Štítek: LEDEN - sezónní suroviny
Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:
* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).
Co z lednových sezónních surovin uvařit? Třeba...
Cibuláda
Cibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou
Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »
Avokádo a cibule ve slaninovém kabátku
Pokud vás občas honí mlsná na něco malého k zakousnutí, tenhle recept může být dobrou variantou, jak příjemně a „povoleně“ hřešit. Detail receptu »
Rybí karbanátky
Samozřejmě – je nejlepší dát si rybí maso vcelku, upečené v troubě či narychlo orestované na pánvi. Občas ale může přijít k chuti i ryba připravená trošku jinak. Detail receptu »
Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou
Tohle jídlo vážně miluju! Spojuje v sobě nasládlost pastináku a slanost slaniny s cibulkou. Na tomhle zdravém jídle až nezdravě „ujíždím“ :-) Detail receptu »