Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
55 Recenzí / komentářů
Lucie
15 února, 2016
Určitě by to také šlo, ale nám trošku strach o konzistenci. Přeci jen dýně se na rozdíl od cukety víceméně rozpadne, cuketa to drží hezky pohromadě. Vyzkoušejte a dejte vědět 😉
Martina
15 února, 2016
Mne se bohuzel vsechno vzdycky prilepi 🙁 at uz delam „piskot“ nebo placky :-(. tady bych to svedla na spatne vymackanou cuketu, jinak ale nevim…
Lucie
15 února, 2016
Dobrý den, Martino. Jak myslíte „přilepí“? Na pečící papír? Odlepujte až po částečném vychlazení.
Martina
15 února, 2016
Ano, na pecici papir. Ted jsem zrovna zkousela placicky ze spagetove dyne, prislo mi to konzistenci hodne podobne na brambory, jen dyne, vejce, majoranka, cesnek a zase je to takova „brecka“ – vytece dost vody nebo ceho a trha se… pockam tedy ale chvili na vychladnuti :-(. Dekuju za radu!
Lucie
15 února, 2016
Dostala jsem upozornění od kamarádky, že se jí to také stalo a došly jsme k závěru, že chyba bude zřejmě ve způsobu strouhání. Já totiž zeleninu strouhám v robotu, takže se tak „nerozblemcá“. Pokud strouháte ručně, zkuste raději hrubší struhadlo. Upravila jsem to i v receptu. Případně lze dýni vymačkat stejně jako cuketu, aby byla co nejméně vodnatá. Držím palce ať se podaří. Plánuji placičky udělat bez robotu a pak dám určitě vědět.
Martina
15 února, 2016
🙂 Strouham vzdycky nahrubo, jsem lina na jemno :-D. Ale taky me napadlo priste lip vymackat a mozna ubrat o vejce min :-/. Kazdopadne dekuju!
Jana
8 září, 2016
Zrovna si je smažím.. máme je tak raději a jsou moc dobré.. díky za recept.
Lucie
8 září, 2016
Já díky za zprávu. Jsem ráda, že chutnají.
Štěpec
19 září, 2016
Placky výborné, jen jeden problém jsem na nich shledala. Dělala jsem je večer, že si je dám druhý den k snídani, ale půlku jsem jich slupla ještě v noci…. 😉
Lucie
19 září, 2016
Joooo, taky mi na ně někdo chodí 😀
Alena2
21 září, 2016
Dobrý den,
má se dýně hokaido na placičky loupat? Děkuji
Lucie
21 září, 2016
Dobrý den, ne, není potřeba. Dýni hokaido není nikdy nutné loupat, její slupka tepelnou úpravou krásně změkne.
Zuzana Píšková
19 prosince, 2016
Dobrý den, Lucie. Děkuji za skvělý recept. I náš 3letý syn si na placičkách pochutnal. Hezký den!
Zuzana Píšková
19 prosince, 2016
Dobrý den, Lucie. Děkuji za skvělý recept! I náš 3letý syn si na placičkách pochutnal. Hezký den.
Lucie
19 prosince, 2016
Dobrý den, Zuzano, to mám radost, díky za zprávu. I Vám krásný den 🙂
Terka
6 března, 2017
supr
Tereza
22 srpna, 2017
Zdravím, včera jsem dělala a mooc se povedli ,děkuji za vaše recepty! je to super inspirace 🙂
Lucie
22 srpna, 2017
Mám radost, že se povedly a chutnaly. Já díky, že podle mých receptů vaříte a inspirujete se 🙂
Jajda
29 srpna, 2017
Zdravím, nedávno jsem tyto placičky dělala, pekla jsem na plechu a byly skvělé Dneska jsem neměla cuketu tak jsem místo ní použila najemno nastrouhané brambory, tentokrát jsem smažila na sádle a taky super. Jinak já to dělám tak, že nastrouhanou zeleninu smíchám, pak teprve posolím a přendám do bavlněné plenky a pořádně vymačkám. V cedníku se mi to nikdy nepovedlo vyždímat tak jako přes plenku.
Jedu svoje první Whole30 a po těchto plackách s gulášem opravdu nemám pocit že by mi mělo něco chybět 😀
Lucie
30 srpna, 2017
Použití pleny nebo utěrky funguje velmi dobře 🙂 Také to tak občas dělám. Ale přiznám se, že mi vadí nutnost pak tu utěrku prát a také že se většinou zabarví od zeleniny. Ale máte pravdu, že s ní to jde nejlíp.
