Stravovací styl: Paleo / Bez mléčných výrobků
Snídaňová miska s uzeným lososem (z Whole30 e-kuchařky)
Co si budeme povídat - příprava snídaně je ze všech jídel to nejtěžší. Teda aspoň za mě. Člověk je ještě rozespalý, nechce v kuchyni trávit moc času a občas chybí i nápady. Já, i když jinak nesnídám, teď jedu své šesté Whole30, takže první denní jídlo je pravidelnou součástí mého 30denního jídelníčku. A musím říct, že si to užívám! Třeba takovéhle ranní skládané misky jsou skvělou variantou fofr snídaně, která navíc úžasně chutná ❤️ Detail receptu »
Ďábelská cuketová směs
Máte chuť na pikantní topinky? Nebo na nějakou chuťově výraznou směs na špagety? Chystáte grilovačku a na stůl by se hodilo něco, co můžete máznout na chleba, než se maso dopeče? S touhle fofr cuketovou směsí to všechno můžete mít připravené už za pár minut! A že nemáte rádi pikantní jídla? Nevadí. Stačí vynechat chilli. Zkrátka značka IDEÁL ❤️ Detail receptu »
Pečené batáty plněné masovou směsí
Ooooooh, můj bože! Tohle byla taková dobrota! ❤️ Jestli máte rádi batáty a také mexickou kuchyni, tak tohle jídlo inspirované právě Mexikem si zamilujete. Já z toho byla tak nadšená, že jsem to připravila hned několikrát po sobě. Tak moc mi chutnalo! A rovnou jsem vám k tomu natočila video, aby příprava byla co nejjednodušší. Ale žádné složitosti v tom nehledejte, jde to raz dva :-) Detail receptu »
Zeleninový salát s lososem a batáty
Kdybyste se mě zeptali, jaké jídlo u mě vede od podzimu do jara, tak vám určitě odpovím, že polévky. Ale když roční období prohodíte, tak jednoznačně zvolím bohaté skládané zeleninové saláty, které skvěle zastoupí hlavní chod. Navíc jsou úžasně barevné a pokaždé můžou chutnat úplně jinak. Stačí zvolit jiný základ, obměnit zálivku a rázem máte na stole dobrotu, se kterou se nemůžete nudit. Dnes se mnou vyzkoušejte tuhle variantu s pečeným lososem a batáty ❤️ Detail receptu »
Hemenex (Ham and Eggs)
Tak na téhle snídani jsem vyrostla! U nás doma patřila k tradičnímu nedělnímu ránu. Šunka s vejci, po česku pěkně "hemenex", je skvělé a super snadné jídlo z pouhých pár základních surovin ❤️ Ale aby se opravdu povedlo, přesně podle vašeho gusta, je dobré dodržet několik jednoduchých kroků... Detail receptu »
Červený zelný salát
Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s bílou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Nejlepší pečené kuře
Když vám řeknu, že máte kuře upéct bez podlití, bez přidání másla, jen se solí a pepřem a pěkně na vysokou teplotu, možná si budete klepat na čelo. Ale zaručuju vám, že takhle upečené kuřátko bude to nejlepší, co jste kdy jedli. Nebo aspoň jedno z nejlepších ❤️ Dávám za to ruku do trouby :-D Detail receptu »
Bílý zelný salát
Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s červenou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »
Pomalu pečená kachna s perníkovým zelím
Některým druhům masa pomalé, dlouhé pečení za nízké teploty vyloženě svědčí. Třeba právě kachně. Když ji v pekáčku pěkně uvelebíte, hezky přikryjete a šoupnete do vyhřáté, ale ne horké trouby, odvděčí se vám tak neskutečně šťavnatým a měkoučkým masem, že se vám o tom ještě dlouho bude zdát. A když ji navíc doplníte perníkovým zelím, tak vám zaručuju, že ty sny budou pěkně barevné a voňavé ❤️ Detail receptu »
Maďarská kapustová polévka
Tuhle polévku prostě musíte milovat! A to i když vám jinak kapusta moc nechutná. Vážně! Já ji v posledních dnech už vařila několikrát, protože jsem u každé poslední misky litovala, že nemám další porci. Vyzkoušejte ji se mnou ❤️ Detail receptu »
Dýňová lepenice s vepřovými výpečky
Kdybyste se mě zeptali, jak si představuju podzim a zimu na talíři, tak by to (kromě mých nejvíc oblíbených polévek) určitě bylo něco jako tohle jídlo. Syté, hřejivé a moc dobré! Upečená dýně, měkoučké masíčko a šťavnaté zelí si společně úžasně rozumí ❤️ Zkrátka - tuhle dobrotu musíte vyzkoušet! Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Horká jablka s křupavou drobenkou
Jestli máte rádi štrúdl a zejména jeho šťavnatou náplň, tak tuhle dobrotu musíte ochutnat. Budete ji mít připravenou za chvilku a úžasně si pochutnáte. Ideální pochoutka na chladnější podzimní a zimní dny. Opečená jablíčka se skořicí, volitelně doplněná zakysanou smetanou a posypaná křupavou ořechovou drobenkou si zamilujete ❤️ Detail receptu »
Kvašené okurky (kvašáky)
Pěkně křupavé, plné šťávy, s příjemně nakyslou chutí a hlavně mega zdravé - to jsou kvašené okurky. Připravte si doma svoje vlastní. Je to mnohem jednodušší, než jste si možná mysleli. Vážně, slibuju! Není čeho se bát. Postup je velmi jednoduchý. Stačí dodržet čistotu přípravy, zvolit oblíbené dochucení a přidat správné množství soli. Pak vše pořádně zakrýt a pár dní počkat, než se poprvé zakousnete do naprosto fantastického kvašáku ❤️ Detail receptu »
Cuketové stir-fry s kuřecím masem
Hledáte tip na fofr večeři? Pak určitě koukněte po nějakém stir-fry. Nejvíc času vám z celé přípravy zabere krájení surovin, pak už to jde raz dva. A jestli je plná sezóna cuket a vy přemýšlíte, jak je chutně a neokoukaně připravit, pak tahle asijská směs s kuřecím masem, paprikou a cuketovými nudlemi je přesně to pravé! ❤️ Detail receptu »
Domácí tortilly
Na stránkách už 2 recepty na bezlepkové tortilly mám. Když jsem ale chtěla jeden z nich přefotit, udělala jsem během přípravy jednu zásadní změnu - vynechala jsem vejce. Nějak jsem je zapomněla koupit :-D Jenže jak to tak občas bývá, tahle neplánovaná úprava vedla k úplně božímu výsledku! Proto ho vkládám jako nový recept. Vyzkoušejte se mnou tyhle super tortilly z mandlové mouky. Na začátku jsou krásně vláčné, po opečení zase skvěle křupavé ❤️ Detail receptu »
Provensálská pečená zelenina Tian
Možná vás překvapil název receptu a čekali jste jídlo proslavené i díky oblíbené animované pohádce. Tian je ale tradiční provensálský pokrm s dlouhou historií. I když se ratatouille velmi podobá a často proto bývají zaměňovány, vzájemně se liší. V obou jídlech se sice používá lilek, cuketa a rajčata, rozdílný je ale způsob jejich přípravy. V ratatouille by se jednotlivé druhy zeleniny měly správně připravit zvlášť a následně dusit, nikoliv péct. Jenže právě pečení dává tianu tu skvělou nezaměnitelnou chuť ❤️ Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Šťavnatá pečená kuřecí prsa
Když se řekne "kuřecí prsa", hodně lidí si automaticky představí suché a nudné maso. Jenže! Ono to tak ale vůbec nemusí být ❤️ Zkuste tento postup a určitě mi dáte za pravdu. Výsledkem je totiž krásné křehké maso, které je plné šťávy. Pak už ho stačí doplnit oblíbenou přílohou a večeři máte na stole doslova za pár minut. A rovnou kuřecích prsou upečte víc, protože vám skvěle poslouží jako základ mnoha dalších jídel. Detail receptu »
Španělský mandlový dort sv. Jakuba
Když si po změně stravovacího stylu chcete připravit nějaký oblíbený dezert, často musíte vymyslet, jak a čím v tradičním receptu nahradit klasickou mouku. A to někdy bývá pěkný oříšek! S tímto velmi oblíbeným španělským dortem, známým také jako Tarta de Santiago, se vám to ale nestane. Tradičně se totiž připravuje z jemně umletých mandlí. Slavná galicijská pochoutka je pojmenována po svatém Jakubovi (Santiago), který je patronem španělského města Santiago de Compostela. Připravte si kousek Španělska ve vaší vlastní kuchyni a objevte kouzlo věhlasného mandlového dortu ❤️ Detail receptu »
Hovězí nudličky s brokolicí
Jak dosáhnout krásně měkkých šťavnatých nudliček i z hovězího, aniž byste museli kupovat drahé uzrálé steakové maso? Stačí během přípravy dodržet pár základních kroků - maso nakrájet přes vlákno, na co nejtenčí nudličky a pak ho orestovat velmi zprudka a jen krátce. Žádné dlouhé trápení na pánvi :-) A pak ještě jedna velmi důležitá finta! Nechte maso pár minut rozležet s jedlou sodou. Ta s ním udělá malý zázrak ❤️ Detail receptu »
Pečený losos s chřestem a mandlemi
Sezóna chřestu je velmi krátká, trvá jen pár týdnů od května do června. Ať už si k této surovině teprve cestu hledáte, nebo ji milujete a objevujete nové způsoby její přípravy, tenhle recept je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení. Stačí pár surovin, pouhých 20 minut a na stole budete mít jídlo, za které by se nemusela stydět ani ta nejvyhlášenější restaurace ❤️ Detail receptu »
Květákové placky
Květákové placky jsou podle mě takový malý kuchařský zázrak :-) Připravíte je snadno z pouhých 2 surovin a už v téhle základní verzi skvěle chutnají. Ať už samotné a doplněné třeba jen dipem, nebo různě obložené a také jako skvělá příloha k omáčkám. Můžete si je ale různě "vytunit" - například tvrdým sýrem, česnekem, bylinkami, kořením... Zkrátka si je připravit pokaždé trošku jinak, podle aktuální chuti ❤️Základem celého úspěchu je jen zbavit květák přebytečné vláhy, aby suroviny dobře držely pohromadě a nemuseli jste do směsi zbytečně přisypávat mouku nebo semínka. Detail receptu »