Surovina v receptu: žloutek
Vaječný likér
Vaječný likér, vánoční tradice v mnoha českých domácnostech. Možná si ho chcete letos také připravit, ale rádi byste se vyhnuli použití hromady cukru. Tak pak je tenhle recept přesně to, co hledáte! Voní a chutná po pravé vanilce a dokáže navodit tu správnou vánoční atmosféru ❤️ Detail receptu »
Mandlové vanilkové rohlíčky
U nás doma se nikdy vánoční cukroví moc nepřipravovalo. Vždy maximálně tak 3-4 druhy, víc ne. Ale co nesmělo u stromečku nikdy chybět, byly křehké rohlíčky, jemně poprášené moučkovým cukrem a už na dálku vonící vanilkou ❤️ Připravte si se mnou tuhle vánoční klasiku, ale tentokrát bez použití běžné mouky. A nezapomeňte nakouknout i na dva tipy navíc. Na konci receptu najdete jednoduchý návod na domácí vanilkový "cukr" a vanilkový extrakt. Detail receptu »
Vanilkový termix
Z termixů je asi nejvíc oblíbený čokoládový. Lidi prostě čokoládu milují! Já osobně ale kopu za tým "vanilka" :-) Proto jsem MUSELA připravit recept i na tuhle vanilkovou dobrotu. Jestli to máte podobně jako já, nebo prostě jen chcete vyzkoušet další variantu termixu, určitě si tenhle hebký vanilkový krém se mnou připravte. A dejte vědět, který tým jste vy. Detail receptu »
Kešu koláčky se smetanovou náplní
Recept na tyhle kešu koláčky s voňavou smetanovou náplní vznikl už poměrně dávno. Než jsem ale stihla zpracovat video postup, přišly Vánoce. A ony se docela jako vánoční cukroví hodí :-) Vím, není to klasika, ale i tak věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »
Kurkumové Calimero
Pokud jste někdy byli v Itálii na horách, určitě znáte Bombardino (horký likérový nápoj bez kávy) nebo Calimero (s kávou). Já se těmito typickými alpskými drinky pro zahřátí inspirovala a zkusila připravit jejich domácí variantu, se špetkou kurkumy pro výraznou barvu. Ochutnáte se mnou? Detail receptu »
Dýňová smetanová “rýže” se skořicí
Já moc na dezerty nejsem a nikdy jsem nebyla. Ale na čem jsem dřív občas ujížděla, byla mléčná rýže :-) Proto jsem ji zkusila udělat po "našem". A musím říct, že to vyšlo víc než dobře! Falešná skromnost stranou, že jo :-D Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Květákové “gnocchi”
Dlouho jsem přemýšlela, jak tenhle recept nazvat. Gnocchi? S originální italskou recepturou a typickými ingrediencemi to nemá vlastně nic společného. Květákové tolárky? Pod tímhle názvem by to asi nikdo nehledal. Nakonec jsem dospěla k názoru, že je to vlastně úplně jedno. Hlavně, že jsou chuťově výborné. Tak je vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnaly. Pro zastánce dodržování klasických postupů a názvů jsem přidala závorky ;-) Detail receptu »
Černá sezamová / maková zmrzlina
V jedné japonské restauraci jsem ochutnala černou zmrzlinu, která mě absolutně nadchla. Hned na místě jsem zjišťovala detaily a po pár dnech si ji zkusila připravit i doma. Tradiční japonská zmrzlina se připravuje z opraženého černého sezamu. Já vyzkoušela i variantu s mákem či kokosovým mlékem. Všechno funguje dokonale! Detail receptu »
Italské chlebové tyčinky Grissini
Nebudeme si nic nalhávat. I když jste vyřadili klasické pečivo ze svého jídelníčku a téměř vám nechybí (někomu méně, někomu více), chuť na něco hezky křupavého máme občas všichni. Zkuste si proto v takových chvílích připravit tyhle úžasně voňavé italské tyčinky. Detail receptu »
Tatarák s medvědím česnekem
Maso na tatarák se podle českých zvyklostí hojně dochucuje různými druhy koření, cibulí, sojovkou, worchesterem, kečupem a hořčicí. Za hranicemi naší země to ale s kořením příliš nepřehání a nechávají více vyniknout samotnou chuť masa. Detail receptu »