📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: ŘÍJEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Brokolice BROKOLICE
čerstvé Celer CELER
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Cuketa CUKETA
uskladněné Česnek ČESNEK
čerstvé Dýně DÝNĚ
čerstvé Fenykl FENYKL
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
čerstvé Křen KŘEN
čerstvé Květák KVĚTÁK
čerstvé Lilek LILEK
čerstvé Mrkev MRKEV
čerstvé Paprika PAPRIKA
čerstvé Pastiňák PASTIŇÁK
čerstvé Patizón PATIZÓN
čerstvé Petržel PETRŽEL
čerstvé Pórek PÓREK
uskladněné Rajčata RAJČATA
čerstvé Ředkev ŘEDKEV
čerstvé Ředkvičky ŘEDKVIČKY
čerstvé Červená řepa ŘEPA
čerstvé Salát SALÁT
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Tuřín TUŘÍN
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
čerstvé Broskve BROSKVE
čerstvé Hroznové víno HROZNOVÉ VÍNO
čerstvé Ostružiny OSTRUŽINY
čerstvé Švestky ŠVESTKY

Co z říjnových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 260

Pečená mrkev s tvarohem a chilli medem

Pečená mrkev je taková dobrota! ❤️ Nevím, čím to je, ale tento způsob tepelné úpravy ji dodává naprosto skvělou chuť a konzistenci. Když ji doplníte pěkně výrazně slaným tvarohem a úžasnou medovou chilli zálivkou, tak vám zaručuju, že nikdy nebudete mít nedostatek vitamínu A. Protože tohle jídlo budete prostě milovat a spotřeba mrkve u vás doma stoupne k nečekaným hodnotám :-D Detail receptu »

Celerová rýže s houbami a tvarůžky

Květákovou rýži s největší pravděpodobností už znáte. Zkusili jste ale někdy tu z celeru? Je skvělá! Osobně ji miluju ❤️ Úžasně si rozumí například s houbami a také všemi druhy sýru. Klidně i těmi chuťově extra výraznými, jako je gorgonzola, rokfór, niva a třeba i ryze české tvarůžky! Detail receptu »

Smetanové kuře s houbami a špenátem

Kuřecí maso, houby, špenát a smetana jsou suroviny, které si vzájemně velmi dobře rozumí. Jídla z nich jsou úžasně lahodná a krémově hebká. Stejně tak je tomu i u této dobroty, s jejíž přípravou se vejdete do půl hodinky a pak si už budete vrnět blahem u každého sousta ❤️ Detail receptu »

Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření

Také se vám s příchodem podzimu změní chutě? Mně rozhodně! Suroviny, které jsem během léta milovala a měla téměř denně v jídelníčku, se postupně vytrácí a nahrazují je jiné. Podobně se mění i způsob přípravy jídla a také jeho dochucení. Na řadu přichází pečení, dušení, v přihrádce s kořenkami stále častěji sahám po hřejivém koření, jako je badyán, hřebíček, muškátový oříšek, skořice... A tenhle jednoduchý pečený dezert pro podzim a zimu je toho důkazem ❤️ Detail receptu »

Pečená rajčata s cottage sýrem

Někdy bývají ta nejjednodušší jídla ta úplně nejlepší! Třeba jako v případě těchto cherry rajčat pečených s česnekem, bylinkami a balzamikovým octem a podávaných s chladivým cottage sýrem. Na jejich přípravu si vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a kontrast horkého - studeného, sladkého - kyselého vás bude bavit v každém soustu ❤️ Detail receptu »

Ďábelská cuketová směs

Máte chuť na pikantní topinky? Nebo na nějakou chuťově výraznou směs na špagety? Chystáte grilovačku a na stůl by se hodilo něco, co můžete máznout na chleba, než se maso dopeče? S touhle fofr cuketovou směsí to všechno můžete mít připravené už za pár minut! A že nemáte rádi pikantní jídla? Nevadí. Stačí vynechat chilli. Zkrátka značka IDEÁL ❤️ Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Domácí kuřecí shawarma

Miluju street food a různá skládaná jídla! Zbožňuju tu rozmanitost a bohatost chutí! ❤️ To, jak stejné jídlo může pokaždé chutnat trošku jinak. Stačí přidat jinou omáčku, obměnit zeleninu, pohrát si s kořením... A jestli v tomhle hraje něco prim, jsou to různé kebaby, gyrosy a shawarmy. Máte je také rádi? Pak se mnou určitě vyzkoušejte tuhle domácí kuřecí variantu, pěkně naloženou do kořeněného jogurtu a upečenou krásně dozlatova. Detail receptu »

Pečené batáty plněné masovou směsí

Ooooooh, můj bože! Tohle byla taková dobrota! ❤️ Jestli máte rádi batáty a také mexickou kuchyni, tak tohle jídlo inspirované právě Mexikem si zamilujete. Já z toho byla tak nadšená, že jsem to připravila hned několikrát po sobě. Tak moc mi chutnalo! A rovnou jsem vám k tomu natočila video, aby příprava byla co nejjednodušší. Ale žádné složitosti v tom nehledejte, jde to raz dva :-) Detail receptu »

Zeleninový salát s lososem a batáty

Kdybyste se mě zeptali, jaké jídlo u mě vede od podzimu do jara, tak vám určitě odpovím, že polévky. Ale když roční období prohodíte, tak jednoznačně zvolím bohaté skládané zeleninové saláty, které skvěle zastoupí hlavní chod. Navíc jsou úžasně barevné a pokaždé můžou chutnat úplně jinak. Stačí zvolit jiný základ, obměnit zálivku a rázem máte na stole dobrotu, se kterou se nemůžete nudit. Dnes se mnou vyzkoušejte tuhle variantu s pečeným lososem a batáty ❤️ Detail receptu »

