📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Masovo-kapustový nákyp

Masovo-kapustový nákyp

  , , ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Masovo-kapustový nákyp
5.0 4

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Jenže ty se v této úpravě brzy přejí. Proto doporučuji do jídelníčku zařadit pokrmy, které lze snadno připravit předem a pak si je ráno ohřát anebo se dají i lehce vzít sebou do práce. Sem patří kromě karbanátků a různých fritat i nákypy. Tenhle je zajímavý kontrastem masa a zeleniny, chutnat vám bude teplý i studený.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

300 g mletého masa mix (hovězí + vepřové), popřípadě libovějšího vepřového či drůbežího

1/2 hlávky kapusty

3 vejce

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce hořčice (bez éček a přidaného cukru)

2 lžíce mandlové mouky (volitelně)

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty vložte do horké osolené vody a vařte do změknutí (cca 15minut).

Pak listy slijte, prolijte ledovou vodou (aby se v nich zastavil proces varu) a důkladně je vymačkejte.

Z listů vyřízněte nejtvrdší středové části a pak je umelte v mlýnku na maso nebo nakrájejte pomocí nože opravdu nadrobno.

Smíchejte je se 3 vejci, osolte a opepřete.

Mleté maso v misce důkladně promíchejte se lžící ledové vody, nadrobno pokrájenou cibulí, s drceným česnekem, hořčicí, solí a pepřem.

Dno vhodné pečící nádoby pokryjte vrstvou masa (pořádně ho upěchujte, ať nejsou nikde praskliny), na ní pak nalijte směs kapusty a vajec.

Vše posypte osolenou mandlovou moukou, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 25 minut (přesná doba závisí na výšce nákypu a výkonu vaší trouby).

Podávejte teplé či studené.

PS: Kapustu lze nahradit například květákem, brokolicí či pórkem.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

11 Recenzí / komentářů

petralyskova

6 října, 2016

Dnes jsem recept zkoušela, místo kapusty jsem použila květák a brokolici a výsledek byl výborný!

Měla bych ale jeden technický dotaz – maso při pečení pustilo hodně šťávy a tuku a v podstatě při pečení plavalo, po upečení jsem musela udělat díru na straně do zeleninové vrstvy a tekutinu slít… Jak se tomuto dá předejít? Nebo je to tak v pořádku? (Květák a brokolici jsem po uvaření a rozmělnění ručně co nejvíce vymačkala.)

Děkuji za odpověď a přeji krásný den 🙂

Lucie

6 října, 2016

Většinou to dělá příliš tučné maso, popřípadě maso rozmrazované. Na tento recept je vhodnější zvolit libovější druhy masa.
Jsem moc ráda, že vám recept i tak chutnal 🙂

petralyskova

7 října, 2016

Kupovala jsem již namletý mix, příště si namelu maso raději doma. Recept výborný, určitě se z něj stane stálice v mém repertoáru ;-).

Karolína

4 října, 2020

Tak to je lahoda! Kam se hrabou sladké buchty dělala jsem dvojitou dávku a stejně to bude během chvíle pryč Jen jsem neměla po ruce mandlovou mouku, tak jsem tam dala sušené droždí a také to vytvořilo křupavou kristu

Lucka

4 října, 2020

Mám velkou radost, že chutná ❤️
Moc díky za komentář a sdílení nápadu s použitím droždí 🙂

Hedvika

7 února, 2021

Také jsem včera dělala a je to vynikající

Lucka

7 února, 2021

Mám velkou radost, že se nákyp povedl a chutnal ❤️ Díky za komentář 🙂

Lusesita

5 prosince, 2023

Luci prosím namlít z kapusty po uvaření tu středovou část nebo tu vyhodit a namlít ty listy?

Lucka

5 prosince, 2023

Luci, tohle je tak staletý recept, že si teď nejsem úplně jistá, co tím tehdejší Lucka myslela 😀 Ale já (jako současná Lucka) bych teď umlela vše, i to žebrování. Jen asi nadvakrát, aby bylo opravdu najemno. A možná bych ho vyříznuté povařila pár minut samostatně před přidáním samotných listů. Žebrování to holt trvá o trochu déle, než změkne.

Lusesita

19 prosince, 2023

Tak jsem to moc neřešila, všechno uvařila naráz, všechno umixovala naráz Doporučuju!! Slaných koláčů není nikdy dost

Lucka

20 prosince, 2023

Ideální řešení! Jsem moc ráda, že jste si pochutnala ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0