🎄 Doručení do Vánoc platí pro fyzické objednávky uhrazené nejpozději dopoledne 19.12. 🎁

Štítek: LISTOPAD - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

uskladněné Brokolice BROKOLICE
uskladněné Celer CELER
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Cuketa CUKETA
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Dýně DÝNĚ
uskladněné Fenykl FENYKL
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Kaštany jedlé KAŠTANY JEDLÉ
uskladněné Kedlubna KEDLUBNA
uskladněné Křen KŘEN
uskladněné Květák KVĚTÁK
uskladněné Lilek LILEK
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Pastiňák PASTIŇÁK
uskladněné Patizón PATIZÓN
uskladněné Petržel PETRŽEL
čerstvé Pórek PÓREK
uskladněné Rajčata RAJČATA
uskladněné Ředkev ŘEDKEV
uskladněné Ředkvičky ŘEDKVIČKY
uskladněné Červená řepa ŘEPA
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Tuřín TUŘÍN
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Hrušky zimní HRUŠKY (ZIMNÍ)
uskladněné Jablka JABLKA (ZIMNÍ)

Co z listopadových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 205

Pečené kuře s kapustičkami

Chudinky kapustičky jsou u některých lidí vyloženě v nemilosti. Podle mého za to často můžou vzpomínky ze školní jídelny :-D A nebo prostě jen to, že je zatím neměli možnost ochutnat v té správné úpravě. Alespoň tak to bylo u mě samotné. Růžičkovou kapustu jsem dlouho neznala jinak než jako neoblíbenou součást mražené polévkové zeleniny. Až jednou jsem našla odvahu, koupila kapustičky čerstvé a... Obrovský rozdíl! Teď je miluju ❤️ Třeba si je díky tomuto receptu zamilujete také :-) Detail receptu »

Dýňové placky s uzeným lososem

Nedávno jsem dostala dotaz, zda jde připravit zeleninové placky bez vajec. Určitě, třeba s nějakou "vaječnou náhradou" v podobě namočených lněných semínek či tofu. Ale já na to zkusila jít jinak a použít tvrdý sýr. Výsledek mě nadchnul! ❤️ Ve spojení s uzeným lososem, avokádem a zakysanou smetanou to byla skvělá varianta snídaně. Schválně zkuste a dáte mi za pravdu :-) A ti, kteří se naopak vyhýbají mléčným výrobkům, si můžou připravit klasické dýňové placky a místo zakysané smetany a avokáda je doplnit guacamole. Detail receptu »

Kuře na kysaném zelí

Jídlo, které se připravuje skoro samo, skvěle chutná a uložené v lednici vydrží několik dní? Oblíbená tradiční kuřecí stehna na kysaném zelí! Tuhle úžasnou pochoutku pak stačí doplnit oblíbenou přílohou (třeba v podobě pečené dýně, vařených brambor nebo zeleninových placiček). A nebo si ji klidně dejte i samotnou. I tak si pochutnáte! ❤️ Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Losos v mandlích s dýňovým salátem

Na přípravu velmi jednoduché jídlo, ale s tak skvělým chuťovým výsledkem, že ho rozhodně stojí za to si uložit do oblíbených. Můžete ho připravit nejen jako rychlou variantu večeře, ale bude se úžasně hodit i jako jeden z chodů slavnostní tabule. Třeba i té štědrovečerní :-) Detail receptu »

Kuřecí polévka s masovými knedlíčky

Kuřecí polévka je tradiční a oblíbená klasika. Nikoho chuťově neurazí, ale většinou také ani nijak výrazně nenadchne. Co na to jít jednou malinko trošku jinak? Z téměř těch samých surovin totiž můžete připravit krásně hustou a sytou polévku, kterou si každý zamiluje na první ochutnání ❤️ Alespoň u nás doma to platí do posledního člena rodiny. Detail receptu »

Cottage sýr s hruškou a oříšky

Jak připravit z pár surovin rychlou snídani do chladnějších dnů? Zkombinujte cottage sýr (nebo třeba tvaroh, ricottu či "krupicovou" kešu kaši) s teplými sladkými hruškami, křupavými oříšky a voňavou skořicí ❤️ Hotovo budete mít za chvilku a tahle pochoutka vás zahřeje nejen na těle, ale i na duši :-) Detail receptu »

Hranolky z celeru, tuřínu, kedlubny nebo vodnice

Hranolky nemusí být nutně jen z brambor. Pravda, ze zeleniny nebudou nikdy tak křupavé jako ty smažené bramborové. Ale to vůbec neznamená, že si na nich nepochutnáte! Vyzkoušejte. Věřím, že budete příjemně překvapení ❤️ Detail receptu »

Kvašené ředkvičky (ze Svěží kuchařky)

Kvasíte, fermentujete? Přiznám se, že já jsem se toho strašně dlouho bála. Měla jsem před očima představu vybuchujících sklenic s páchnoucí zeleninou, která se mi rozprskla po celém bytě. Dlouho mě tenhle obrázek držel od kvašení zpátky. Ale jakmile jsem našla odvahu, zjistila jsem, že ten strach byl úplně zbytečný. Když se dodrží pár základních pravidel, není čeho se bát a ty lahůdky vážně stojí za to. Třeba vás těmito božskými křupavými ředkvičkami také přesvědčím a pustíte se do toho se mnou. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Květák se špenátovým pestem a kuřetem

Jestli si květák rozumí s nějakou jinou zeleninou, je to právě špenát. Vyzkoušejte jejich kombinaci v rychlém, ale chuťově skvělém jídle, po kterém zůstanou jen prázdné talíře a vy sklidíte zaslouženou pochvalu. Detail receptu »

