🗓 Nový kalendář pro rok 2023 je tu. Pozor, omezený počet kusů! Prolistovat kalendář
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Použitá surovina: červená řepa, Počet receptů: 16

Vánoční perník

Protože vánočních nápadů není nikdy dost, bude se třeba hodit tento na přípravu perníku v podobě vánočních stromečků. Není to sice typické cukroví, ale Vánoci voní už na dálku. Do přípravy zapojte i děti, zdobení je bude bavit. Detail receptu »

Vánoční krtkův dort

Posledních pár týdnů jsem neměla k dispozici troubu, takže jsem všechna jídla musela připravovat pouze na plotně. A to včetně dezertů. Že lze na plotně klidně "upéct" i dort, budiž důkazem tento vánoční recept. Vyzkoušíte ho se mnou? Klidně i mimo Vánoce. Detail receptu »

Brownie dort z červené řepy

Možná některé z vás představa moučníku připraveného z červené řepy vyděsí. Ale nenechte se zmást zažitými zvyklostmi, že řepa patří jen do slaných receptů. V kombinaci s kakaem, hebkou čokoládovou polevou a efektním růžovým žíháním nadchne i její zaryté odpůrce. Detail receptu »

Polévka z pečené červené řepy a fenyklu

Červená řepa je už celkem oblíbenou surovinou, fenykl na svou popularitu teprve čeká. Spoustu lidí odrazuje jeho výrazná pendreková chuť. Jenže ta se po tepelné úpravě naprosto ztratí a fenykl krásně zesládne. Dejte mu proto šanci. Zkuste ho upéct spolu s řepou a pak z nich připravte skvělou hustou polévku, která vás nadchne. Detail receptu »

Rychle naložený květák

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svými zářivými barvami, ale i skvělou chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Myslím, že hned poběžíte pro další květák 🙂 Detail receptu »

Zelný salát s červenou řepou

Tomuhle se říká „vitamínová bomba“. Kam se hrabe nějaký mulťák z lékárny 🙂 Věděli jste, že v zelí je jen o něco menší množství vitamínu C než v citrónech? Pro pokrytí denní dávky cca 80 mg (při nemoci tato potřeba stoupá až 20násobně) jich stačí sníst přibližně 180 g. Ale uznáte sami, že miska zelného salátu se konzumuje mnohem lépe než stejné množství citrónu 😀 Detail receptu »

NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak 🙂 Detail receptu »

Polévka z červené řepy s fenyklem

Je mi úplně jasné, že spoustu z vás zmínka o fenyklu vyděsila. O to víc v kombinaci s červenou řepou. Všichni (nebo alespoň „starší ročníky“) mají v paměti zarytou chuť všudypřítomné červené řepy naložené právě s fenyklovými semínky a přidávané ve školní jídelně snad ke všemu, včetně zemlbáby 😀 Detail receptu »

Gravlax

Gravlax nebo také Gravad lax je typické skandinávské jídlo, které se podává při slavnostnějších příležitostech. Jeho název v překladu znamená „pohřbený losos“, protože se dříve pro jeho přípravu používalo zakopání do písku. Detail receptu »

Hovězí burger v zeleninových plackách

Burger podle pravidel paleo? Ano, jde to. Buď zcela housku vynecháte, anebo ji nahradíte kolečky zeleniny. Ale co třeba udělat ze zeleniny placky a mezi ně pak vložit šťavnatý kousek mletého hovězího? 😉 Detail receptu »

Zeleninové chipsy

Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to 🙂 Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Majonéza s řepou a křenem

Nedávno jsem zkoušela připravit různé omáčky a dipy ke grilovanému masu. Kromě majonézy s pečeným česnekem, měla největší úspěch zářivě růžová majonéza s řepou a křenem. Detail receptu »

Poctivý boršč

Tohle úžasně barevné jídlo je přesně ten správný zástupce kategorie polévek „pro těhotné a kojící matky“ 😀 Tak se totiž už tradičně u nás doma říká všem polévkám, ve kterých stojí lžíce. Čeština má pro ně svůj vlastní název - přesnídávkové. Ale to nezní tak výstižně, no ne? Zkrátka, až budete mít chuť se zahřát miskou pořádné husté výživné polévky, která snadno nahradí hlavní chod, tohle je super volba ❤️ Příprava nějaký čas zabere... Ale ta chuť rozhodně stojí za to! Detail receptu »

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😀 Detail receptu »

Salát z pečené červené řepy

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu 🙂 Detail receptu »

Pikantní krkovička s pečenou kořenovou zeleninou

Tohle jídlo si doma chodili všichni přidávat, dokud nezůstaly prázdné pekáče a nezmizely i porce na druhý den:-) Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky