Jogurtové pečivo (chléb, bagetky aj.)
Na začátku, při změně stravy bývá pečivo tím nejvíce řešeným bodem. Co budu jíst, když - "nemůžu lepek", "držím sacharidy na minimu" atd. Postupně si člověk na nový způsob stravování tak zvykne, že pečivo zařazuje opravdu jen občas, protože mu prostě nechybí. A pro tyhle případy mám pro vás tip, jak si upéct vlastní chleba či bagetky. Detail receptu »
Turecká vejce Çılbır s chlebovou plackou
Já vím – pokud jste na tohle jídlo narazili úplnou náhodou, asi nevěřícně koukáte. Je to zkrátka kombinace, která na první pohled hoooodně překvapí. Ale vážně chutná skvěle! Jemný česnekový jogurt, ztracená vejce s tekutým žloutkem a jemně pikantní máslo s chilli tvoří dohromady chuťovou bombu, kterou si zamilujete. A když k tomu přidáte ještě domácí chlebovou placku… Není co řešit. Tradiční turecký pokrm, který si vás získá hned u prvního sousta ❤️ Detail receptu »
Pesto z medvědího česneku
Nepropásněte sezónu medvědího česneku! Tahle úžasná bylinka je doslova symbolem jara – svěží, voňavá a plná chuti. Ať už ji nasbíráte nebo koupíte, určitě se vám bude hodit tip na její použití. A právě pesto je skvělý způsob, jak si chuť medvědího česneku užít naplno – a klidně i do zásoby na na několik dlouhých týdnů. Tuhle skvělou pochoutku pak budete mít kdykoliv po ruce. Hodí se ke všemu možnému, její příprava je blesková a výsledek? Lahodně návykový! ❤️ Detail receptu »
Rajčatový salát s nektarinkami a burratou
Znáte burratu - tradiční italský pařený sýr podobný mozzarelle, který je plněný smetanou a kousky sýra? Pokud ano, tak mi určitě dáte za pravdu, že je to láska na první ochutnání. A pokud snad tuhle pochoutku zatím neznáte, tak si ji určitě zamilujete ❤️ Třeba v tomhle krásně barevném letním salátu, kde se možná překvapivě, ale naprosto skvěle vzájemně doplňují zralá rajčata a sladké nektarinky. Detail receptu »
Pečená rajčata s cottage sýrem
Někdy bývají ta nejjednodušší jídla ta úplně nejlepší! Třeba jako v případě těchto cherry rajčat pečených s česnekem, bylinkami a balzamikovým octem a podávaných s chladivým cottage sýrem. Na jejich přípravu si vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a kontrast horkého - studeného, sladkého - kyselého vás bude bavit v každém soustu ❤️ Detail receptu »
Ďábelská cuketová směs
Máte chuť na pikantní topinky? Nebo na nějakou chuťově výraznou směs na špagety? Chystáte grilovačku a na stůl by se hodilo něco, co můžete máznout na chleba, než se maso dopeče? S touhle fofr cuketovou směsí to všechno můžete mít připravené už za pár minut! A že nemáte rádi pikantní jídla? Nevadí. Stačí vynechat chilli. Zkrátka značka IDEÁL ❤️ Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Budapešťská pomazánka
Také se vám k některým jídlům pojí určité vzpomínky? Já to tak rozhodně mám! Třeba budapešťská pomazánka mě vrací do dob, kdy jsem chodila na gymnázium a jako tradiční puberťák trávila všechen volný čas s kamarády. Místo "nudných" obědů ve školní jídelně jsme chodili do místního mléčného baru (pamětníci ví, mladí se asi diví 😀 ) a dávali si různé saláty a pomazánky. A právě budapešťská patřila k mým oblíbeným. Jenže později se mi ji nikdy nepovedlo připravit stejně dobře, jako chutnala tehdy. Až teď! Jedna drobnost všechno změnila - pečená paprika ❤️ Detail receptu »
Hebká vajíčková pomazánka
Na vajíčkovou pomazánku existuje spousta receptů - s majonézou i bez, s cibulí či jarní cibulkou, hráškem, kyselou okurkou, kapary, avokádem, s vejci krájenými nebo strouhanými... Na výběr je tolik skvělých variant! Dnes ale se mnou vyzkoušejte tuhle úžasně hebkou a krásně nadýchanou vajíčkovou pomazánku s pažitkou. Vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a zamilujete se hned u prvního sousta ❤️ Detail receptu »
Restovaná řepa se soleným cottage sýrem
Někdy stačí vážně jen drobnost a z dobrého jídla se rázem stane skvělé. Stačí špetka toho nebo onoho a výsledek může být úplně jiný. Už jste třeba zkoušeli o něco víc osolit cottage sýr a rozmixovat ho dohladka? Ne? Tak to určitě zkuste! Je to vážně dobrota. A když k tomu navíc přidáte chuťově výraznou řepu s balzamikem, skvěle si pochutnáte. Bonus navíc - vše stihnete do 15 minut ❤️ Detail receptu »
Vaječný likér
