Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
16 Recenzí / komentářů
Lucie
15 února, 2016
Já tedy měla květák vždycky ráda, ale tahle úprava chutná i těm, kteří ho zrovna nemusí. Mám radost, že jste to zkusila a že chutná.
Tereza
15 února, 2016
Tak za mě teda nic moc. Nejdřív jsem zkusila rozmixovat květák zasyrova, to vůbec nešlo a měla jsem kusy květáku a jemnou květákovou moučku. Druhý pokus jsem udělala tak, že jsem rozmixovala předvařený květák. Výsledkem je rajčatovo-papriková kaše. Nijak zajímavá chuť a konzistence nelákavá. Květák mám moc ráda, ale tenhle recept už nebudu opakovat. To z něj udělám radši polévku nebo sabdží.
Lucie
15 února, 2016
Dobrý den, Terezo.
To je jasné, že všechny recepty nebudou chutnat všem 🙂
Smím se zeptat, v čem jste květák mixovala? Ponorným to to nejde, vznikne příliš nesourodá směs (přesně jak píšete).
U předvařeného květáku bohužel mixování „na rýži“ nefunguje, vznikne z toho spíš pyré. Lze ho ale případně po předvaření nakrájet nadrobno nožem.
Alena
15 února, 2016
Co je to rajcatova passata?
Lucie
15 února, 2016
Je to rajčatová „omáčka“. Je řidší než protlak a na rozdíl od konzervovaných rajčat úplně hladká (bez semínek a slupky). Kupuji v DM drogerii. Prodávají ji ve velké skleněné láhvi (cca 6 dcl) s širokým hrdlem. Pokud si to dobře vybavuji, cena se pohybuje někde okolo 50 Kč.
Ptolemai
27 dubna, 2016
S tímhle receptem jsem u Vás začínala, vařím ho i mimo W30, květák jsem nikdy nemusela, ale “rýži” miluju! 🙂
Lucie
27 dubna, 2016
To ráda slyším 🙂 Já zase nikdy moc nemusela klasickou rýži, ale tu květákovou zbožňuju
Michal Arnošt
28 června, 2017
Fantastické!!! Jednoduché a rychlé na přípravu. Jen ten květák nejde sekat v mixéru, teda v tom co máme my – pokud to v něm není tekuté, tak nemixuje… Použil jsem tedy KitchenAid sekáček P2 a v něm to šlo perfektně.
Lucie
28 června, 2017
Mám radost, že chutná. Je pravda, že to značení “mixér” je trošku matoucí, protože se za ním může skrývat mnoho naprosto rozdílně fungujících přístrojů. Osobně používám nástavec robota, který funguje spíše jako sekáček (nože se točí okolo středu), než jako klasický mixér, který má nože trčící ze dna směrem nahoru.
Ariel Pevná
6 listopadu, 2017
Skvělý recept 🙂 Manžel nemá rád květák a toto jídlo mu vážně chutnalo (nejen jemu :)). Květák jsem nastrouhala na struhadle, byla to chvilka a nemusela jsem řešit mixér :). Do receptu jsem si přidala mleté hovězí maso (smažila jsem ho na cibulce) a opravdu to chutnalo skvěle! Doporučuji!
Lucie
7 listopadu, 2017
Skvěle jste si poradila 🙂 Mám radost, že chutnalo i manželovi, který jinak květák nemá rád. Pochvala patří vašemu kulinářskému umu, to vy jste vařila 🙂
Pavla Hlavičková
24 února, 2023
Měla jsem to štěstí, že jsem ji mohla od Lucky ochutnat osobně a ještě teď se oblizuju❤
Lucka
24 února, 2023
Mám velkou radost, že ti chutnalo ❤️
Kateřina
17 září, 2023
Kvetakova rýže je super, ale tahle ochucena je famózní!Navic,kdyz si to člověk usnadni hotovou kupovanou mrazenou, tak je to priloha hotova v cukuprdu
Moc děkuji i za super psany postup
Lucka
17 září, 2023
Kateřino, děkuju za super komentář – pochvalu i tip na použití kupované mražené květákové rýže ❤️ Mám radost, že jste si pochutnala 🙂
Pavla
15 února, 2016
Květák jsem nikdy nemusela, ale recept je úžasný a budu ho dělat častěji! Díky 🙂