U talíře dobrého guláše nemůže chybět nikomu nic 😉
Markéta
5 září, 2017
Opět skvělý recept, dělala jsem je v troubě, ty dopadly na jedničku, zbytek jsem se snažila udělat na pánvičce, ale byly z toho spíš trhance, tak jsem je ,,umíchala¨ a jako příloha, taky dobrý 🙂
Lucie
6 září, 2017
Dýně nezklame v žádné úpravě 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Petra Matysová
21 září, 2017
Dobrý den,
proč nejsou low carb?
Děkuji předem za odpověď
Lucie
21 září, 2017
Dobrý den, protože jsem v té době tuhle sekci na stránkách neměla 🙂 Doplněno, díky za upozornění.
Petra Matysová
21 září, 2017
Super! Tak mám plán na sobotní oběd!
Marcela
26 září, 2017
Dneska jsem je dělala a byly super. Jen bych ještě chtěla znát výživové hodnoty, nějak jsem je i receptu nenašla…
Lucie
27 září, 2017
Jsem ráda, že placky chutnaly. Výživové hodnoty jste nenašla, protože je počítám až u nových receptů. Ale k plackám jsem je doplnila.
Lucik
16 října, 2017
Dýňáky alá bramborák. Jsou moc dobré, o kysané zelí se doma přetahujeme a tohle je fajn kombinace. S takhle mám aspoň jistotu, že mi to nebude skonfiskováno a sežráno, páč batáty kromě mě nikdo nejí jen tak dále.
Lucie
17 října, 2017
Mám radost, že chutná. Rodina neví, co je dobré 😉
Honza
12 ledna, 2018
Je možné je připravovat na grilu? Máte tipy na jakou teplotu?
Lucie
12 ledna, 2018
Tak to bohužel neporadím, gril nepoužívám.
Ivana
14 dubna, 2018
Lucko, myslíte, že by bylo možno připravit i ze zamražené nastrouhané dýně nebo už to pak bude příliš zvodnatělé? Díky za radu 🙂
Lucie
14 dubna, 2018
Tak to jsem nikdy nezkoušela. Ale asi bych dýni po rozmrazení vymačkala v utěrce. To by mohlo pak fungovat.
Ivana
15 dubna, 2018
Placky jsou výborné, i muž si pošmáknul 🙂 Děkuji za Vaše recepty a nápady, inspiruji se velmi často. Ať se daří!
Lucie
15 dubna, 2018
Ivano, to mám velkou radost, že vás moje stránky inspirují a doma vám chutná. Takovéhle zprávy jsou tou nejlepší odměnou. Děkuju 🙂
Barča
4 srpna, 2018
Placky jsou výtečné:) vynikající:) dala jsem víc česneku a mnamozni:)
Lucie
7 srpna, 2018
Mám radost, že placky chutnají. Díky za komentář 🙂
Julia
17 srpna, 2018
Prave ich peciem a su to mnamky. Lepsie ako zo zemiakov.Vyborny recept☺ dakujem
Lucie
18 srpna, 2018
Mám velkou radost, že placky chutnají. Děkuji za milý komentář 🙂
Bara
27 srpna, 2018
Vyborne, jen jsem zapomnela na vejce
Ale i tak jsme si moooc pochutnali.
Diky za tyto stranky, bez nich bych Whole30 nedala.
Lucie
28 srpna, 2018
A držely placky pohromadě? Mám radost, že chutnalo a že moje stránky přináší užitek 🙂
Bara
28 srpna, 2018
Lucko, drzelo, ale moc se tomu nechtelo. Ale trhanec to nebyl.
Olga
10 září, 2018
I já jsem dnes vyzkoušela. Smažila jsem pomaličku v lívanečníku malé placičky, takže jsem u toho sice postála déle, ale nic se netrahlo, dobře se obracely. Děkuji za skvělý recept a vůbec za celé stránky.. 🙂
Lucie
10 září, 2018
Mám radost, že chutnalo a že se vám moje stránky líbí 🙂
Pokud si chcete příště chcete ušetřit práci, zkuste pečenou variantu. Osobně jí dávám přednost.
