Stravovací styl: Primal
Cuketové stir-fry s kuřecím masem
Hledáte tip na fofr večeři? Pak určitě koukněte po nějakém stir-fry. Nejvíc času vám z celé přípravy zabere krájení surovin, pak už to jde raz dva. A jestli je plná sezóna cuket a vy přemýšlíte, jak je chutně a neokoukaně připravit, pak tahle asijská směs s kuřecím masem, paprikou a cuketovými nudlemi je přesně to pravé! ❤️ Detail receptu »
Domácí tortilly
Na stránkách už 2 recepty na bezlepkové tortilly mám. Když jsem ale chtěla jeden z nich přefotit, udělala jsem během přípravy jednu zásadní změnu - vynechala jsem vejce. Nějak jsem je zapomněla koupit :-D Jenže jak to tak občas bývá, tahle neplánovaná úprava vedla k úplně božímu výsledku! Proto ho vkládám jako nový recept. Vyzkoušejte se mnou tyhle super tortilly z mandlové mouky. Na začátku jsou krásně vláčné, po opečení zase skvěle křupavé ❤️ Detail receptu »
Provensálská pečená zelenina Tian
Možná vás překvapil název receptu a čekali jste jídlo proslavené i díky oblíbené animované pohádce. Tian je ale tradiční provensálský pokrm s dlouhou historií. I když se ratatouille velmi podobá a často proto bývají zaměňovány, vzájemně se liší. V obou jídlech se sice používá lilek, cuketa a rajčata, rozdílný je ale způsob jejich přípravy. V ratatouille by se jednotlivé druhy zeleniny měly správně připravit zvlášť a následně dusit, nikoliv péct. Jenže právě pečení dává tianu tu skvělou nezaměnitelnou chuť ❤️ Detail receptu »
Šťavnatá pečená kuřecí prsa
Když se řekne "kuřecí prsa", hodně lidí si automaticky představí suché a nudné maso. Jenže! Ono to tak ale vůbec nemusí být ❤️ Zkuste tento postup a určitě mi dáte za pravdu. Výsledkem je totiž krásné křehké maso, které je plné šťávy. Pak už ho stačí doplnit oblíbenou přílohou a večeři máte na stole doslova za pár minut. A rovnou kuřecích prsou upečte víc, protože vám skvěle poslouží jako základ mnoha dalších jídel. Detail receptu »
Hovězí nudličky s brokolicí
Jak dosáhnout krásně měkkých šťavnatých nudliček i z hovězího, aniž byste museli kupovat drahé uzrálé steakové maso? Stačí během přípravy dodržet pár základních kroků - maso nakrájet přes vlákno, na co nejtenčí nudličky a pak ho orestovat velmi zprudka a jen krátce. Žádné dlouhé trápení na pánvi :-) A pak ještě jedna velmi důležitá finta! Nechte maso pár minut rozležet s jedlou sodou. Ta s ním udělá malý zázrak ❤️ Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Obalovaný květák s rančerským dipem
Nedávno jsem si se svými sledujícími na Facebooku povídala o tom, v jaké úpravě jedli květák nejčastěji jako děti. Jestli to nějaké jídlo vyhrálo, byl to rozhodně smažený obalovaný květák. Jak jsem ty vzpomínky četla, dostala jsem na něj ohromnou chuť! Vyzkoušejte tuhle bezlepkovou variantu doplněnou svěžím rančerským dipem. Věřím, že si pochutnáte stejně jako já ❤️ Detail receptu »
Pečený losos s chřestem a mandlemi
Sezóna chřestu je velmi krátká, trvá jen pár týdnů od května do června. Ať už si k této surovině teprve cestu hledáte, nebo ji milujete a objevujete nové způsoby její přípravy, tenhle recept je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení. Stačí pár surovin, pouhých 20 minut a na stole budete mít jídlo, za které by se nemusela stydět ani ta nejvyhlášenější restaurace ❤️ Detail receptu »
Květákové placky
Květákové placky jsou podle mě takový malý kuchařský zázrak :-) Připravíte je snadno z pouhých 2 surovin a už v téhle základní verzi skvěle chutnají. Ať už samotné a doplněné třeba jen dipem, nebo různě obložené a také jako skvělá příloha k omáčkám. Můžete si je ale různě "vytunit" - například tvrdým sýrem, česnekem, bylinkami, kořením... Zkrátka si je připravit pokaždé trošku jinak, podle aktuální chuti ❤️Základem celého úspěchu je jen zbavit květák přebytečné vláhy, aby suroviny dobře držely pohromadě a nemuseli jste do směsi zbytečně přisypávat mouku nebo semínka. Detail receptu »
Korejská vejce Mayak Gyeran se sezamovým špenátem
V korejské kuchyni hrají vejce důležitou roli - jako snadno dostupný a levný zdroj bílkovin bývají v různých podobách součástí mnoha tradičních jídel. Těmto nakládaným v marinádě ze sójové omáčky, octa a dalších surovin se v korejštině říká Mayak Gyeran (마약계란), což znamená "drogová vejce". Ne, nebojte, žádné drogy v nich nenajdete :-D Ale jsou tak dobrá, že na nich snadno získáte závislost. Proto je vyzkoušejte jen na vlastní nebezpečí :-D Detail receptu »
