Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Počet receptů: 376

Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou

Tradiční indonéský recept na ochucené masové špízy se stal oblíbeným po celém světě. I když se k jeho přípravě používají různé suroviny (od masa, mořských plodů, tofu či vajec) a často se podává třeba se sladkou sójovou omáčkou, jeho název Satay (někdy také jako Saté) se stal synonymem pro kuřecí špízy doplněné sladkokyselou arašídovou omáčkou. Pokud se ale arašídům vyhýbáte, zkuste tuhle variantu s kešu. Díky jejich přirozené sladké chuti není potřeba dip už vůbec doslazovat. Detail receptu »

Máslové kuře (Butter Chicken)

Indická kuchyně je plná barev a výrazného koření. Každé sousto poskytuje doslova gejzír chutí! Mezi nejoblíbenější indická jídla patří fantastické máslové kuře Butter Chicken - šťavnaté kuřecí kousky ve voňavé hebké husté smetanové omáčce. Také ho máte rádi, ale objednáváte si ho jen v restauraci? Anebo jste ještě nikdy neochutnali? Pak rozhodně doporučuji si ho zkusit připravit doma. Věřím, že si ho zamilujete ❤️ Detail receptu »

Zapečený chléb se sýrem a rajčatovou salsou

Tento recept byl před několika lety hooooodně oblíbený. Pamatuji si, jak jsme si ho dávali vždy na grilovačce, když jsme čekali, než bude hotové maso. Nedávno jsem si na tenhle zapečený chléb se sýrem vzpomněla a dostala na něj chuť 🙂 No kdo by nemiloval krásně roztavený sýr a chleba ochucený bylinkami a česnekem a k tomu voňavou rajčatovou salsu. Lahoda ❤️ Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Hermelínová pomazánka

Pomazánky jsou rychlou a snadnou variantou jídla, když nemáte čas na vaření. Připravíte je doslova za pár minut, v lednici vydrží uložené několik dní, jsou skvělou volbou jídla zejména v teplejších dnech, kdy nechcete jíst nic teplého. Uvědomila jsem si ale, že zrovna v této kategorii moc receptů na stránkách nemám. Tak napravuji a jednu tradiční pomazánku přidávám 🙂 Detail receptu »

Topinková hermelínová pomazánka

Klasickou hermelínovou pomazánku zná úplně každý. Ale co vyzkoušet něco trošku jiného? Pokud máte rádi pikantní jídla a sháníte recept na nějakou zajímavou topinkovou pomazánku, tenhle recept je pro vás jak dělaný 🙂 Hotovo budete mít za pár minut, vystačíte s pár základními surovinami a věřím, že si i skvěle pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Andaluské dušené zelí s masovými kuličkami

Tento recept vznikl při mém zimním pobytu v jižním Španělsku. I když je většinou v prosluněné Andalusii i během zimy přes den krásně teplo, přes noc teploty klesají až k bodu mrazu. Jenže v bytech tam nikde nenajdete topení! To se pak hodí nějaká dobrota, která vás pořádně zahřeje. I když zelí není úplně typická andaluská surovina, tady mi poskytla základ pro dobrotu z jednoho hrnce, která tento účel splnila víc než dobře ❤️ Detail receptu »

Krémový toskánský květák s kuřecím masem

Pamatuju si, že dříve jsem měla květák spojený jen se třemi jídly - květákovou polévkou, květákovým mozečkem a smaženým květákem. Tahle zelenina mi přišla hrozně nudná. Dnes je tomu přesně naopak. Květák patří spolu s cuketou k mým nejoblíbenějším surovinám. Dá se s ním vyloženě kouzlit - od rýže, kaše, přes různé placky, až po směsi s jinými druhy zeleniny. Tady je tip na krémový květák se špenátem a kuřecím masem. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️ Detail receptu »

Asijská bůčková roláda

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou "Máte rádi bůček?", výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina odpověděla, že ho nenávidí. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? 🙂 Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda ❤️ Detail receptu »

Jedinečná OSOBNÍ KUCHAŘKA s oblíbenými recepty

Tisknete si nebo ukládáte do mobilu zajímavé recepty z internetu a už v nich máte trošku zmatek? Snadná pomoc! Vytvořte si svou vlastní kuchařku. Přehledná předtištěná kuchařka pro zápis 30 nejoblíbenějších receptů Už nikdy nebudete muset přemýšlet, kam jste si uložili ten skvělý recept, na který jste narazili na internetu a který vám tak chutnal.

