📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Počet receptů: 466

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Korejská vejce Mayak Gyeran se sezamovým špenátem

V korejské kuchyni hrají vejce důležitou roli - jako snadno dostupný a levný zdroj bílkovin bývají v různých podobách součástí mnoha tradičních jídel. Těmto nakládaným v marinádě ze sójové omáčky, octa a dalších surovin se v korejštině říká Mayak Gyeran (마약계란), což znamená "drogová vejce". Ne, nebojte, žádné drogy v nich nenajdete 😀 Ale jsou tak dobrá, že na nich snadno získáte závislost. Proto je vyzkoušejte jen na vlastní nebezpečí 😀 Detail receptu »

Vajíčkový salát nebo pomazánka s hráškem

Při přípravě tohoto receptu mě napadla jedna otázka: Kde je vlastně hranice mezi vajíčkovým salátem a vajíčkovou pomazánkou? Tedy samozřejmě kromě toho, že se jedno nejčastěji jí lžičkou a druhé maže na pečivo. Možná velikost nakrájených surovin? Konzistence? Nějak vlastně nevím 🙂 Každopádně tahle lahůdka, ať se nazve jakkoliv, je vážně skvělá! Hrášek je možná docela překvapivá surovina, ale s vejci si skvěle rozumí a díky němu bude výsledná konzistence krásně hebká a jemná. Určitě vyzkoušejte! ❤️ Detail receptu »

Dýňová pánev s krůtím masem

Co mě na vaření nejmíň baví? Mytí nádobí! 🙂 Asi i proto mám tak ráda jídla z jednoho hrnce nebo pánve. Nejen že při jejich přípravě ušetříte nádobí, ale tyhle směsi navíc i skvěle chutnají ❤️ Jednotlivé suroviny se společným vařením krásně propojí a jejich chutě prolnou. Přesně jako v tomto jídle. Mňam! Hodně mi chutnalo ❤️ Dáte si se mnou? Detail receptu »

Pečené kuřecí chorizo kuličky s batáty

Miluju chorizo! Ta typická kombinace koření je pro mě prostě neodolatelná ❤️ Pokud to máte podobně, vyzkoušejte se mnou tyhle krásně nadýchané měkoučké kuřecí chorizo kuličky a doplňte je pečenými batáty a svěžím avokádovým dipem. A určitě mi pak dejte vědět, jak vám chutnalo 🙂 Mně teda moc! Detail receptu »

Hovězí po burgundsku (Beef Bourguignon)

Hovězí po burgundsku (francouzsky bœuf bourguignon - čtěte bef burgiňon) je tradiční francouzské jídlo pocházející z Burgundska. Proslavila ho ve svých kuchařských knihách a televizních pořadech slavná Julia Child. Nebude to úplně vaše volba, když chcete uvařit něco rychlého a jednoduchého. Tohle jídlo chce zkrátka čas a péči. Ale když se do něj pustíte, odvděčí se vám naprosto nepřekonatelnou skvělou chutí! ❤️ I když se na první pohled recept může zdát složitý, není nutné se ho bát. Provedu vás jím krok za krokem a za výsledek vás doma budou nosit na rukou 🙂 Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Pečené kuře s kapustičkami

Chudinky kapustičky jsou u některých lidí vyloženě v nemilosti. Podle mého za to často můžou vzpomínky ze školní jídelny 😀 A nebo prostě jen to, že je zatím neměli možnost ochutnat v té správné úpravě. Alespoň tak to bylo u mě samotné. Růžičkovou kapustu jsem dlouho neznala jinak než jako neoblíbenou součást mražené polévkové zeleniny. Až jednou jsem našla odvahu, koupila kapustičky čerstvé a... Obrovský rozdíl! Teď je miluju ❤️ Třeba si je díky tomuto receptu zamilujete také 🙂 Detail receptu »

Dýňové placky s uzeným lososem

Nedávno jsem dostala dotaz, zda jde připravit zeleninové placky bez vajec. Určitě, třeba s nějakou "vaječnou náhradou" v podobě namočených lněných semínek či tofu. Ale já na to zkusila jít jinak a použít tvrdý sýr. Výsledek mě nadchnul! ❤️ Ve spojení s uzeným lososem, avokádem a zakysanou smetanou to byla skvělá varianta snídaně. Schválně zkuste a dáte mi za pravdu 🙂 A ti, kteří se naopak vyhýbají mléčným výrobkům, si můžou připravit klasické dýňové placky a místo zakysané smetany a avokáda je doplnit guacamole. Detail receptu »

Kuře na kysaném zelí

Jídlo, které se připravuje skoro samo, skvěle chutná a uložené v lednici vydrží několik dní? Oblíbená tradiční kuřecí stehna na kysaném zelí! Tuhle úžasnou pochoutku pak stačí doplnit oblíbenou přílohou (třeba v podobě pečené dýně, vařených brambor nebo zeleninových placiček). A nebo si ji klidně dejte i samotnou. I tak si pochutnáte! ❤️ Detail receptu »

Losos v mandlích s dýňovým salátem

Na přípravu velmi jednoduché jídlo, ale s tak skvělým chuťovým výsledkem, že ho rozhodně stojí za to si uložit do oblíbených. Můžete ho připravit nejen jako rychlou variantu večeře, ale bude se úžasně hodit i jako jeden z chodů slavnostní tabule. Třeba i té štědrovečerní 🙂 Detail receptu »

