Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kategorie: Maso, Stravovací styl: Low Carb, Počet receptů: 71

Pečené kuřecí řízečky

Vystopovat původ vzniku některých tradičních receptů je práce hodná Sherlocka Holmese 😀 Třeba takový řízek. I když by název původního vídeňského řízku napovídal, že se jedná o recept pocházející z Rakouska, údajně jeho kořeny sahají do Itálie. Tam ho prý ochutnal jeden významný rakousko-uherský vojevůdce a byl tak nadšený, že nápad s masem obaleným ve strouhance (a původně i parmazánu) předal kuchaři u císařského dvora. Ať už je pravda jakákoli, tohle jídlo se stalo v české kuchyni natolik oblíbené, že nemůže chybět ani u mě na stránkách, i když ne v klasické podobě s trojobalem a smažením. Ale věřím, že si pochutnáte i na téhle variantě 🙂 Detail receptu »

Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou

Tradiční indonéský recept na ochucené masové špízy se stal oblíbeným po celém světě. I když se k jeho přípravě používají různé suroviny (od masa, mořských plodů, tofu či vajec) a často se podává třeba se sladkou sójovou omáčkou, jeho název Satay (někdy také jako Saté) se stal synonymem pro kuřecí špízy doplněné sladkokyselou arašídovou omáčkou. Pokud se ale arašídům vyhýbáte, zkuste tuhle variantu s kešu. Díky jejich přirozené sladké chuti není potřeba dip už vůbec doslazovat. Detail receptu »

Máslové kuře (Butter Chicken)

Indická kuchyně je plná barev a výrazného koření. Každé sousto poskytuje doslova gejzír chutí! Mezi nejoblíbenější indická jídla patří fantastické máslové kuře Butter Chicken - šťavnaté kuřecí kousky ve voňavé hebké husté smetanové omáčce. Také ho máte rádi, ale objednáváte si ho jen v restauraci? Anebo jste ještě nikdy neochutnali? Pak rozhodně doporučuji si ho zkusit připravit doma. Věřím, že si ho zamilujete ❤️ Detail receptu »

Asijská bůčková roláda

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou "Máte rádi bůček?", výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina odpověděla, že ho nenávidí. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? 🙂 Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda ❤️ Detail receptu »

Mexický masový koláč

Když se řekne koláč, každému (včetně mě) vyskočí v hlavě automaticky představa nějakého moučného korpusu pokrytého sladkou náplní. Dejme tomu jsme ještě ochotní přistoupit na obrázek slaného koláče v podobě quiche nebo pizzy. Co ale jednou udělat koláč z mletého masa a mouku úplně vynechat? 🙂 Funguje to vážně skvěle! Detail receptu »

Kuře na paprice

Máte rádi kuře na paprice? Já ho naprosto miluju <3 I proto jsem tenhle recept prostě musela připravit! Šťavnaté kuřecí maso v hebké husté smetanové omáčce, a to vše bez použití jakékoliv mouky. Vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu, že tohle je prostě lahoda. V receptu máte připravený i video postup, tak nakoukněte. Detail receptu »

Voňavá kuchařka plná receptů, které na webu nenajdete

656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů. Vařte z čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. 146 skvělých receptů, které jinde nenajdete

Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

Květák je neuvěřitelně variabilní zelenina a dají se z něj vykouzlit naprosto skvělá jídla. Jedním z nich je třeba i tenhle teplý květákový salát se zálivkou ze sušených rajčat. Bude vám chutnat i samotný, ale spolu se šťavnatou vepřovou panenku v parmazánové krustě tvoří dokonalou dvojici. Určitě mi po vyzkoušení dáte za pravdu 🙂 Detail receptu »

Kuře v kešu omáčce

Prsní kuřecí maso bývá poměrně suché. Když ho ale na pár hodin naložíte do jogurtu nebo kokosového mléka s troškou citrónové šťávy, udrží si i po tepelné úpravě křehkost a šťavnatost. Hebkost a příjemně nasládlá chuť kešu ořechů vše jen podtrhne. Indové zkrátka umí a byla by škoda se od nich v kuchyni občas neinspirovat 🙂 Detail receptu »

Dušené hovězí s paprikou

Pro některé výrazy neexistuje v češtině jednoznačný překlad. Třeba takové anglické "stew" a "comfort food", které naprosto dokonale vystihují tohle jídlo. V češtině by se to asi dalo neobratně popsat jako "dušené maso v omáčce" a "jídlo na pohodu". Myslím, že až ho zkusíte, sami naprosto přesně pochopíte, že v tomhle má čeština tak trošku mezery 😉 Detail receptu »

Karbanátky se zelím a houbami

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu, houby a hned máte na stole jídlo, u kterého se nikdy nebudete nudit. Navíc, dá se připravit ve větším množství, snadno zamrazit, chutná skvěle i studené, velmi lehce se balí s sebou na cesty. Na které jiné jídlo ještě existuje tolik superlativů? 🙂 Detail receptu »

Pečená segedínská krkovička

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový recept tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 600 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Burger na máslové dýni se zelným salátem

Zkoušeli jste si někdy připravit nahatý burger? Je to vlastně opečená masová placka bez tradičního pečiva, které je buď zcela vynechané nebo nahrazené plátkem vhodné zeleniny. Taková máslová dýně k podobnému použití svým tvarem vyloženě vybízí. Nemyslíte? Detail receptu »

Mexická masová směs s čokoládou

Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na mnoho různých jídel. Proto je vždy uvařte ve větším množství a použijte je na přípravu dalších lahůdek. Detail receptu »

Panenka v krémových žampiónech

Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní 😉 Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Zkaramelizovaný povrch udrží v mase veškerou šťávu a každé sousto vás pak vynese na vrchol blaha. Pokud ho navíc doplníte krémovou omáčkou se žampióny, úspěch je zaručen. Detail receptu »

Masové kuličky v oopsie plackách

Vždycky, když na stůl připravíte spoustu mističek s různými ingrediencemi (od nakrájené zeleniny, přes různé dipy a maso) a necháte hosty, ať si každý sestaví jídlo sám, vždycky uspějete. Navíc přípravou takového pohoštění nestrávíte hodiny v kuchyni. Přesně takový je i recept na jehněčí kuličky v plackách ze sýru a vajec. Detail receptu »

Pikantní bůček v tomatové omáčce

Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Mexické pečené masové koule

Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho 🙂 Detail receptu »

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo... Detail receptu »

Bůček dušený v kokosové vodě

Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým mlékem), pikantnost chilli papriček a kyselost limetky. Detail receptu »

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »

Mexická rýže

Tohle jídlo vážně miluju, ostatně jako celou mexickou kuchyni. Paradoxem je, že před tím, než jsem změnila způsob stravování a „mohla“ jíst rýži, tak jsem ji nejedla. Moc mi nechutnala, brala jsem ji jen jako nudnou přílohu, která doplní talíř s masem a omáčkou. Detail receptu »

0