Kalendář a současně minikuchařka pro rok 2022 v prodeji 🗓 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: LISTOPAD - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

uskladněné Brokolice BROKOLICE
uskladněné Celer CELER
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Cuketa CUKETA
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Dýně DÝNĚ
uskladněné Fenykl FENYKL
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Kaštany jedlé KAŠTANY JEDLÉ
uskladněné Kedlubna KEDLUBNA
uskladněné Křen KŘEN
uskladněné Květák KVĚTÁK
uskladněné Lilek LILEK
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Pastiňák PASTIŇÁK
uskladněné Patizón PATIZÓN
uskladněné Petržel PETRŽEL
čerstvé Pórek PÓREK
uskladněné Rajčata RAJČATA
uskladněné Ředkev ŘEDKEV
uskladněné Ředkvičky ŘEDKVIČKY
uskladněné Červená řepa ŘEPA
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Hrušky zimní HRUŠKY (ZIMNÍ)
uskladněné Jablka JABLKA (ZIMNÍ)

Co z listopadových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 165

Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

Květák je neuvěřitelně variabilní zelenina a dají se z něj vykouzlit naprosto skvělá jídla. Jedním z nich je třeba i tenhle teplý květákový salát se zálivkou ze sušených rajčat. Bude vám chutnat i samotný, ale spolu se šťavnatou vepřovou panenku v parmazánové krustě tvoří dokonalou dvojici. Určitě mi po vyzkoušení dáte za pravdu :-) Detail receptu »

Mexická dýňová polévka

Klasickou dýňovou polévku se smetanou nebo kokosovým mlékem určitě znáte. Je skvělá, osobně ji mám moc ráda :-) Ale až vás popadne chuť ochutnat něco úplně jiného, zkuste tuhle dýňovku inspirovanou mexickou kuchyní. Kuře dodá vývaru pořádnou sílu a také lépe zasytí, než když je polévka jen ze zeleniny. Detail receptu »

Falešná čočková polévka

Já vím, že čočka je čočka a nelze ji v jídle nahradit s úplně stejným chuťovým výsledkem. Nicméně pokud se luštěninám vyhýbáte (ať už z jakéhokoliv důvodu), můžete si zkusit připravit tuhle skvělou hustou polévku i bez ní. Věřím, že si pochutnáte i tak. Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Dýňová smetanová „rýže“ se skořicí

Já moc na dezerty nejsem a nikdy jsem nebyla. Ale na čem jsem dřív občas ujížděla, byla mléčná rýže :-) Proto jsem ji zkusila udělat po "našem". A musím říct, že to vyšlo víc než dobře! Falešná skromnost stranou, že jo :-D Detail receptu »

Karbanátky se zelím a houbami

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu, houby a hned máte na stole jídlo, u kterého se nikdy nebudete nudit. Navíc, dá se připravit ve větším množství, snadno zamrazit, chutná skvěle i studené, velmi lehce se balí s sebou na cesty. Na které jiné jídlo ještě existuje tolik superlativů? :-) Detail receptu »

Květákový pastýřský koláč

Uznávám, že tenhle recept zrovna nepatří mezi ty nejrychlejší a stejně tak by vás mohl vyděsit i počet použitých ingrediencí. Ale nenechte se zmýlit. Ve své podstatě je vlastně hrozně jednoduchý a jeho přípravu zvládne i ten, který jinak v kuchyni příliš nekraluje. A výsledek rozhodně stojí za to. Protože chuťově výrazná masovo-zeleninová směs zapečená s hebkým květákovým pyré musí prostě chutnat každému. Detail receptu »

Dýňový brownie dort

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí. Detail receptu »

Krkovička s kapustičkami

Růžičková kapusta nemá úplně tu nejlepší pověst. Spousta lidí si ji spojuje se vzpomínkami na rozbředlé našedlé kuličky ve vývaru, s nepříjemnou pachutí. I já osobně s touhle představou dlouho bojovala. Pokud to máte podobně jako já, zkuste ještě dát téhle skvělé zelenině novou šanci. Když se opeče dozlatova a spojí s měkounkým masem a houbami, věřím, že si ji zamilujete. Detail receptu »

Jedinečná OSOBNÍ KUCHAŘKA s oblíbenými recepty

Tisknete si nebo ukládáte do mobilu zajímavé recepty z internetu a už v nich máte trošku zmatek? Snadná pomoc! Vytvořte si svou vlastní kuchařku. Přehledná předtištěná kuchařka pro zápis 30 nejoblíbenějších receptů Už nikdy nebudete muset přemýšlet, kam jste si uložili ten skvělý recept, na který jste narazili na internetu a který vám tak chutnal.

