🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více
Stravovací styl: Whole30, Počet receptů: 267

Minutkové vepřové plátky s cibulí

Když jsem poprvé vyzkoušela tzv. „velveting“ (jednoduchou, ale ne moc známou techniku úpravy masa s vodou, škrobem a olejem), byla jsem nadšená, jak obrovský rozdíl udělá. Od té doby ji testuju snad na každém mase, které mi přijde pod ruku 😀 Obyčejné vepřové karé je díky ní jemné, křehké a vůbec ne suché. Pokud jste o téhle vychytávce ještě neslyšeli, rozhodně ji zkuste – je to malý kuchařský hack s velkým efektem ❤️ Detail receptu »

Pesto z medvědího česneku

Nepropásněte sezónu medvědího česneku! Tahle úžasná bylinka je doslova symbolem jara – svěží, voňavá a plná chuti. Ať už ji nasbíráte nebo koupíte, určitě se vám bude hodit tip na její použití. A právě pesto je skvělý způsob, jak si chuť medvědího česneku užít naplno – a klidně i do zásoby na na několik dlouhých týdnů. Tuhle skvělou pochoutku pak budete mít kdykoliv po ruce. Hodí se ke všemu možnému, její příprava je blesková a výsledek? Lahodně návykový! ❤️ Detail receptu »

Pečené zelí se slaninou

Určitě to znáte taky - přinesete domů celý valník špenátu a z pánve na vás kouká malá hromádka 😀 Přesně obráceně je to se zelím - koupíte jednu hlávku a při krájení máte pocit, že dorůstá a přemýšlíte co s ním. Tak jeden tip tu pro vás mám! Protože na tohle jídlo padne jedna celá hlávka raz dva. A dost možná druhý den poběžíte pro další, jaká je dobrota ❤️ Detail receptu »

Růžové vodní kimchi Nabak 나박김치

V posledních letech hodně lidí objevilo kouzlo korejského kimchi a připravují si doma své vlastní. Možná vás to také láká a rádi byste využili všech benefitů, které tato kvašená pochoutka přináší, ale až tak neholdujete pálivým jídlům a obáváte se výrazné chuti a vůně tradičního beachu kimchi. Tak pak je pro vás svěží nabak kimchi přesně tou pravou volbou! Díky kratšímu kvašení ve vodním nálevu, menšímu množství chilli, absenci rybí omáčky a naopak přídavku ovoce je jeho chuť a vůně krásně lehká a osvěžující ❤️ Detail receptu »

Křupavý chilli olej

Na tenhle recept pozor! Na křupavém chilli oleji totiž velmi snadno vzniká závislost. Jednou ochutnáte a jste ztracení 😀 Budete chtít víc a víc a jedna lžička vám nikdy stačit nebude. Pro mě osobně je to objev roku 2024 a něco, co musím mít vždy v lednici ❤️ Ideální doplněk k různým polévkám typu ramen, nudlím, knedlíčkům atd. Detail receptu »

Snídaňová miska s uzeným lososem (z Whole30 e-kuchařky)

Co si budeme povídat - příprava snídaně je ze všech jídel to nejtěžší. Teda aspoň za mě. Člověk je ještě rozespalý, nechce v kuchyni trávit moc času a občas chybí i nápady. Já, i když jinak nesnídám, teď jedu své šesté Whole30, takže první denní jídlo je pravidelnou součástí mého 30denního jídelníčku. A musím říct, že si to užívám! Třeba takovéhle ranní skládané misky jsou skvělou variantou fofr snídaně, která navíc úžasně chutná ❤️ Detail receptu »

Tištěná SVĚŽÍ KUCHAŘKA

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny, masa, vajec, oříšků a semínek. Krásné velké fotky a podrobné recepty, díky kterým se vám jídla vždy podaří. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro zdravé vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Ďábelská cuketová směs

Máte chuť na pikantní topinky? Nebo na nějakou chuťově výraznou směs na špagety? Chystáte grilovačku a na stůl by se hodilo něco, co můžete máznout na chleba, než se maso dopeče? S touhle fofr cuketovou směsí to všechno můžete mít připravené už za pár minut! A že nemáte rádi pikantní jídla? Nevadí. Stačí vynechat chilli. Zkrátka značka IDEÁL ❤️ Detail receptu »

Pečené batáty plněné masovou směsí

Ooooooh, můj bože! Tohle byla taková dobrota! ❤️ Jestli máte rádi batáty a také mexickou kuchyni, tak tohle jídlo inspirované právě Mexikem si zamilujete. Já z toho byla tak nadšená, že jsem to připravila hned několikrát po sobě. Tak moc mi chutnalo! A rovnou jsem vám k tomu natočila video, aby příprava byla co nejjednodušší. Ale žádné složitosti v tom nehledejte, jde to raz dva 🙂 Detail receptu »

Zeleninový salát s lososem a batáty

Kdybyste se mě zeptali, jaké jídlo u mě vede od podzimu do jara, tak vám určitě odpovím, že polévky. Ale když roční období prohodíte, tak jednoznačně zvolím bohaté skládané zeleninové saláty, které skvěle zastoupí hlavní chod. Navíc jsou úžasně barevné a pokaždé můžou chutnat úplně jinak. Stačí zvolit jiný základ, obměnit zálivku a rázem máte na stole dobrotu, se kterou se nemůžete nudit. Dnes se mnou vyzkoušejte tuhle variantu s pečeným lososem a batáty ❤️ Detail receptu »

Hemenex (Ham and Eggs)

