
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
46 Recenzí / komentářů

Lucie
4 dubna, 2016
Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.
visa
30 dubna, 2016
to je takové trhané maso po česku, že?

Lucie
30 dubna, 2016
Proč po česku? Nechápu otázku.
pavel
27 května, 2017
No všada jinde se trhané maso griluje i 12 hodin a pak trhá.
Miroslav
16 listopadu, 2017
Výborné. Loupaná plec byla bomba.

Lucie
18 listopadu, 2017
To věřím! <3
Petra
31 prosince, 2017
Chystám už podruhé, tentokrát ve verzi krůtího stehna. Voní to všude a vždy mi to nedá a pokaždé tam přihodím něco navíc, dnes lehce do asijska s kořením pěti vůní a zázvorem navíc <3

Lucie
31 prosince, 2017
Úplně tu dobrotu cítím! Asijská varianta je super nápad 🙂
Ivona
22 ledna, 2018
Lucie, děkuji! Bylo to skvělé, dnes s dýňovou kaší. Určitě si to zopakuji !
Rady
15 května, 2018
Když mám pomalý hrnec a krůtí maso, dám to všechno do hrnce a nechám to tam na který stupeň jak dlouho? Děkuji 🙂

Lucie
16 května, 2018
Pokud to jsou krůtí prsa, ty používat spíše nedoporučuji. Tohle maso je hodně suché.
U nastavení doby přípravy hodně záleží na množství, ale odhadem na 1 kg 6-7 h na Low nebo 4-5 na High.
Michaela
5 října, 2018
Dalo by se to péct v římském hrnci? Nějak nevím, jestli mám dobře těsnící pekáček…. 🙁

Lucie
6 října, 2018
S římským hrncem nemám osobní zkušenost, takže neumím bohužel přesně poradit. Ale asi by to fungovat mělo.
Jde jen o to, aby se z pekáčku neodpařovala voda 🙂
Ivana
5 února, 2019
Dobry vecer Lucie, proc nelze tento recept pouzit pro Low Carb? Dekuji

Lucie
6 února, 2019
Dobrý den, Ivano, chybička se vloudila 🙂 Díky za upozornění, opraveno. Recept určitě lze použít i do LC.
Aneta
26 února, 2019
Vynorny recept. Nemela jsem rim. kmin-dala jsem obycejny,neměla jsem ani koriandr- nahradila jsem čerstvým zazvorem. Opravdu lahodne. Děkuji!

Lucie
26 února, 2019
Takhle nahrazené to musela být pochoutka! <3 Jsem ráda, že to chutnalo. 🙂
Radka
11 června, 2019
Zrovinka je v troubě. Už se moc těšíme.

Lucie
11 června, 2019
Odpovídám s časovou prodlevou, tak doufám, že už je s chutí snězeno 🙂
Lidka
17 května, 2021
Tak vyzkoušeno a olizovali jsme se všichni. Ještě lepší to bylo druhý den. Dělala jsem dvě krůtí stehna v domnění, že zbytek dám do mrazáku. Nezbylo

Lucka
18 května, 2021
Pravda! Tohle je přesně to jídlo, kterému sluší krátké uležení 🙂
Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za milý komentář
David
27 srpna, 2021
Zdravím, je to paráda!!! Dělám ho snad už pravidelně v pomalém hrnci, pochutnávám si na čerstvém nebo ho mám rozporcované v mrazáku a používám jako rychlovku s rýží, pohankou, pečivem, těstovinami, na různé placky. Nejlepší na tom je, že celý kus masa a ostatní ingredience dám večer do hrnce a ráno mi probouzí úžasná vůně 😀 a je hotovo.

Lucka
28 srpna, 2021
Zdravím, Davide 🙂 Naprostý souhlas – pomalý hrnec a trhané maso je nejlepší kombinace. Úplně tu vůni cítím ❤️
Zuzana
8 října, 2021
Pekla jsem v troubě krůtí stehno a dopadlo to úžasně. Přítel si dal s pečenými bramborami, já s dušenou zeleninou a oběma se dělaly boule za ušima. S receptem jsme velmi spokojení, určitě zopáknem, těšíme se na variantu z jiného masa.