Cappuccino Panna Cotta

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte pár hodin vydržet, než ztuhne. Jiné kouzlo v tom není 🙂 Protože ale vím, že hodně lidí se použití želatiny tak trošku bojí, připravila jsem pro vás video návod, jak si tento lahodný dezert udělat doma. Detail receptu »

Pečené houby s dýňovou kaší

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace je fajn mít v záloze pár receptů, kde maso nepotřebujete, protože hlavní roli hrají úplně jiné suroviny. Jako třeba tady houby. Po upečení spolu s balzamikovým octem se z nich stane skvělý doplněk k nasládlé dýňové kaši. Detail receptu »

Lněné krekry s parmazánem

Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️ Detail receptu »

Kešu koláčky se smetanovou náplní

Recept na tyhle kešu koláčky s voňavou smetanovou náplní vznikl už poměrně dávno. Než jsem ale stihla zpracovat video postup, přišly Vánoce. A ony se docela jako vánoční cukroví hodí 🙂 Vím, není to klasika, ale i tak věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Polévka se zelím a dýní

Jakmile se venku ochladí, hned dostanu chuť na talíř horké husté polévky. Klidně i jako hlavní chod. Takové té, které se u nás doma říká "pro těhotné a kojící matky". Ve které stojí lžíce 🙂 A tohle je přesně taková polévka. Hustá, se silnou chutí díky vývaru z kostí, plná měkoučkého masa a hromady zeleniny. Cítíte, jak voní? ❤️ Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

Kdo by neznal (a nemiloval) mrkvový dort. Kombinace nasládlé mrkve a ořechů je totiž naprosto úžasná a spolu se skořicí dokáže navodit tu nejhezčí podzimní či zimní atmosféru. Pokud se vám ale nechce "činčat" s dortem, připravte tyto jednoduché řezy, které chutnají stejně skvěle ❤️ Detail receptu »

Mexický masový koláč

Když se řekne koláč, každému (včetně mě) vyskočí v hlavě automaticky představa nějakého moučného korpusu pokrytého sladkou náplní. Dejme tomu jsme ještě ochotní přistoupit na obrázek slaného koláče v podobě quiche nebo pizzy. Co ale jednou udělat koláč z mletého masa a mouku úplně vynechat? 🙂 Funguje to vážně skvěle! Detail receptu »

Plněná pečená dýně

Jak loupete máslovou dýni? Vcelku? Po částech? Já osobně postupně podle potřeba odkrajuji plátky z vrchní části bez semínek a ty pak samostatně snadno oloupu nožem nebo škrabkou. Jenže pak mi zůstává spodní část a s tou už se pracuje mnohem hůř. Tento recept vznikl jako možnost, jak se tomuto neoblíbenému kroku vyhnout. A funguje skvěle 🙂 Detail receptu »

Dýňová kešu bábovka se skořicí

Už jsem to psala v minulém receptu na dýňový salát a teď se budu opakovat - ale já dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v téhle kešu bábovce, vonící po skořici a hřebíčku. Recept sice vznikl na konci léta, ale úplně se s tímhle dezertem vidím zachumlaná do deky, po ruce s šálkem dobré kávy a v televizi puštěné staré klasické pohádky 🙂 Detail receptu »

Dýňový salát s bylinkami

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

Bezmála 400 receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Omáčka Romesco

Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup 🙂 Zkuste si třeba připravit tuhle úžasnou španělskou omáčku z pečených paprik, rajčat a pražených mandlí. Skvěle chutná, vydrží v lednici až několik týdnů a lze jí použít nejen za studena jako dip, ale klidně také teplou jako omáčku k cuketovým těstovinám nebo grusetkám. Samá pozitiva, nemyslíte? 🙂 Detail receptu »

Smetanové zelí s houbami

S koncem léta a příchodem podzimu se většinou mění chutě na to, co by si člověk rád dal. Alespoň já to tak mám. V létě u mě vedou svěží jednoduchá jídla postavená na čerstvé zelenině. S prvním ochlazením přichází na řadu vařená či pečená podzimní zelenina, často v kombinaci se smetanovými omáčkami a houbami. Vše tohle jsem se pokusila spojit do snadného receptu z jednoho hrnce. A i když samochvála prý smrdí, myslím, že se to podařilo na výbornou 🙂 Detail receptu »

Kuře na paprice

Máte rádi kuře na paprice? Já ho naprosto miluju <3 I proto jsem tenhle recept prostě musela připravit! Šťavnaté kuřecí maso v hebké husté smetanové omáčce, a to vše bez použití jakékoliv mouky. Vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu, že tohle je prostě lahoda. V receptu máte připravený i video postup, tak nakoukněte. Detail receptu »

0