Budapešťská pomazánka

Také se vám k některým jídlům pojí určité vzpomínky? Já to tak rozhodně mám! Třeba budapešťská pomazánka mě vrací do dob, kdy jsem chodila na gymnázium a jako tradiční puberťák trávila všechen volný čas s kamarády. Místo "nudných" obědů ve školní jídelně jsme chodili do místního mléčného baru (pamětníci ví, mladí se asi diví :-D ) a dávali si různé saláty a pomazánky. A právě budapešťská patřila k mým oblíbeným. Jenže později se mi ji nikdy nepovedlo připravit stejně dobře, jako chutnala tehdy. Až teď! Jedna drobnost všechno změnila - pečená paprika ❤️ Detail receptu »

Cuketové lívanečky se šunkou a sýrem

Tyhle lívanečky jsem si udělala, když jsem byla nemocná. Na nákup síly nebyly, tak jsem vařila ze zbytků a hlavně také co nejjednodušeji a nejrychleji. A musím říct, že mi tak moc chutnalo, že jsem si tuhle dobrotu zopakovala pak ještě několikrát ❤️ Ochutnáte se mnou? Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Hebká vajíčková pomazánka

Na vajíčkovou pomazánku existuje spousta receptů - s majonézou i bez, s cibulí či jarní cibulkou, hráškem, kyselou okurkou, kapary, avokádem, s vejci krájenými nebo strouhanými... Na výběr je tolik skvělých variant! Dnes ale se mnou vyzkoušejte tuhle úžasně hebkou a krásně nadýchanou vajíčkovou pomazánku s pažitkou. Vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a zamilujete se hned u prvního sousta ❤️ Detail receptu »

Červený zelný salát

Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s bílou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »

Restovaná řepa se soleným cottage sýrem

Někdy stačí vážně jen drobnost a z dobrého jídla se rázem stane skvělé. Stačí špetka toho nebo onoho a výsledek může být úplně jiný. Už jste třeba zkoušeli o něco víc osolit cottage sýr a rozmixovat ho dohladka? Ne? Tak to určitě zkuste! Je to vážně dobrota. A když k tomu navíc přidáte chuťově výraznou řepu s balzamikem, skvěle si pochutnáte. Bonus navíc - vše stihnete do 15 minut ❤️ Detail receptu »

Houbová polévka s dýní nakyselo

Pokud bych si musela vybrat a už navždy jíst jen jeden druh jídla, byly by to určitě polévky. Miluju je! ❤️ Nabízí se tolik možností, z čeho je uvařit a jak je dochutit. Nemůžete se s nimi začít nudit. Pokaždé můžou chutnat úplně jinak. Dnes se mnou vyzkoušejte tuhle skvělou a krásně hustou polévku z hub a dýně. Když přidáte navíc i bylinky, zaručuju vám, že talíře budou rychle prázdné a ještě budete požádáni o nášup. Detail receptu »

Bílý zelný salát

Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s červenou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Čočkové curry s dýní

Luštěniny se mezi mými recepty zatím moc nevyskytovaly - do Palea, Primal či Whole30 nepatří a v Low carb je nutné s nimi zacházet opatrně. Ale do bezlepkového nebo vegetariánského stravování se tahle surovina rozhodně hodí a podle vašich ohlasů vás taková jídla zajímají. Proto jsem pro vás připravila tohle voňavé čočkové curry inspirované indickou kuchyní, na kterém určitě pochutnáte. A s vámi celá rodina. Detail receptu »

Pomalu pečená kachna s perníkovým zelím

Některým druhům masa pomalé, dlouhé pečení za nízké teploty vyloženě svědčí. Třeba právě kachně. Když ji v pekáčku pěkně uvelebíte, hezky přikryjete a šoupnete do vyhřáté, ale ne horké trouby, odvděčí se vám tak neskutečně šťavnatým a měkoučkým masem, že se vám o tom ještě dlouho bude zdát. A když ji navíc doplníte perníkovým zelím, tak vám zaručuju, že ty sny budou pěkně barevné a voňavé ❤️ Detail receptu »

Maďarská kapustová polévka

Tuhle polévku prostě musíte milovat! A to i když vám jinak kapusta moc nechutná. Vážně! Já ji v posledních dnech už vařila několikrát, protože jsem u každé poslední misky litovala, že nemám další porci. Vyzkoušejte ji se mnou ❤️ Detail receptu »

Cuketová placka se sýrem (z Cuketové kuchařky)

Receptů z cukety není nikdy dost! Proto se mnou ochutnejte tuhle skvělou placku z mojí Cuketové kuchařky. Na přípravu nebudete potřebovat žádnou mouku a dokonce ani vejce. O vše se postará rozpečený sýr. Chutná skvěle teplá i studená, proto se úžasně hodí i jako jídlo zabalené s sebou na cesty nebo jako malá svačinka. Na večeři ji doplňte oblíbeným dipem a pořádně si pochutnejte ❤️ Detail receptu »

Dýňová kaše se sýrem a špenátem

Když se řekne kaše jako příloha, většina lidí si automaticky představí bramborovou. Tuhle pochoutku si ale můžete připravit z mnoha druhů zeleniny, od květáku přes přes celer a pastinák až třeba po dýni. A když navíc přidáte sýr, který se dobře rozpouští, rázem máte připravenou skvělou pochoutku, kterou si zamiluje celá vaše rodina ❤️ Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0