Květáková kaše

Bramborovou kaši zná naprosto každý. Představuje oblíbenou a tradiční přílohu k mnoha jídlům. Brambory ale zdaleka nejsou jedinou surovinou, ze které se dá tahle pochoutka připravit. Zkuste ji jednou uvařit třeba z květáku. Myslím, nebo spíš jsem o tom přímo přesvědčená, že si tuhle pochoutku zamilujete a stane se stálicí na vašem jídelníčku. Detail receptu »

Pečená segedínská krkovička

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový recept tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak. Detail receptu »

Asijská polévka s křupavým bůčkem

Milujete asijskou kuchyni? Já rozhodně. Baví mě její barevnost, kontrast chutí i netradiční kombinace a postupy. Nejsem žádný odborník, neznám jemné nuance mezi jednotlivými národními kuchyněmi, ani úplně přesné tradiční suroviny. Ale ráda se asijskými jídly inspiruji. Detail receptu »

Květák s houbami a špenátem

Některé suroviny se k sobě hodí více, některé zase méně. Ale kombinace květáku, špenátu a hub, navíc podtrhnutá krémovou smetanovou omáčkou s rozpuštěným sýrem, nemůže zklamat snad nikdy. Alespoň mě teda rozhodně ne :-) A co vás? Detail receptu »

Houbová polévka se sýrem Brie

Máte rádi rozpečené plísňové sýry, jejichž vnitřek se krásně táhne? A co je pro jednou nepéct, ale uvařit? V kombinaci s houbami a troškou zeleniny se z takového sýru totiž stane božská mana :-) Schválně vyzkoušejte a dejte vědět, jestli jste si tuhle polévku zamilovali stejně jako já. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Květákové kroketky

Stále se, i po tolika letech, nestačím divit, jak je zelenina neuvěřitelně variabilní a jak se s ní dá v kuchyni vyloženě hrát a kouzlit. Třeba takové krokety. Proč se držet zvyklostí a připravovat je jen z brambor, když se dají skvěle připravit i z květáku. Detail receptu »

Květáková rýže

Přiznám se, že rýže nikdy nepatřila k mým oblíbeným surovinám. Maximálně v sushi, ale ne jako příloha. To se rychle změnilo, když jsem před několika lety ochutnala její variantu připravenou z květáku. I když jsem této úpravě zeleniny ze začátku moc nevěřila, naprosto mě nadchla. Detail receptu »

Podzimní zelná polévka

Podzim nemám úplně v lásce. Nemůžu mu sice upřít nádhernou barevnost, ale to počasí! Takže - kdy už podzim, tak zatopit v krbu, hezky se zachumlat do deky, za zvuku deště si pustit nějaký pěkný film a k tomu si do misky nalít horkou sytou polévku. To by šlo, co říkáte? Detail receptu »

Brownie dort z červené řepy

Možná některé z vás představa moučníku připraveného z červené řepy vyděsí. Ale nenechte se zmást zažitými zvyklostmi, že řepa patří jen do slaných receptů. V kombinaci s kakaem, hebkou čokoládovou polevou a efektním růžovým žíháním nadchne i její zaryté odpůrce. Detail receptu »

Teplý salát s vejci a slaninou

Také se vám se změnou počasí mění i chutě? Mně teda rozhodně. Přestanou mě lákat studené zeleninové saláty a spíš volím zeleninu tepelně upravenou. Ale proč si nepřipravit teplý zeleninový salát? Schválně to zkuste. Co vám budu povídat, je to lahoda! Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

Bezmála 400 receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Gratinovaný květák

Naprosto jednoduché jídlo s naprosto úžasným výsledkem. Jestli to nějaké zelenině sluší se smetanou a sýrem, je to právě květák. Když ho rozmixujte s vypečenou smetanou, vytvoříte hebkou omáčku, která celé jídlo přivede k dokonalosti. Uvidíte, že si tuhle lahodu zamilujete. Detail receptu »

Lososovo-cuketové pečené nugety

Když o něčem, co obsahuje cuketu, moje dcera prohlásí, že je to "jako fakt dobrý", beru to jako mega úspěch. Takže by bylo škoda se o takový recept s vámi nepodělit. Proto, až vás začne nudit losos jen tak pečený v troubě či připravený na pánvi, vyzkoušejte tyhle měkoučké nugetky. Detail receptu »

Studená rajčatová polévka Salmorejo

Tahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní chod. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky