📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: LEDEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Kaštany KAŠTANY
uskladněné Celer CELER
uskladněné Dýně DÝNĚ
uskladněné Petržel HLÁVKOVÉ ZELÍ
uskladněné Pekingské zelí PEKINGSKÉ ZELÍ
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Petržel PETRŽEL
uskladněné Pórek PÓREK
uskladněné Červená řepa ČERVENÁ ŘEPA
uskladněné Tuřín TUŘÍN
uskladněné Ředkev ŘEDKEV
uskladněné Křen KŘEN
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Jablka JABLKA
uskladněné Hrušky HRUŠKY

Co z lednových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 113

Flank steak s celerovými hranolkami

Pořádný kus dobře připraveného masa pro mě znamená „nebe v hubě“ :-) Kvalitní steakové maso není zrovna nejlevnější záležitost. Dobře uzrálý flank steak ale lze koupit již okolo 300 Kč za kilo, což není až tak šílená investice. Detail receptu »

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

S koncem léta, když se začíná zase ochlazovat, se opět vracím k polévkám, na které jsem si v horkém období ani nevzpomněla. Jednou z mých oblíbených je dýňová polévka – její příprava je velmi snadná a existuje na ni spousta receptů. Tady je jeden z nich, s použitím kokosového mléka. Detail receptu »

Roastbeef s česnekovou majonézou

Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie ;-) Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »

Cibuláda

Cibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“

Detail receptu »

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou

Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »

Avokádo a cibule ve slaninovém kabátku

Pokud vás občas honí mlsná na něco malého k zakousnutí, tenhle recept může být dobrou variantou, jak příjemně a „povoleně“ hřešit. Detail receptu »

Rybí karbanátky

Samozřejmě – je nejlepší dát si rybí maso vcelku, upečené v troubě či narychlo orestované na pánvi. Občas ale může přijít k chuti i ryba připravená trošku jinak. Detail receptu »

Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou

Tohle jídlo vážně miluju! Spojuje v sobě nasládlost pastináku a slanost slaniny s cibulkou. Na tomhle zdravém jídle až nezdravě „ujíždím“ :-) Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0