Štítek: LISTOPAD - sezónní suroviny
Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:
* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).
Co z listopadových sezónních surovin uvařit? Třeba...
Pečená mrkev s tvarohem a chilli medem
Pečená mrkev je taková dobrota! ❤️ Nevím, čím to je, ale tento způsob tepelné úpravy ji dodává naprosto skvělou chuť a konzistenci. Když ji doplníte pěkně výrazně slaným tvarohem a úžasnou medovou chilli zálivkou, tak vám zaručuju, že nikdy nebudete mít nedostatek vitamínu A. Protože tohle jídlo budete prostě milovat a spotřeba mrkve u vás doma stoupne k nečekaným hodnotám :-D Detail receptu »
Celerová rýže s houbami a tvarůžky
Květákovou rýži s největší pravděpodobností už znáte. Zkusili jste ale někdy tu z celeru? Je skvělá! Osobně ji miluju ❤️ Úžasně si rozumí například s houbami a také všemi druhy sýru. Klidně i těmi chuťově extra výraznými, jako je gorgonzola, rokfór, niva a třeba i ryze české tvarůžky! Detail receptu »
Smetanové kuře s houbami a špenátem
Kuřecí maso, houby, špenát a smetana jsou suroviny, které si vzájemně velmi dobře rozumí. Jídla z nich jsou úžasně lahodná a krémově hebká. Stejně tak je tomu i u této dobroty, s jejíž přípravou se vejdete do půl hodinky a pak si už budete vrnět blahem u každého sousta ❤️ Detail receptu »
Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření
Také se vám s příchodem podzimu změní chutě? Mně rozhodně! Suroviny, které jsem během léta milovala a měla téměř denně v jídelníčku, se postupně vytrácí a nahrazují je jiné. Podobně se mění i způsob přípravy jídla a také jeho dochucení. Na řadu přichází pečení, dušení, v přihrádce s kořenkami stále častěji sahám po hřejivém koření, jako je badyán, hřebíček, muškátový oříšek, skořice... A tenhle jednoduchý pečený dezert pro podzim a zimu je toho důkazem ❤️ Detail receptu »
Cuketové lívanečky se šunkou a sýrem
Tyhle lívanečky jsem si udělala, když jsem byla nemocná. Na nákup síly nebyly, tak jsem vařila ze zbytků a hlavně také co nejjednodušeji a nejrychleji. A musím říct, že mi tak moc chutnalo, že jsem si tuhle dobrotu zopakovala pak ještě několikrát ❤️ Ochutnáte se mnou? Detail receptu »
Červený zelný salát
Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s bílou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Restovaná řepa se soleným cottage sýrem
Někdy stačí vážně jen drobnost a z dobrého jídla se rázem stane skvělé. Stačí špetka toho nebo onoho a výsledek může být úplně jiný. Už jste třeba zkoušeli o něco víc osolit cottage sýr a rozmixovat ho dohladka? Ne? Tak to určitě zkuste! Je to vážně dobrota. A když k tomu navíc přidáte chuťově výraznou řepu s balzamikem, skvěle si pochutnáte. Bonus navíc - vše stihnete do 15 minut ❤️ Detail receptu »
Houbová polévka s dýní nakyselo
Pokud bych si musela vybrat a už navždy jíst jen jeden druh jídla, byly by to určitě polévky. Miluju je! ❤️ Nabízí se tolik možností, z čeho je uvařit a jak je dochutit. Nemůžete se s nimi začít nudit. Pokaždé můžou chutnat úplně jinak. Dnes se mnou vyzkoušejte tuhle skvělou a krásně hustou polévku z hub a dýně. Když přidáte navíc i bylinky, zaručuju vám, že talíře budou rychle prázdné a ještě budete požádáni o nášup. Detail receptu »
Bílý zelný salát
Znáte zelný salát "Zlatá devadesátá"? Takhle říkám pochoutce, kterou v devadesátých letech servírovaly restaurace spolu s červenou variantou snad ke všem jídlům. Včetně dezertů :-D Ale všichni jsme ty zelné saláty milovali! ❤️ Skvěle chutnají a jsou nabité vitamíny, tak by bylo škoda na ně zapomenout. Detail receptu »
Čočkové curry s dýní
Luštěniny se mezi mými recepty zatím moc nevyskytovaly - do Palea, Primal či Whole30 nepatří a v Low carb je nutné s nimi zacházet opatrně. Ale do bezlepkového nebo vegetariánského stravování se tahle surovina rozhodně hodí a podle vašich ohlasů vás taková jídla zajímají. Proto jsem pro vás připravila tohle voňavé čočkové curry inspirované indickou kuchyní, na kterém určitě pochutnáte. A s vámi celá rodina. Detail receptu »
Pomalu pečená kachna s perníkovým zelím
Některým druhům masa pomalé, dlouhé pečení za nízké teploty vyloženě svědčí. Třeba právě kachně. Když ji v pekáčku pěkně uvelebíte, hezky přikryjete a šoupnete do vyhřáté, ale ne horké trouby, odvděčí se vám tak neskutečně šťavnatým a měkoučkým masem, že se vám o tom ještě dlouho bude zdát. A když ji navíc doplníte perníkovým zelím, tak vám zaručuju, že ty sny budou pěkně barevné a voňavé ❤️ Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Maďarská kapustová polévka
