📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: SRPEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Brokolice BROKOLICE
čerstvé Celer CELER
čerstvé Cibule CIBULE
čerstvé Cuketa CUKETA
čerstvé Česnek ČESNEK
čerstvé Dýně DÝNĚ
čerstvé Fenykl FENYKL
čerstvé Kedlubna KEDLUBNA
čerstvé Květák KVĚTÁK
čerstvé Lilek LILEK
čerstvé Mrkev MRKEV
čerstvé Okurka OKURKA
čerstvé Paprika Paprika
čerstvé Pórek PÓREK
čerstvé Rajčata RAJČATA
čerstvé Ředkev ŘEDKEV
čerstvé Ředkvičky ŘEDKVIČKY
čerstvé Červená řepa ŘEPA
čerstvé Salát SALÁT
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
čerstvé Angrešt ANGREŠT
čerstvé Broskve BROSKVE
čerstvé Hroznové víno HROZNOVÉ VÍNO
čerstvé Jahody JAHODY
čerstvé Maliny MALINY
čerstvé Meruňky MERUŇKY
čerstvé Ostružiny OSTRUŽINY
čerstvé Rybíz RYBÍZ
čerstvé Švestky ŠVESTKY

Co ze srpnových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 242

Kuře na kysaném zelí

Jídlo, které se připravuje skoro samo, skvěle chutná a uložené v lednici vydrží několik dní? Oblíbená tradiční kuřecí stehna na kysaném zelí! Tuhle úžasnou pochoutku pak stačí doplnit oblíbenou přílohou (třeba v podobě pečené dýně, vařených brambor nebo zeleninových placiček). A nebo si ji klidně dejte i samotnou. I tak si pochutnáte! ❤️ Detail receptu »

Losos v mandlích s dýňovým salátem

Na přípravu velmi jednoduché jídlo, ale s tak skvělým chuťovým výsledkem, že ho rozhodně stojí za to si uložit do oblíbených. Můžete ho připravit nejen jako rychlou variantu večeře, ale bude se úžasně hodit i jako jeden z chodů slavnostní tabule. Třeba i té štědrovečerní :-) Detail receptu »

Katův zelný šleh

Znáte nějaké jiné jídlo, které by mělo tak špatnou pověst a zároveň ho tolik lidí milovalo, jako právě katův šleh, nebo-li kaťák? Vím, že v hospodách v něm díky jeho výrazné, pikantní a navinulé chuti často našly uplatnění různé odřezky a zbytky. Ale to přece neznamená, že si ho nelze připravit pěkně doma, z těch nejlepších čerstvých surovin a pořádně si pochutnat :-) Vyzkoušejte se mnou netradiční verzi se zelím a dejte vědět, jak chutnalo. Mně teda moc! ❤️ Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Gulášová polévka

Víte, že poctivá gulášová polévka se vlastně mnohem víc podobá původnímu pravému maďarskému guláši (Gulyás), než samotný guláš, tak jak ho běžně vaříme? Ať tak nebo tak, tohle jídlo chce svůj čas. Za pár minut ho nepřipravíte. Ale pak ta chuť! Těch pár chvil u plotny se vážně vyplatí ❤️ Detail receptu »

Letní křupan (z kalendáře 2023)

Tento tradiční a léty prověřený dezert je takový malý kuchařský zázrak - jeho příprava je super jednoduchá, vystačíte si s pár surovinami, připravíte ho z různých druhů ovoce, nemusíte se trápit konzistencí těsta a ani se piplat s výsledným vzhledem. Přitom vás výsledek nadchne! ❤️ V každém soustu si vychutnáte úžasný kontrast horkého a chladivého, měkkého a křupavého, sladkého a příjemně kyselého. Detail receptu »

Japonská skládaná miska

V létě miluju skládané saláty, kdy si do misky nandám oblíbenou čerstvou zeleninu, doplním ji třeba vejci nebo sýrem a skvěle si pochutnám ❤️ Jakmile se začne ochlazovat, začnu přidávat více tepelně upravené zeleniny a připravuji si různé obdoby skládaných misek. Tady je jedna inspirovaná japonskou kuchyní, kterou připravíte "ichi, ni" (raz dva) :-) Detail receptu »

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Jestli si okurky v jídle rozumí s nějakými surovinami, jsou to určitě bylinky (ať už kopr, máta nebo petrželka) a pak také zakysané mléčné výrobky. Proto určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale chuťově úžasný okurkový salát, která vás v horkých dnech skvěle osvěží. Připravíte ho doslova za pár minut. Detail receptu »

Pico de gallo

U některých receptů si vystačíte s pouhými pár surovinami, přesto vás výsledná chuť vystřelí do nebes ❤️ Třeba jako tato tradiční mexická pochoutka z rajčat, cibule, jalapeño papriček, limetky a koriandru. Hodí se skvěle jako svěží doplněk k masu či jako chuťovka k tortilla chipsům. Tohle prostě musíte zkusit! Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Zapečené plněné papriky

Málokterá zelenina vybízí svým tvarem k naplnění jako právě papriky. Po jejich rozkrojení vzniknou roztomilé mističky, které můžete naplnit různými druhy směsí, ať už masovými nebo zeleninovými. A pokud je pak navíc zapečete se sýrem, úspěch je zaručený. Možná rovnou připravte víc porcí, ať vyhovíte žádostem o přídavek ❤️ Detail receptu »

Řecké tzatziki s křupavými halloumi chipsy

Jak připravit opravdu dobré tradiční řecké tzatziki? Stačí dodržet pár základních bodů, jako je hustý jogurt, dobře vymačkaná okurka a to správné dochucení. Když je navíc doplníte křupavými sýrovými chipsy, úspěch je zaručen. Někdy stačí vážně velmi málo, abyste z pár surovin vykouzlili tu největší pochoutku! ❤️ Detail receptu »

Cheeseburger salát

Máte rádi cheeseburger a přemýšlíte čím nahradit klasickou bulku při jeho přípravě? Samozřejmě, můžete zvolit různé oblíbené pečivo, zeleninové placky nebo burgery zabalit do listů salátu. Ale můžete se dát i úplně jinou cestou! Všechny klasické suroviny na přípravu cheeseburgeru spojte do jednoho super salátu ❤️ Detail receptu »

Hranolky z celeru, tuřínu, kedlubny nebo vodnice

Hranolky nemusí být nutně jen z brambor. Pravda, ze zeleniny nebudou nikdy tak křupavé jako ty smažené bramborové. Ale to vůbec neznamená, že si na nich nepochutnáte! Vyzkoušejte. Věřím, že budete příjemně překvapení ❤️ Detail receptu »

Fazolky nebo chřest s vejci a holandskou omáčkou

Holandská omáčka není na první pokus úplně jednoduchá na přípravu. Je to tak trošku kuchařská alchymie. Ale jakmile zjistíte jak na ni, zamilujete si ji a vyšvihnete ji už pokaždé raz dva. Pak ji stačí doplnit uvařenou zeleninou a vejci a rázem máte na stole jídlo, za které vás doma budou nosit nadšeně na rukou ❤️ Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Kvašené ředkvičky (ze Svěží kuchařky)

Kvasíte, fermentujete? Přiznám se, že já jsem se toho strašně dlouho bála. Měla jsem před očima představu vybuchujících sklenic s páchnoucí zeleninou, která se mi rozprskla po celém bytě. Dlouho mě tenhle obrázek držel od kvašení zpátky. Ale jakmile jsem našla odvahu, zjistila jsem, že ten strach byl úplně zbytečný. Když se dodrží pár základních pravidel, není čeho se bát a ty lahůdky vážně stojí za to. Třeba vás těmito božskými křupavými ředkvičkami také přesvědčím a pustíte se do toho se mnou. Detail receptu »

Květák se špenátovým pestem a kuřetem

Jestli si květák rozumí s nějakou jinou zeleninou, je to právě špenát. Vyzkoušejte jejich kombinaci v rychlém, ale chuťově skvělém jídle, po kterém zůstanou jen prázdné talíře a vy sklidíte zaslouženou pochvalu. Detail receptu »

Španělské kuřecí paličky

Také máte rádi pečené kuřecí paličky na zelenině? Dnes je se mnou vyzkoušejte ve španělském rytmu a ve znamení hesla: "Za málo práce, hodně muziky". Příprava je totiž velmi jednoduchá, ale chuť přímo božská ❤️ Detail receptu »

Masové koule s gratinovaným pórkem

Také se vám občas stane, že z obchodu přinesete nějakou surovinu a teprve doma začnete přemýšlet, co z ní uvaříte? Takhle mě nedávno vypekl pórek. Takový krásný a levný byl... Sáhla jsem po dvou. Ale už cestou domů jsem si říkala: Co z nich jako uděláš, když nechceš zase polévku?! Naštěstí při mně stála kuchařská múza a bylo to vážně boží! Mňam! ❤️ Určitě si recept uložte a vyzkoušejte. Dejte pak vědět, jak chutnalo. Mně moc! Detail receptu »

Pečený losos po asijsku s ředkvovými nudlemi

Baví mě v kuchyni pracovat se surovinami jinak, než je jinak běžně zvykem. Ne vždy to vyjde. Ale v tomto případě to dopadlo přímo na jedničku s hvězdičkou ❤️ Nudle z ředkve jsou připravené raz dva a chutnají úžasně. A restovaný salát? Ten víc než příjemně překvapil! Tak proč se držet zpátky a používat ho jen do čerstvých zeleninových salátů. Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Křehké letní tartaletky (ze Svěží kuchařky)

Až v létě na zahradě nebo v lese nasbíráte voňavé borůvky, ostružiny či maliny, určitě si vzpomeňte na tento recept a připravte si křehké tartaletky, plněné ovocným rozvarem a svěžím vanilkovým krémem. A pokud byste na ně dostali chuť, až léto skončí, jukněte na konec receptu. Najdete tam tip, jak si na nich můžete pochutnávat celý rok ❤️ Detail receptu »

Nakládané cukety s domácím “balkánským” sýrem (ze Svěží kuchařky)

Až bude plná sezóna cuket a vy už nebudete vědět, jak je zpracovat, rozhodně si vzpomeňte na tento recept a připravte si nakládané cukety (cuketové matjesy). Chutnají i těm, kteří se jinak téhle zelenině vyhýbají. A když salát doplníte i domácím "balkánským" sýrem, úspěch je zaručen ❤️ Detail receptu »

Kuřecí karbanátky s ředkvičkovým salátem (ze Svěží kuchařky)

Mleté drůbeží maso bývá po upečení poměrně hodně suché. Když k němu ale přidáte nějakou jinou surovinu, jako jsou třeba houby, špenát, cibule, dýně, řepa nebo ředkvičky, pomáhá mu to doplnit chybějící šťavnatost. A pokud zvolíte raději vyšší teplotu, ale kratší čas pečení, a karbanátky doplníte svěžím zeleninovým salátem, úspěch je zaručen. Recept je malou ochutnávkou z nové tištěné Svěží kuchařky. Určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky