Surovina v receptu: bůček
Dýňová lepenice s vepřovými výpečky
Kdybyste se mě zeptali, jak si představuju podzim a zimu na talíři, tak by to (kromě mých nejvíc oblíbených polévek) určitě bylo něco jako tohle jídlo. Syté, hřejivé a moc dobré! Upečená dýně, měkoučké masíčko a šťavnaté zelí si společně úžasně rozumí ❤️ Zkrátka - tuhle dobrotu musíte vyzkoušet! Detail receptu »
Asijská bůčková roláda
Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou "Máte rádi bůček?", výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina odpověděla, že ho nenávidí. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? :-) Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda ❤️ Detail receptu »
Asijská polévka s křupavým bůčkem
Milujete asijskou kuchyni? Já rozhodně. Baví mě její barevnost, kontrast chutí i netradiční kombinace a postupy. Nejsem žádný odborník, neznám jemné nuance mezi jednotlivými národními kuchyněmi, ani úplně přesné tradiční suroviny. Ale ráda se asijskými jídly inspiruji. Detail receptu »
Pikantní bůček v tomatové omáčce
Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky. Detail receptu »
Bůček dušený v kokosové vodě
Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým mlékem), pikantnost chilli papriček a kyselost limetky. Detail receptu »
Mexický „tacos“ bůček
Miluju jídla, která se jí rukama. Chutnají mi tak nejvíc. A pokud se navíc jedná o pokrm, kde si každé sousto nakombinujete sami podle sebe, jsem na vrcholu blaha :-D Sem bezpochyby patří různé nachos, tacos a wrapy z mexické kuchyně. Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Porchetta
Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení fenyklovými semínky, jinde třeba muškátovým oříškem nebo rozmarýnem... Detail receptu »
Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem
Určitě jste si už všimli, jak moc miluji pomalé pečení. Maso je díky této úpravě krásně měkoučké a zůstane šťavnaté, i když si „hoví“ v troubě několik hodin. Detail receptu »
Bůčková pomazánka
Pokud vám z upečeného bůčku zůstal výpek a kousek masa, ideální způsob jak ho spotřebovat je udělat si bůčkovou pomazánku. Jen to „namazání“ budete muset vychytat – v paleo či low carb variantě můžete použít oblíbené pečivo, ve Whole30 si ale krásně vystačíte i jen s nakrájenou zeleninou. Detail receptu »
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Detail receptu »
Pikantní sekaná
Sekaná je další stálicí české kuchyně, snad každá rodina má svůj recept. Základem je ale vždy mleté maso a koření. V klasické verzi se také obyčejně přidává strouhanka, kterou lze ale velmi snadno nahradit psylliem. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami
Jedná se vlastně o 3 recepty. Klidně vyzkoušejte každý zvlášť, ale dohromady tvoří skvělou kombinaci, kde se jednotlivé části skvěle chuťově doplňují. Detail receptu »
Asijský bůček
Suroviny v tomto receptu budou pro mnohé hodně exotické a může se zdát, že se k přípravě masa ani nehodí. Jakmile ale recept vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Výsledek je nad očekávání velmi „jedlý“ ;-) Detail receptu »
Domácí slanina
To, co se v našich končinách prodává pod názvem „anglická slanina“, byste v Anglii jen těžko sháněli. Ostatně, bylo by tomu tak téměř na celém světě. Tam totiž naší verzi vůbec neznají. Pojďme tedy společně vyzkoušet tu „světovou“ verzi ;-)