Lucka
9 října, 2021
Moc ráda čtu, že jste si doma pochutnali ❤️ Díky za milý komentář a vyzkoušení receptu 🙂
Pavlína
19 ledna, 2022
Milá Lucie, tisíceré díky za tento peckovní recept! Vůbec by mě nenapadlo, že tak dobré trhané maso lze vyrobit doma v troubě 🙂 Vyzkoušeno již 2x – krůtí stehno a vepřová krkovička, a pokaždé naprosto luxusní záležitost! Navíc pro nás zaměstnané ženy je tohle neuvěřitelně praktická záležitost – uloženo v krabičce v ledničce to vydrží celý pracovní týden, lze přidávat do salátů nebo nejrůznějších směsí a vykouzlit během minuty perfektní jídlo pro celou rodinu 🙂 Ještě jednou moc děkuju a těším se, že zase vyzkouším nějaký váš receptík 😉

Lucka
20 ledna, 2022
Milá Pavlíno, moc děkuji za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že vám trhané maso chutná a recept přinesl inspiraci na snadné vaření ❤️
Budu se těšit na další společné vaření!
Petra
29 ledna, 2022
Dobrý den.
Když kvůli histaminové intoleraci nesním rajčata, mohu protlak vyechat nebo něčím nahradit? 🙂
Děkuji, Petra

Lucka
30 ledna, 2022
Dobrý den, Petro, protlak vynechte. Pokud vám nepůsobí obtíže papriky, jednu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte či rozmixujte a můžete ji do směsi přidat místo protlaku. Dodá směsi šťavnatost, barvu a chuť. Ale bude to fungovat i bez 🙂
Alice Magdalena
3 srpna, 2024
Skvělý recept, používám pravidelně s obměnami – někdy přidávám papriky, někdy mrkev, podlévám pivem nebo ciderem. Vždy super.

Lucka
4 srpna, 2024
Samé skvělé tipy! Díky za ně a také za pochvalu receptu. Mám radost, že vám chutná ❤️
Markéta
6 srpna, 2024
Skvělý recept!

Lucka
7 srpna, 2024
Mám radost, že jste si pochutnala ❤️
Zuzana
24 srpna, 2024
Jak dlouho se bude dělat prosím 2-2.5 kg vepřové plece v troubě?

Lucka
24 srpna, 2024
Přiznám se, že jsem to nezkoušela, takže jen odhaduji. Pokud bude v jednom celku, tak bych počítala s cca 3,5 hodinami. Po 3 hodinách bych měkkost vyzkoušela a případně pekla dál 🙂

Magda Kempová
28 srpna, 2024
Tak jsem zkusila další mňamozitu z palea…Maso jím pouze suché už od mala tak jsem zvolila kotletku. Pekla jsem 3 hodiny a ani sem jí moc nemusela trhat – se mi nějak rozpadla a ku podivu s vaším složení marinády není ani suchá . Takže 2 dny mám zajištěné vynikající obědy 🙂

Lucka
28 srpna, 2024
Pokud to nebylo maso v celku a jen v menším množství, stačila by o něco kratší doba přípravy. Ale hlavní je, že jste si pochutnala ❤️ To je totiž to nejdůležitější. Díky za vložení komentáře a krásné ohodnocení receptu 🙂
Lusesita
5 listopadu, 2024
Tohle je taková pecka! Nevim proč jsem to tak odkládala. Odteď to rozhodně zařadim mezi pravidelný jídlo. V pomalym hrnci totálně bezúdržbový jídlo. A fakt příště rovnou dvojitou dávku. A mimochodem, pokud by někdo váhal stejně jako já, tak ať se nemusíte ptát, maso se v majdě opatlá, nedává se naspod hrnce

Lucka
5 listopadu, 2024
Moc ráda čtu, že se maso povedlo a chutná vám! ❤️ Máte naprostou pravdu v tom, že je to takový malý zázrak – snadná příprava a skvělý základ pro mnoho jiných jídel.
Díky za upozornění na nejasnost v receptu. Jdu to hned upravit ❤️
Edit
27 ledna, 2025
Výborné