Mandlové vanilkové rohlíčky

U nás doma se nikdy vánoční cukroví moc nepřipravovalo. Vždy maximálně tak 3-4 druhy, víc ne. Ale co nesmělo u stromečku nikdy chybět, byly křehké rohlíčky, jemně poprášené moučkovým cukrem a už na dálku vonící vanilkou ❤️ Připravte si se mnou tuhle vánoční klasiku, ale tentokrát bez použití běžné mouky. A nezapomeňte nakouknout i na dva tipy navíc. Na konci receptu najdete jednoduchý návod na domácí vanilkový "cukr" a vanilkový extrakt. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Katův zelný šleh

Znáte nějaké jiné jídlo, které by mělo tak špatnou pověst a zároveň ho tolik lidí milovalo, jako právě katův šleh, nebo-li kaťák? Vím, že v hospodách v něm díky jeho výrazné, pikantní a navinulé chuti často našly uplatnění různé odřezky a zbytky. Ale to přece neznamená, že si ho nelze připravit pěkně doma, z těch nejlepších čerstvých surovin a pořádně si pochutnat 🙂 Vyzkoušejte se mnou netradiční verzi se zelím a dejte vědět, jak chutnalo. Mně teda moc! ❤️ Detail receptu »

Bylinková vepřová pečeně (karé)

Vepřová pečeně (karé) je na pohled tak krásné a libové maso! A pak se občas stane, že na vás ve výsledku z talíře kouká "sušinka", na které by se dal zlámat jídelní nůž 😀 Komu by se to nestalo? Mně tedy rozhodně velmi často! Ale ne s tímto receptem. Stačí maso orestovat, péct na nižší teplotu a pak krájet na tenounké plátky. Lahůdka ❤️ Detail receptu »

Kuřecí polévka s masovými knedlíčky

Kuřecí polévka je tradiční a oblíbená klasika. Nikoho chuťově neurazí, ale většinou také ani nijak výrazně nenadchne. Co na to jít jednou malinko trošku jinak? Z téměř těch samých surovin totiž můžete připravit krásně hustou a sytou polévku, kterou si každý zamiluje na první ochutnání ❤️ Alespoň u nás doma to platí do posledního člena rodiny. Detail receptu »

Gulášová polévka

Víte, že poctivá gulášová polévka se vlastně mnohem víc podobá původnímu pravému maďarskému guláši (Gulyás), než samotný guláš, tak jak ho běžně vaříme? Ať tak nebo tak, tohle jídlo chce svůj čas. Za pár minut ho nepřipravíte. Ale pak ta chuť! Těch pár chvil u plotny se vážně vyplatí ❤️ Detail receptu »

Chorizo masové kuličky s dýní

Miluju mexickou a španělskou kuchyni - se všemi jejich typickými surovinami, chutěmi, vůněmi, kořením... ❤️ Jestli to máte podobně jako já, určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale vážně skvělý recept. Najdete v něm i návod na přípravu vlastní chorizo kořenicí směsi, kterou uplatníte i v mnoha jiných jídlech, a také jednu surovinu, kterou jsem zatím v receptech nepoužívala. Poznáte kterou? Co na to říkáte? Mám pro vás připravit víc takovým receptů? Napište mi do komentáře 🙂 Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Letní křupan (z kalendáře 2023)

Tento tradiční a léty prověřený dezert je takový malý kuchařský zázrak - jeho příprava je super jednoduchá, vystačíte si s pár surovinami, připravíte ho z různých druhů ovoce, nemusíte se trápit konzistencí těsta a ani se piplat s výsledným vzhledem. Přitom vás výsledek nadchne! ❤️ V každém soustu si vychutnáte úžasný kontrast horkého a chladivého, měkkého a křupavého, sladkého a příjemně kyselého. Detail receptu »

Cottage sýr s hruškou a oříšky

Jak připravit z pár surovin rychlou snídani do chladnějších dnů? Zkombinujte cottage sýr (nebo třeba tvaroh, ricottu či "krupicovou" kešu kaši) s teplými sladkými hruškami, křupavými oříšky a voňavou skořicí ❤️ Hotovo budete mít za chvilku a tahle pochoutka vás zahřeje nejen na těle, ale i na duši 🙂 Detail receptu »

Japonská skládaná miska

V létě miluju skládané saláty, kdy si do misky nandám oblíbenou čerstvou zeleninu, doplním ji třeba vejci nebo sýrem a skvěle si pochutnám ❤️ Jakmile se začne ochlazovat, začnu přidávat více tepelně upravené zeleniny a připravuji si různé obdoby skládaných misek. Tady je jedna inspirovaná japonskou kuchyní, kterou připravíte "ichi, ni" (raz dva) 🙂 Detail receptu »

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Jestli si okurky v jídle rozumí s nějakými surovinami, jsou to určitě bylinky (ať už kopr, máta nebo petrželka) a pak také zakysané mléčné výrobky. Proto určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale chuťově úžasný okurkový salát, která vás v horkých dnech skvěle osvěží. Připravíte ho doslova za pár minut. Detail receptu »

Pico de gallo

U některých receptů si vystačíte s pouhými pár surovinami, přesto vás výsledná chuť vystřelí do nebes ❤️ Třeba jako tato tradiční mexická pochoutka z rajčat, cibule, jalapeño papriček, limetky a koriandru. Hodí se skvěle jako svěží doplněk k masu či jako chuťovka k tortilla chipsům. Tohle prostě musíte zkusit! Detail receptu »

Zapečené plněné papriky

Málokterá zelenina vybízí svým tvarem k naplnění jako právě papriky. Po jejich rozkrojení vzniknou roztomilé mističky, které můžete naplnit různými druhy směsí, ať už masovými nebo zeleninovými. A pokud je pak navíc zapečete se sýrem, úspěch je zaručený. Možná rovnou připravte víc porcí, ať vyhovíte žádostem o přídavek ❤️ Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0