🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

    , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)
5.0 3

Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 45 minut
  • 20 minut

    1 hodina 45 minut

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g mletého hovězího masa

1 velká cibule

1 mrkev

1 petržel

2 stroužky česneku

2 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce sádla

tymián

rozmarýn

sůl

pepř

1 dýně hokaidó

2 vejce

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 45 minut
  • 20 minut

    1 hodina 45 minut

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Přeřízněte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabejte měkký střed se semínky.

Obě půlky pokapejte olivovým olejem, posolte a dejte péct na 180°C na cca 40 minut.

Mezitím si na sádle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte mleté maso.

Při míchání ho pomocí vařečky drobte na co nejmenší kousky, aby se vám maso nespeklo do větších hrudek.

Až se maso opeče, přidejte drcený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel.

Krátce osmahněte a pak dochuťte tymiánem, rozmarýnem a rajským protlakem.

Osolte, opepřete, podlijte troškou vody a nechte pod pokličkou dusit cca 1 hodinu.

V poslední čtvrt hodině pokličku odkryjte a nechte vyvařit tekutinu, aby masová směs co nejvíce zhoustla.

Vychladlou upečenou dýni nakrájejte na kousky (včetně slupky) a ty pak rozmixujte dohladka společně s 2 vejci.

Vzniklé pyré osolte podle chuti (soli bude potřeba trošku víc než čekáte, dýně je dost sladká).

Nyní si připravte zapékací mísu nebo pekáček.

Dno pokryjte masovou směsí a další vrstvu vytvořte z dýňového pyré.

Pekáček vložte do trouby a pečte odkryté na 180°C cca 40 minut.

Krájejte až mírně vychladlé.

V primal verzi můžete do dýňového pyré přimíchat 50 g strouhaného parmezánu a dalšími 50 g posypat povrch koláče na posledních 15 minut pečení.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

16 Recenzí / komentářů

Miloš Sedláček

22 února, 2016

Pred chvíľou som dopiekol a nemohol som neskúsiť. Je dokonalý!
Ďakujem za recept.

Lucie

22 února, 2016

Miloši, já moc díky za zprávu. Jsem ráda, že chutnalo a že jste mi tenhle recept připomněl 🙂 Brzy ho asi taky znovu udělám.

Alena

22 února, 2016

recept sa mi paci ale rozmyslam ci je nutne piect dynu dvakrat… nestacilo by raz?

Lucie

22 února, 2016

Podle mého to stačit nebude, pyré z neupečené dýně bude příliš tekuté. Ale nezkoušela jsem.

Milan

16 září, 2016

Jsem kuchař amatér, ale mám nápad… Neodhadnu, zda realizovatelný… Kdybych použil pyré jako spodní, boční i vrchní vrstvu, tak by mohl vzniknout něco jako australský pie, který by se dal snadno přenášet a případně rozpéci. Vyvedete mne z omylu, nebo mi to potvrdíte? Jam moc se případně bude pyré připékat ke stěnám?

Lucie

16 září, 2016

To dle mého fungovat nebude. Pyré není těsto, je příliš řídké, aby udrželo masovou náplň a výsledek se dal snadno přenášet klasický koláče. Osobně ale nevidím důvod, proč by se ve vhodné nádobě nedal přenášet tento pastýřský koláč a pak si ho v případě potřeby ohřát.

Eva

29 května, 2017

zdravím 🙂 dá se vyměnit za máslovou dýni? byl by velký rozdíl v chuti? 🙂

Lucie

29 května, 2017

V chuti ani ne, spíš v konzistenci. Dýně hokaido je více moučná a ne tolik vodnatá. Ale máslová bude také fungovat.

Jindra

21 října, 2017

Lucie je úžasný, stavu mírného vychladnutí se nedožil

Lucie

22 října, 2017

To úplně chápu 😀

Veronika

17 dubna, 2019

Dobrý den, děkuji za úžasný receptík, poprvé jsem dělala s máslovou dýní, kterou jsem pekla v troubě, ale dnes jsem si recept poupravila na pyré jsem použila 3 střední batáty 25minut jsem je pařila v parním hrnci a 3 vejce sůl pepř a štávu z půlky citrónu, je to také velmi chutné

Lucie

19 dubna, 2019

Dobrý den, já děkuji za vyzkoušení receptu, komentář a za sdílení nápadu na jeho obměnu. Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Pavla

18 října, 2022

Kolik gramů dýně je potřeba v tomto receptu? Děkuji

Lucka

19 října, 2022

To vám bohužel přesně neřeknu, protože jsem si to při sepsání receptu nepoznamenala. Ale odhadem 800 – 1000 g očištěné dýně.

Lusesita

11 listopadu, 2023

Teda květákový pastýřský kolíč podle Lucky jsem dělala už několikrát a miluju ho. Ale řekla bych, že tenhle dýňový je ještě leší!!

Lucka

12 listopadu, 2023

Lucko, mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Díky za komentář a krásné hodnocení receptu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0