Kimči (kimchi, 김치)
Tradiční kvašený pikantní korejský salát z pekingského zelí získal oblibu po celém světě. Možná ho máte také rádi, nebo vás láká ho ochutnat. Pak není nic snazšího, než si ho připravit doma. Recept jsem pro vás sepsala hodně podrobně, abyste měli všechny potřebné informace a kimči se vám opravdu povedlo. Samotná příprava je ale velmi jednoduchá, takže není čeho se bát. Detail receptu »
Horké jablko
Stává se vám někdy, že vám doma pomalu měknou jablka a nikdo už je moc nechce jíst? Nebo máte chuť na něco s vůní jablek a skořice, ale nechce se vám péct? Potřebujete se zahřát u šálku s horkým nápojem? Pokud si alespoň na jednu z otázek odpovíte "ano", tak tenhle jednoduchý, ale skvělý recept na horký jablečný nápoj je přesně to, co hledáte ❤️ Detail receptu »
Kuřecí karbanátky s ředkvičkovým salátem (ze Svěží kuchařky)
Mleté drůbeží maso bývá po upečení poměrně hodně suché. Když k němu ale přidáte nějakou jinou surovinu, jako jsou třeba houby, špenát, cibule, dýně, řepa nebo ředkvičky, pomáhá mu to doplnit chybějící šťavnatost. A pokud zvolíte raději vyšší teplotu, ale kratší čas pečení, a karbanátky doplníte svěžím zeleninovým salátem, úspěch je zaručen. Recept je malou ochutnávkou z nové tištěné Svěží kuchařky. Určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »
Rajčatový džem
Džemy a marmelády nebyly nikdy mou úplně nejoblíbenější surovinou. Představa rohlíku s máslem a vrstvou rozvařeného ovoce mě nikdy moc nelákala. Ale třeba takové brusinky ke svíčkové nebo k chuťově výrazným sýrům, to je jiná! To můžu ❤️ Pokud to máte podobně a nebo se prostě jen nebojíte na první pohled trošku netradičních chutí, vyzkoušejte tenhle božský rajčatový džem s vanilkou 🙂 Detail receptu »
Pikantní kvašená ředkev (Kkakdugi, 깍두기)
Víte, jaké slovo se v Koreji používá pro nasazení úsměvu při focení? Kimči 🙂 I když si pod tímto názvem většinou lidi představí pikantní kvašené pekingské zelí, druhů kimči (김치, kimchi, gimchi) existuje mnohem více. Na podzim roku 2019 jsem měla to obrovské štěstí a možnost ochutnat přímo v korejském Soulu na festivalu kimchi různé varianty téhle kvašené národní pochoutky. Kromě klasiky mi asi nejvíc chutnala právě verze s ředkví. I když i ostatní byly skvělé! ❤️ Detail receptu »
Celerový salát
Tento celerový salát se v naší rodině stal velmi oblíbeným. Dokonce tak moc, že někteří členové rodiny žádají opakovaně pod stromeček "poukazy na přípravu téhle mňamky" 😀 Detail receptu »
NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Mrkvový dort s kešu krémem
Mrkev, jablka a ořechy jsou skvělé sezónní suroviny, které vám ve vhodné kombinaci dokáží prozářit pochmourný podzimní den. Dort není potřeba ani příliš doslazovat. Přirozenou sladkost mrkve a jablek stačí trochu podpořit pár datlemi. Detail receptu »
Porchetta
Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení fenyklovými semínky, jinde třeba muškátovým oříškem nebo rozmarýnem... Detail receptu »
Jablečná granola
Jednou z nejvíce diskutovaných oblastí v paleo jsou snídaně. Ze začátku si každý nadšeně připravuje vejce na tisíce různých způsobů, jenže i ty se brzy přejí. Nebo jste byli zvyklí na ranní kaše a cereálie s mlékem, popřípadě máte na vejce intoleranci. Co pak? Detail receptu »
Švestkový dip
No, nevypadá to možná zrovna vábně 😀 Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »
Coleslaw
V obchodech se během pozdního jara začíná objevovat rané zelí. Nezmeškejte jeho období a určitě si pár hlávek kupte. Nadchne vás svojí šťavnatostí a příjemnou jemnou chutí. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
BBQ barbecue omáčka
Dobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte 🙂 Detail receptu »
Salát s ovčím sýrem a sušenou šunkou
S blížícím se jarem stále častěji dostávám chuť na zeleninové saláty. Protože se mi podařilo sehnat kvalitní sušenou šunku a ovčí sýr, obě suroviny jsem zkusila do jednoho takového salátu zakomponovat. Detail receptu »
Salát Waldorf
Salát Waldorf je pojmenován po místu svého vzniku, po hotelu Waldorf Astoria v New Yorku, kde ho na konci 19. století vymyslel vrchní číšník Oscar Tschirky. Některé zdroje jeho autorství popírají, stejně tak se různí původně použité suroviny. Detail receptu »
Rybí „paštika“
Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy? Detail receptu »
Ovar se salátem z černé ředkve
Jestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů... Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Jablečné muffiny
Až na vás budou v kuchyni koukat vadnoucí jablíčka a chytne vás chuť na něco příjemně sladkého, vyzkoušejte tyhle jednoduché a rychlé jablečné muffiny s vůní skořice a křupavými mandlemi navrch. Věřím, že si pochutnáte. Detail receptu »
Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“
Kachna s knedlíkem a se zelím – další tradiční pokrm české kuchyně. Ani na paleu není nutné se této dobroty vzdávat, stačí udělat jen pár změn. U knedlíků možná trošku větší změny, ale to neznamená, že výsledek nestojí za to 😉 Detail receptu »
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka už několik let patří na náš rodinný tradiční štědrovečerní stůl. Poprvé jsem ji připravila jen tak pro zpestření a na ochutnání, ale všem tak zachutnala, že dnes už si bez ní slavnostní tabuli nedokážeme představit. Pokud máte rádi krémové polévky, s příjemně nasládlou jemně oříškovou chutí, pak tuhle lahůdku určitě také vyzkoušejte. Jen aby nedošlo k mýlce - když píšu o kaštanech, nemyslím plody jírovce maďalu, které najdete běžně v parku a ze kterých si děti vyrábějí ve školce zvířátka. Ty se jíst vážně nedají 🙂 Detail receptu »
Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami
Jedná se vlastně o 3 recepty. Klidně vyzkoušejte každý zvlášť, ale dohromady tvoří skvělou kombinaci, kde se jednotlivé části skvěle chuťově doplňují. Detail receptu »
Jablečný koláč
Ať už jste milovníci sladkého nebo ne, chuť na nějaký dezert občas přijde. Pak je možné bez výčitek připravit koláč, který kromě ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr. Detail receptu »