Tuhle polévku prostě musíte milovat! A to i když vám jinak kapusta moc nechutná. Vážně! Já ji v posledních dnech už vařila několikrát, protože jsem u každé poslední misky litovala, že nemám další porci. Vyzkoušejte ji se mnou ❤️ Detail receptu »
Cuketová placka se sýrem (z Cuketové kuchařky)
Receptů z cukety není nikdy dost! Proto se mnou ochutnejte tuhle skvělou placku z mojí Cuketové kuchařky. Na přípravu nebudete potřebovat žádnou mouku a dokonce ani vejce. O vše se postará rozpečený sýr. Chutná skvěle teplá i studená, proto se úžasně hodí i jako jídlo zabalené s sebou na cesty nebo jako malá svačinka. Na večeři ji doplňte oblíbeným dipem a pořádně si pochutnejte ❤️ Detail receptu »
Dýňová kaše se sýrem a špenátem
Když se řekne kaše jako příloha, většina lidí si automaticky představí bramborovou. Tuhle pochoutku si ale můžete připravit z mnoha druhů zeleniny, od květáku přes přes celer a pastinák až třeba po dýni. A když navíc přidáte sýr, který se dobře rozpouští, rázem máte připravenou skvělou pochoutku, kterou si zamiluje celá vaše rodina ❤️ Detail receptu »
Dýňová lepenice s vepřovými výpečky
Kdybyste se mě zeptali, jak si představuju podzim a zimu na talíři, tak by to (kromě mých nejvíc oblíbených polévek) určitě bylo něco jako tohle jídlo. Syté, hřejivé a moc dobré! Upečená dýně, měkoučké masíčko a šťavnaté zelí si společně úžasně rozumí ❤️ Zkrátka - tuhle dobrotu musíte vyzkoušet! Detail receptu »
Horká jablka s křupavou drobenkou
Jestli máte rádi štrúdl a zejména jeho šťavnatou náplň, tak tuhle dobrotu musíte ochutnat. Budete ji mít připravenou za chvilku a úžasně si pochutnáte. Ideální pochoutka na chladnější podzimní a zimní dny. Opečená jablíčka se skořicí, volitelně doplněná zakysanou smetanou a posypaná křupavou ořechovou drobenkou si zamilujete ❤️ Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Provensálská pečená zelenina Tian
Možná vás překvapil název receptu a čekali jste jídlo proslavené i díky oblíbené animované pohádce. Tian je ale tradiční provensálský pokrm s dlouhou historií. I když se ratatouille velmi podobá a často proto bývají zaměňovány, vzájemně se liší. V obou jídlech se sice používá lilek, cuketa a rajčata, rozdílný je ale způsob jejich přípravy. V ratatouille by se jednotlivé druhy zeleniny měly správně připravit zvlášť a následně dusit, nikoliv péct. Jenže právě pečení dává tianu tu skvělou nezaměnitelnou chuť ❤️ Detail receptu »
Hovězí nudličky s brokolicí
Jak dosáhnout krásně měkkých šťavnatých nudliček i z hovězího, aniž byste museli kupovat drahé uzrálé steakové maso? Stačí během přípravy dodržet pár základních kroků - maso nakrájet přes vlákno, na co nejtenčí nudličky a pak ho orestovat velmi zprudka a jen krátce. Žádné dlouhé trápení na pánvi :-) A pak ještě jedna velmi důležitá finta! Nechte maso pár minut rozležet s jedlou sodou. Ta s ním udělá malý zázrak ❤️ Detail receptu »
Květákové placky
Květákové placky jsou podle mě takový malý kuchařský zázrak :-) Připravíte je snadno z pouhých 2 surovin a už v téhle základní verzi skvěle chutnají. Ať už samotné a doplněné třeba jen dipem, nebo různě obložené a také jako skvělá příloha k omáčkám. Můžete si je ale různě "vytunit" - například tvrdým sýrem, česnekem, bylinkami, kořením... Zkrátka si je připravit pokaždé trošku jinak, podle aktuální chuti ❤️Základem celého úspěchu je jen zbavit květák přebytečné vláhy, aby suroviny dobře držely pohromadě a nemuseli jste do směsi zbytečně přisypávat mouku nebo semínka. Detail receptu »
Dýňová pánev s krůtím masem
Co mě na vaření nejmíň baví? Mytí nádobí! :-) Asi i proto mám tak ráda jídla z jednoho hrnce nebo pánve. Nejen že při jejich přípravě ušetříte nádobí, ale tyhle směsi navíc i skvěle chutnají ❤️ Jednotlivé suroviny se společným vařením krásně propojí a jejich chutě prolnou. Přesně jako v tomto jídle. Mňam! Hodně mi chutnalo ❤️ Dáte si se mnou? Detail receptu »
Hovězí po burgundsku (Beef Bourguignon)
Hovězí po burgundsku (francouzsky bœuf bourguignon - čtěte bef burgiňon) je tradiční francouzské jídlo pocházející z Burgundska. Proslavila ho ve svých kuchařských knihách a televizních pořadech slavná Julia Child. Nebude to úplně vaše volba, když chcete uvařit něco rychlého a jednoduchého. Tohle jídlo chce zkrátka čas a péči. Ale když se do něj pustíte, odvděčí se vám naprosto nepřekonatelnou skvělou chutí! ❤️ I když se na první pohled recept může zdát složitý, není nutné se ho bát. Provedu vás jím krok za krokem a za výsledek vás doma budou nosit na rukou :-) Detail receptu »