Masové koule s gratinovaným pórkem

Také se vám občas stane, že z obchodu přinesete nějakou surovinu a teprve doma začnete přemýšlet, co z ní uvaříte? Takhle mě nedávno vypekl pórek. Takový krásný a levný byl... Sáhla jsem po dvou. Ale už cestou domů jsem si říkala: Co z nich jako uděláš, když nechceš zase polévku?! Naštěstí při mně stála kuchařská múza a bylo to vážně boží! Mňam! ❤️ Určitě si recept uložte a vyzkoušejte. Dejte pak vědět, jak chutnalo. Mně moc! Detail receptu »

Pečený losos po asijsku s ředkvovými nudlemi

Baví mě v kuchyni pracovat se surovinami jinak, než je jinak běžně zvykem. Ne vždy to vyjde. Ale v tomto případě to dopadlo přímo na jedničku s hvězdičkou ❤️ Nudle z ředkve jsou připravené raz dva a chutnají úžasně. A restovaný salát? Ten víc než příjemně překvapil! Tak proč se držet zpátky a používat ho jen do čerstvých zeleninových salátů. Detail receptu »

Kimči (kimchi, 김치)

Tradiční kvašený pikantní korejský salát z pekingského zelí získal oblibu po celém světě. I já se do něj během návštěv Jižní Koreje zamilovala ❤️ Možná ho máte také rádi, nebo vás láká ho ochutnat. Pak není nic snazšího, než si ho připravit doma. Recept jsem pro vás sepsala hodně podrobně, abyste měli všechny potřebné informace a kimči se vám opravdu povedlo. Samotná příprava je ale velmi jednoduchá, takže není čeho se bát. Detail receptu »

Horké jablko

Stává se vám někdy, že vám doma pomalu měknou jablka a nikdo už je moc nechce jíst? Nebo máte chuť na něco s vůní jablek a skořice, ale nechce se vám péct? Potřebujete se zahřát u šálku s horkým nápojem? Pokud si alespoň na jednu z otázek odpovíte "ano", tak tenhle jednoduchý, ale skvělý recept na horký jablečný nápoj je přesně to, co hledáte ❤️ Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Nakládané cukety s domácím “balkánským” sýrem (ze Svěží kuchařky)

Až bude plná sezóna cuket a vy už nebudete vědět, jak je zpracovat, rozhodně si vzpomeňte na tento recept a připravte si nakládané cukety (cuketové matjesy). Chutnají i těm, kteří se jinak téhle zelenině vyhýbají. A když salát doplníte i domácím "balkánským" sýrem, úspěch je zaručen ❤️ Detail receptu »

Kuřecí karbanátky s ředkvičkovým salátem (ze Svěží kuchařky)

Mleté drůbeží maso bývá po upečení poměrně hodně suché. Když k němu ale přidáte nějakou jinou surovinu, jako jsou třeba houby, špenát, cibule, dýně, řepa nebo ředkvičky, pomáhá mu to doplnit chybějící šťavnatost. A pokud zvolíte raději vyšší teplotu, ale kratší čas pečení, a karbanátky doplníte svěžím zeleninovým salátem, úspěch je zaručen. Recept je malou ochutnávkou z nové tištěné Svěží kuchařky. Určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »

Snídaňové dýňové vafle

Až bude ten správný čas na klidnou a pohodovou snídani, určitě vyzkoušejte tyhle dýňové vafle s dušeným špenátem, houbami a ztraceným vejcem. I když vlastně... Proč si je uvařit jen na snídani? Hodí se i jako hlavní chod a samotné i jako jídlo zabalené s sebou na cesty. Detail receptu »

Ředkvičková pomazánka

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí se do nich zakousnout ❤️ Ale až dostanete chuť i na něco jiného, zkuste si z nich připravit rychlou a přitom chuťově úžasnou pomazánku. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším :-) Detail receptu »

Masové koule plněné růžičkovou kapustou

Máte rádi překvapení? Asi jak kdo. A asi jak které, že? :-D Ale plněné masové koule by mohly potěšit většinu. Dají se naplnit mnoha surovinami - od sýru, přes vejce, až po různé druhy zeleniny. A takové kapustičky si svým tvarem o zabalení vyloženě říkají. Detail receptu »

Dýňová roláda

Jako malá jsem si v cukrárně nikdy nedávala nic jiného než ořechovou roládu. A to ještě jen jeden druh. Ostatní dorty mě nijak nelákaly. Je tedy pravda, že už je to nějaká doba :-D a nabídka byla výrazně slabší a nudnější než ta současná. Nicméně ochutnat tehdy tuhle dýňovou roládu, měla bych nového jasného favorita ❤️ Detail receptu »

Dýňové noky s nivovou omáčkou

Pokud máte rádi chuťově výraznou nivu nebo i další druhy sýrů s modrou plísní, tenhle recept na dýňové noky určitě vyzkoušejte. Málokteré zelenině to totiž s nimi sluší víc než právě dýni. Možná ještě špenátu, ale i ten tam najdete. Takže chuťová bomba v každém soustu je zaručena, a i oči si přijdou na své, protože tahle lahoda je i krásně barevná ❤️ Detail receptu »

Krémová polévka s lososem Lohikeitto

Znáte Lohikeitto? Tahle krémová rybí polévka se zvláštním názvem pochází z Finska, kde je velmi oblíbená a snad každá rodina má svůj vlastní zaručený recept. V základu se jedná o velmi jednoduchý pokrm, tradičně připravovaný z lososa, brambor a smetany. Občas se přidává i kořenová zelenina. To jsem pro plnější chuť a krémovější konzistenci zvolila i já a brambory nahradila jinou zeleninou. Pokud se jim ale nevyhýbáte, klidně si tuhle vážně úžasnou (a při tom velmi jednoduchou) polévku připravte s nimi. Ať chutná ❤️ Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0