Lucka
28 ledna, 2025
Díky za komentář. Mám radost, že jste si pochutnala ❤️
HANKA
17 září, 2025
Dobrý den,budu dělat z krkovičky pro 15 dospělých a 4 děti
Potřebovala bych poradit množství masa,vody atd plus přiměřenou dobu pečení při takovem množství.
Moc Vám děkuji za odpověď

Lucka
17 září, 2025
Dobrý den, přiznám se, že v tak velkém množství jsem trhané maso nikdy nepřipravovala, takže následující řádky berte jen jako můj odhad 🙂
Celkový čas se bude hlavně odvíjet od velikosti (gramáži) jednotlivých kusů krkovice. Pokud budou odpovídat těm 600 gramům uvedených v receptu, tak se čas lišit nebude. I když budete celkem připravovat větší množství. Pokud budou jednotlivé kusy větší, čas prodlužte – většinou by ale i tak mělo stačit cca 30 minut navíc. Pokud menší, tak můžete čas zase o něco zkrátit. Ale vodítkem by vám měla být výsledná měkkost a šťavnatost masa – nesmí být na krájení nožem, ale vyloženě měkounké pro roztrhání vidličkami.
Pokud mám odhadnout množství, tak bude velmi záležet na tom, jak chcete trhané maso podávat. Pokud samotné, jen třeba se salátem, tak pak počítejte s minimálně 150 g syrové krkovice na 1 osobu – pro muže to může být víc, pro děti zase méně. Pokud budete trhaným masem plnit třeba bulky na styl sliderů (burgerů), tak pak by těch výchozích 120 g uvedených v receptu mělo stačit.
A co se týká vody – tady bude hodně záležet na tom, jak velkou pečicí nádobu (nebo nádoby) budete používat a jak dobře budou těsnit. Při nízké teplotě se maso až tak nevysušuje, takže vody tolik potřeba není (viz recept), ale podmínkou je, že nemá během pečení kam unikat. Maso by se nemělo ve vodě vyloženě “koupat”, aby pak směs nebyla příliš řídká. Takže bych dala ze začátku spíš malinko méně a podle potřeby při kontrole případně dolila. Celkové množství bych vzala z receptu a vynásobila.
Pokud mám za sebe tipnout, tak kdybych připravovala takové množství, vzala bych recept a veškeré gramáže si vynásobila 4krát. Což by odpovídalo cca 20 porcím do sliderů. Myslím, že případný přebytek se v tom množství lidí “ztratí” jak nic 🙂
Snad jsem trošku pomohla. Držím palce, ať se trhané maso povede a má u vašich hostů úspěch ♥️
PS: Pokud se vám nechce recept přepočítávat, najdete ho také v mojí receptové mobilní aplikaci. Základní verze, které součástí je i tento recept, je zcela zdarma. Dá se v ní měnit počet porcí podle potřeby a všechny použité suroviny se automaticky přepočítají. Více informací najdete zde: https://paleosnadno.cz/aplikace/
HANKA
17 září, 2025
Jestli to dobre chápu…masa dle gramaze 2,5-3kg (budeme podavat s pecivem a salatem),vody postaci stejne mnozstvi 100ml pripadne pak dolevat,ostatni suroviny vynasobit 4x. Koreni nevim,asi odhadem? A cas cca 3,5hod? Krkovicku budu péct asi jako 2 max 3 kousky,vcelku urcite ne.

Lucka
17 září, 2025
Pokud použijete 2,5 kg masa, vynásobte vše (včetně vody a koření) 4krát. Pokud 3 kg, vynásobte vše 5krát. Ty 3,5 h by mělo být dle mého akorát. Ale nejlepším vodítkem pro vás bude měkkost masa a podle ní můžete případně dobu pečení upravit.
Alena2
4 dubna, 2016
Dobrý den,
maso se nemusí nejdříve zatáhnout, na pánvičce nebo v pekáčku ? Děkuji