Eva
21 října, 2018
Luci moc dobre. Jen mam pocit ze to z te trouby nikdy nemam krupave (ac jsem potrela sadlem) .. priste asi radeji na panvi… a malo sadla 😉
Lucie
22 října, 2018
Mám radost, že chutnalo 🙂 Úplně křupavé placky nikdy nebudou. V dýni chybí škrob jako v bramborách.
ivana
3 dubna, 2020
Ahojky, vynikající a neskutečně žravé…..fuj!!!!!….první placička, kterou jsem smažila na mini pánvičce se rozpadla, tak jsem do směsy přdala cca 3 lžice lupinové mouky, smažilo se to nádherně.
Směs jsem rozdělila na dvě poloviny, jednu jsem nechala podle receptu, do druhé jsem přidala kysané zelí a škvarky,
Ani nevím co chutná líp!!!!! :-)))))
Lucka
3 dubna, 2020
Ahoj, to mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář. To zelí a škvarky zní naprosto úžasně. Úplně se mi sbíhají sliny, jen to čtu ❤️
Aneta
5 února, 2023
Dobrý den, dnes jsem placky zkoušela, strouhala jsem v robotu, dýni hokaido na hrubo, cuketu na jemno. Po nasolení a odležení se mi nepodařilo vymačkat žádnou vodu, a celkově mi to přišlo takové sušší. Po přidání vajec to nemělo vůbec tendenci držet u sebe, ani se mi nepodařilo udělat nějaký rozumný tvar, aby z placky nečouhaly “nitě” dýně, které by se samozřejmě při pečení spálily.. Proto jsem to ani nezkoušela, a rovnou jsem směs natlačila do pekáčku, aby vznikl jakýsi nákyp.
Kde by mohla být chyba? Tím strouháním v robotu? Když dělám klasický bramborák, tak se mi pak také neuvolní skoro žádná tekutina, na rozdíl při strouhání v ruce. Nebo to je normální že je směs takto málo soudržná a neměla jsem se bát vytvarovat placičky na plech?
Děkuji
Lucka
6 února, 2023
Dobrý den, to mě mrzí, že se placky nepovedly, jak měly 🙁
Takhle na dálku se jen špatně odhaduje, v čem by mohl být zádrhel.
Napadá mě – jak velký rozdíl ve velikosti nudliček máte při strouhání v ruce a v robotu? Že ani brambory nepustí žádnou vodu, mě překvapilo.
Nastrouhané nudličky (i ty hrubé) by měly být po nasolení a vymačkání hodně měkké a ohebné. Neměly by nepoddajně čouhat ze směsi.
Směs úplně soudržná není, jako třeba u bramboráků. Není v žádná mouka, takže se více sype, ale při tvarování přímo na plechu by měla držet.
Doufám, že přes všechny zádrhely nakonec i ta nákypová verze vyšla a chutnala 🙂
Aneta
22 března, 2023
Dobrý den,
při strouhání v robotu jsou nudličky možná trošku tlustší, i při jemném struhadle, ale hlavně bych řekla že jsou výrazně delší. Což by teoreticky mohlo zhoršovat i tu tvarovatelnost-že dlouhé nudličky všude čouhají.
Příště zkusím zeleninu nakrájet ne na takové delší špalíčky, ale spíš na kostky. Zpracování v robotu se nechci vzdát, je to přecejen výrazně rychlejší, čistější, a nepřicházím o prsty 😀
Ano, upečené v pekáčku bylo moc dobé.
Lucka
22 března, 2023
Dobrý den, děkuji za doplňující komentář 🙂 Mám radost, že jste na pekáčkové verzi pochutnala ❤️
Budu moc vděčná za případně další doplnění, jak dopadlo strouhání na kostičky. Naprosto chápu, že se přípravy v robotu nechcete vzdát.
Pro změknutí a dobrou tvarovatelnost je hodně důležité výraznější osolení a promačkání zeleniny.
Jozef
17 července, 2024
Dobry den ja robim fynove placky.
Dynu nastruham osolim nechsm 1 hod. odlezat. Potom vykurcam vodu prida korenie cele vajicka, majoranku, a kmin vsetko podla chuti a na malej panvicke s olejom .vysmazam.
Ked je 1 strana upecena otocim a opecim druhu stranu. Jem samostatne alebo zo zemiakmi
Lucka
17 července, 2024
Dobrý den, děkuji za Váš osobní recept. Je vidět, že na to jdeme hodně podobně, protože postup je téměř stejný ❤️
cuprumov
15 února, 2016
Cuketové placky dělávám docela často, ale dýňové jsem nikdy neměl. Myslíte, že by to šlo i čistě bez cukety (bohužel jsme ze zahrádky už všechny snědli). Díky 🙂