Vaječný likér, vánoční tradice v mnoha českých domácnostech. Možná si ho chcete letos také připravit, ale rádi byste se vyhnuli použití hromady cukru. Tak pak je tenhle recept přesně to, co hledáte! Voní a chutná po pravé vanilce a dokáže navodit tu správnou vánoční atmosféru ❤️ Detail receptu »
Provensálská pečená zelenina Tian
Možná vás překvapil název receptu a čekali jste jídlo proslavené i díky oblíbené animované pohádce. Tian je ale tradiční provensálský pokrm s dlouhou historií. I když se ratatouille velmi podobá a často proto bývají zaměňovány, vzájemně se liší. V obou jídlech se sice používá lilek, cuketa a rajčata, rozdílný je ale způsob jejich přípravy. V ratatouille by se jednotlivé druhy zeleniny měly správně připravit zvlášť a následně dusit, nikoliv péct. Jenže právě pečení dává tianu tu skvělou nezaměnitelnou chuť ❤️ Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Vajíčkový salát nebo pomazánka s hráškem
Při přípravě tohoto receptu mě napadla jedna otázka: Kde je vlastně hranice mezi vajíčkovým salátem a vajíčkovou pomazánkou? Tedy samozřejmě kromě toho, že se jedno nejčastěji jí lžičkou a druhé maže na pečivo. Možná velikost nakrájených surovin? Konzistence? Nějak vlastně nevím 🙂 Každopádně tahle lahůdka, ať se nazve jakkoliv, je vážně skvělá! Hrášek je možná docela překvapivá surovina, ale s vejci si skvěle rozumí a díky němu bude výsledná konzistence krásně hebká a jemná. Určitě vyzkoušejte! ❤️ Detail receptu »
Gulášová polévka
Víte, že poctivá gulášová polévka se vlastně mnohem víc podobá původnímu pravému maďarskému guláši (Gulyás), než samotný guláš, tak jak ho běžně vaříme? Ať tak nebo tak, tohle jídlo chce svůj čas. Za pár minut ho nepřipravíte. Ale pak ta chuť! Těch pár chvil u plotny se vážně vyplatí ❤️ Detail receptu »
Cheeseburger salát
Máte rádi cheeseburger a přemýšlíte čím nahradit klasickou bulku při jeho přípravě? Samozřejmě, můžete zvolit různé oblíbené pečivo, zeleninové placky nebo burgery zabalit do listů salátu. Ale můžete se dát i úplně jinou cestou! Všechny klasické suroviny na přípravu cheeseburgeru spojte do jednoho super salátu ❤️ Detail receptu »
Španělské kuřecí paličky
Také máte rádi pečené kuřecí paličky na zelenině? Dnes je se mnou vyzkoušejte ve španělském rytmu a ve znamení hesla: "Za málo práce, hodně muziky". Příprava je totiž velmi jednoduchá, ale chuť přímo božská ❤️ Detail receptu »
Česneková pomazánka
Jedna z nejoblíbenějších pomazánek (snad jen po vajíčkové) je právě česneková pomazánka. Na její přípravu si vystačíte s jen pár základními surovinami a hotovou ji budete mít doslova za pár minut. I když snad v každé rodině existuje vlastní zaručený recept, třeba vám zachutná i tento. U nás například na Silvestra mizí jako první 🙂 Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Ředkvičková pomazánka
S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí se do nich zakousnout ❤️ Ale až dostanete chuť i na něco jiného, zkuste si z nich připravit rychlou a přitom chuťově úžasnou pomazánku. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším 🙂 Detail receptu »
Zapečený chléb se sýrem a rajčatovou salsou
Tento recept byl před několika lety hooooodně oblíbený. Pamatuji si, jak jsme si ho dávali vždy na grilovačce, když jsme čekali, než bude hotové maso. Nedávno jsem si na tenhle zapečený chléb se sýrem vzpomněla a dostala na něj chuť 🙂 No kdo by nemiloval krásně roztavený sýr a chleba ochucený bylinkami a česnekem a k tomu voňavou rajčatovou salsu. Lahoda ❤️ Detail receptu »
Hermelínová pomazánka
Pomazánky jsou rychlou a snadnou variantou jídla, když nemáte čas na vaření. Připravíte je doslova za pár minut, v lednici vydrží uložené několik dní, jsou skvělou volbou jídla zejména v teplejších dnech, kdy nechcete jíst nic teplého. Uvědomila jsem si ale, že zrovna v této kategorii moc receptů na stránkách nemám. Tak napravuji a jednu tradiční pomazánku přidávám 🙂 Detail receptu »
Topinková hermelínová pomazánka
Klasickou hermelínovou pomazánku zná úplně každý. Ale co vyzkoušet něco trošku jiného? Pokud máte rádi pikantní jídla a sháníte recept na nějakou zajímavou topinkovou pomazánku, tenhle recept je pro vás jak dělaný 🙂 Hotovo budete mít za pár minut, vystačíte s pár základními surovinami a věřím, že si i skvěle pochutnáte ❤️ Detail receptu »
Lněné krekry s parmazánem
Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️ Detail receptu »