně spojila a výsledek byl famózní, děkuji za velmi inspirativní web, jsme paleo začátečníci

Lucie

8 ledna, 2017

To mám velkou radost, že se recept povedl a karbanátky vám chutnaly. A moc díky za pochvalu webu 🙂

lada

15 srpna, 2017

chyběly mi tam vajíčka

Lucie

16 srpna, 2017

Klidně si je do receptu přidejte 🙂

Míša

6 ledna, 2018

Vyborne, rychle a jednoduche!

Lucie

7 ledna, 2018

Takových jídel není nikdy dost 😉

Romana

26 února, 2018

Tento recept jsem si zamilovala! Je naprosto úžasný a suroviny k sobě nádherně ladí. Děkuji za inspiraci.

Lucie

27 února, 2018

To mám radost, že se recept líbí a chutná. Někdy jsou ta nejjednodušší jídla ta nejlepší 🙂

Magda

19 prosince, 2018

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někde mohu najít nutriční hodnoty jídla? Děkuji

Lucie

19 prosince, 2018

Dobrý den, nenajdete je. U starších receptů jsem hodnoty nepočítala, to jsem začala dělat až u těch novějších. Navíc výsledné hodnoty významně ovlivní použité maso – u vepřového budou hodnoty mnohem vyšší než kuřecího, záleží i na podílu tuku.

Janca

18 července, 2019

Mnam! Diky za super tip,delala jsem karbanatky vetsinou na klasicky zpusob a tyhle jsou jeste lepsi;)

Lucie

18 července, 2019

Moc děkuju za milý komentář 🙂 Vždycky mi udělá velkou radost číst, že někdo vyzkoušel můj recept a chutnalo mu <3

Kateřina

16 ledna, 2020

Jednoduché, chutné, šťavnaté. Děkuji vám za úžasné recepty

Lucka

16 ledna, 2020

Moc děkuji za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že se recepty líbí a že podle nich chutná.

Nikol Hýblová

8 února, 2021

Opravdu skvělý recept, moc jsme si pochutnali!

Lucka

9 února, 2021

Nic mi nedělá větší radost, než číst, že si někdo pochutnal. Díky za milý komentář ❤️

Hana

13 března, 2023

Muzu se prosím zeptat, zmrazit az hotove? Nebo syrove? Děkuji

Lucka

13 března, 2023

Mrazím hotové 🙂 Asi by fungovalo i zamrazení za syrova, ale nezkoušela jsem.

Jirka

9 listopadu, 2023

Inspirativní stránka, moc za ni děkuju a těším se na vše co z toho vzejde. Jirka

Lucka

10 listopadu, 2023

Děkuji za pochvalu stránek ❤️ Věřím, že tu objevíte zajímavou inspiraci a že si na všem hodně pochutnáte. Těším se na společné vaření 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0