Tak na téhle snídani jsem vyrostla! U nás doma patřila k tradičnímu nedělnímu ránu. Šunka s vejci, po česku pěkně "hemenex", je skvělé a super snadné jídlo z pouhých pár základních surovin ❤️ Ale aby se opravdu povedlo, přesně podle vašeho gusta, je dobré dodržet několik jednoduchých kroků... Detail receptu »

Červený zelný salát

Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s bílou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů 😀 Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 1000 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými je vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, osobní jídelníčky, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Nejlepší pečené kuře

Když vám řeknu, že máte kuře upéct bez podlití, bez přidání másla, jen se solí a pepřem a pěkně na vysokou teplotu, možná si budete klepat na čelo. Ale zaručuju vám, že takhle upečené kuřátko bude to nejlepší, co jste kdy jedli. Nebo aspoň jedno z nejlepších ❤️ Dávám za to ruku do trouby 😀 Detail receptu »

Bílý zelný salát

Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s červenou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů 😀 Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »

Pomalu pečená kachna s perníkovým zelím

Některým druhům masa pomalé, dlouhé pečení za nízké teploty vyloženě svědčí. Třeba právě kachně. Když ji v pekáčku pěkně uvelebíte, hezky přikryjete a šoupnete do vyhřáté, ale ne horké trouby, odvděčí se vám tak neskutečně šťavnatým a měkoučkým masem, že se vám o tom ještě dlouho bude zdát. A když ji navíc doplníte perníkovým zelím, tak vám zaručuju, že ty sny budou pěkně barevné a voňavé ❤️ Detail receptu »

Maďarská kapustová polévka

Tuhle polévku prostě musíte milovat! A to i když vám jinak kapusta moc nechutná. Vážně! Já ji v posledních dnech už vařila několikrát, protože jsem u každé poslední misky litovala, že nemám další porci. Vyzkoušejte ji se mnou ❤️ Detail receptu »

Dýňová lepenice s vepřovými výpečky

Kdybyste se mě zeptali, jak si představuju podzim a zimu na talíři, tak by to (kromě mých nejvíc oblíbených polévek) určitě bylo něco jako tohle jídlo. Syté, hřejivé a moc dobré! Upečená dýně, měkoučké masíčko a šťavnaté zelí si společně úžasně rozumí ❤️ Zkrátka - tuhle dobrotu musíte vyzkoušet! Detail receptu »

Elektronická CUKETOVÁ KUCHAŘKA

Už se zase soused ptá, zda nechcete další cuketu? Berte ji! S touhle kuchařkou máte hromadu nápadů, co dobrého z ní uvařit. 60 cuketových receptů, které si zamilujete – od snídaní až po dezerty

Kvašené okurky (kvašáky)

Pěkně křupavé, plné šťávy, s příjemně nakyslou chutí a hlavně mega zdravé - to jsou kvašené okurky. Připravte si doma svoje vlastní. Je to mnohem jednodušší, než jste si možná mysleli. Vážně, slibuju! Není čeho se bát. Postup je velmi jednoduchý. Stačí dodržet čistotu přípravy, zvolit oblíbené dochucení a přidat správné množství soli. Pak vše pořádně zakrýt a pár dní počkat, než se poprvé zakousnete do naprosto fantastického kvašáku ❤️ Detail receptu »

Provensálská pečená zelenina Tian

Možná vás překvapil název receptu a čekali jste jídlo proslavené i díky oblíbené animované pohádce. Tian je ale tradiční provensálský pokrm s dlouhou historií. I když se ratatouille velmi podobá a často proto bývají zaměňovány, vzájemně se liší. V obou jídlech se sice používá lilek, cuketa a rajčata, rozdílný je ale způsob jejich přípravy. V ratatouille by se jednotlivé druhy zeleniny měly správně připravit zvlášť a následně dusit, nikoliv péct. Jenže právě pečení dává tianu tu skvělou nezaměnitelnou chuť ❤️ Detail receptu »

Šťavnatá pečená kuřecí prsa

Když se řekne "kuřecí prsa", hodně lidí si automaticky představí suché a nudné maso. Jenže! Ono to tak ale vůbec nemusí být ❤️ Zkuste tento postup a určitě mi dáte za pravdu. Výsledkem je totiž krásné křehké maso, které je plné šťávy. Pak už ho stačí doplnit oblíbenou přílohou a večeři máte na stole doslova za pár minut. A rovnou kuřecích prsou upečte víc, protože vám skvěle poslouží jako základ mnoha dalších jídel. Detail receptu »

Pečený losos s chřestem a mandlemi

Sezóna chřestu je velmi krátká, trvá jen pár týdnů od května do června. Ať už si k této surovině teprve cestu hledáte, nebo ji milujete a objevujete nové způsoby její přípravy, tenhle recept je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení. Stačí pár surovin, pouhých 20 minut a na stole budete mít jídlo, za které by se nemusela stydět ani ta nejvyhlášenější restaurace ❤️ Detail receptu »

Květákové placky

Květákové placky jsou podle mě takový malý kuchařský zázrak 🙂 Připravíte je snadno z pouhých 2 surovin a už v téhle základní verzi skvěle chutnají. Ať už samotné a doplněné třeba jen dipem, nebo různě obložené a také jako skvělá příloha k omáčkám. Můžete si je ale různě "vytunit" - například tvrdým sýrem, česnekem, bylinkami, kořením... Zkrátka si je připravit pokaždé trošku jinak, podle aktuální chuti ❤️Základem celého úspěchu je jen zbavit květák přebytečné vláhy, aby suroviny dobře držely pohromadě a nemuseli jste do směsi zbytečně přisypávat mouku nebo semínka. Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0