Vajíčkový salát nebo pomazánka s hráškem
Při přípravě tohoto receptu mě napadla jedna otázka: Kde je vlastně hranice mezi vajíčkovým salátem a vajíčkovou pomazánkou? Tedy samozřejmě kromě toho, že se jedno nejčastěji jí lžičkou a druhé maže na pečivo. Možná velikost nakrájených surovin? Konzistence? Nějak vlastně nevím :-) Každopádně tahle lahůdka, ať se nazve jakkoliv, je vážně skvělá! Hrášek je možná docela překvapivá surovina, ale s vejci si skvěle rozumí a díky němu bude výsledná konzistence krásně hebká a jemná. Určitě vyzkoušejte! ❤️ Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Dýňová pánev s krůtím masem
Co mě na vaření nejmíň baví? Mytí nádobí! :-) Asi i proto mám tak ráda jídla z jednoho hrnce nebo pánve. Nejen že při jejich přípravě ušetříte nádobí, ale tyhle směsi navíc i skvěle chutnají ❤️ Jednotlivé suroviny se společným vařením krásně propojí a jejich chutě prolnou. Přesně jako v tomto jídle. Mňam! Hodně mi chutnalo ❤️ Dáte si se mnou? Detail receptu »
Pečené kuřecí chorizo kuličky s batáty
Miluju chorizo! Ta typická kombinace koření je pro mě prostě neodolatelná ❤️ Pokud to máte podobně, vyzkoušejte se mnou tyhle krásně nadýchané měkoučké kuřecí chorizo kuličky a doplňte je pečenými batáty a svěžím avokádovým dipem. A určitě mi pak dejte vědět, jak vám chutnalo :-) Mně teda moc! Detail receptu »
Hovězí po burgundsku (Beef Bourguignon)
Hovězí po burgundsku (francouzsky bœuf bourguignon - čtěte bef burgiňon) je tradiční francouzské jídlo pocházející z Burgundska. Proslavila ho ve svých kuchařských knihách a televizních pořadech slavná Julia Child. Nebude to úplně vaše volba, když chcete uvařit něco rychlého a jednoduchého. Tohle jídlo chce zkrátka čas a péči. Ale když se do něj pustíte, odvděčí se vám naprosto nepřekonatelnou skvělou chutí! ❤️ I když se na první pohled recept může zdát složitý, není nutné se ho bát. Provedu vás jím krok za krokem a za výsledek vás doma budou nosit na rukou :-) Detail receptu »
Pečené kuře s kapustičkami
Chudinky kapustičky jsou u některých lidí vyloženě v nemilosti. Podle mého za to často můžou vzpomínky ze školní jídelny :-D A nebo prostě jen to, že je zatím neměli možnost ochutnat v té správné úpravě. Alespoň tak to bylo u mě samotné. Růžičkovou kapustu jsem dlouho neznala jinak než jako neoblíbenou součást mražené polévkové zeleniny. Až jednou jsem našla odvahu, koupila kapustičky čerstvé a... Obrovský rozdíl! Teď je miluju ❤️ Třeba si je díky tomuto receptu zamilujete také :-) Detail receptu »
Dýňové placky s uzeným lososem
Nedávno jsem dostala dotaz, zda jde připravit zeleninové placky bez vajec. Určitě, třeba s nějakou "vaječnou náhradou" v podobě namočených lněných semínek či tofu. Ale já na to zkusila jít jinak a použít tvrdý sýr. Výsledek mě nadchnul! ❤️ Ve spojení s uzeným lososem, avokádem a zakysanou smetanou to byla skvělá varianta snídaně. Schválně zkuste a dáte mi za pravdu :-) A ti, kteří se naopak vyhýbají mléčným výrobkům, si můžou připravit klasické dýňové placky a místo zakysané smetany a avokáda je doplnit guacamole. Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Kuře na kysaném zelí
Jídlo, které se připravuje skoro samo, skvěle chutná a uložené v lednici vydrží několik dní? Oblíbená tradiční kuřecí stehna na kysaném zelí! Tuhle úžasnou pochoutku pak stačí doplnit oblíbenou přílohou (třeba v podobě pečené dýně, vařených brambor nebo zeleninových placiček). A nebo si ji klidně dejte i samotnou. I tak si pochutnáte! ❤️ Detail receptu »
Losos v mandlích s dýňovým salátem
Na přípravu velmi jednoduché jídlo, ale s tak skvělým chuťovým výsledkem, že ho rozhodně stojí za to si uložit do oblíbených. Můžete ho připravit nejen jako rychlou variantu večeře, ale bude se úžasně hodit i jako jeden z chodů slavnostní tabule. Třeba i té štědrovečerní :-) Detail receptu »
Mandlové vanilkové rohlíčky
U nás doma se nikdy vánoční cukroví moc nepřipravovalo. Vždy maximálně tak 3-4 druhy, víc ne. Ale co nesmělo u stromečku nikdy chybět, byly křehké rohlíčky, jemně poprášené moučkovým cukrem a už na dálku vonící vanilkou ❤️ Připravte si se mnou tuhle vánoční klasiku, ale tentokrát bez použití běžné mouky. A nezapomeňte nakouknout i na dva tipy navíc. Na konci receptu najdete jednoduchý návod na domácí vanilkový "cukr" a vanilkový extrakt. Detail receptu »
Katův zelný šleh
Znáte nějaké jiné jídlo, které by mělo tak špatnou pověst a zároveň ho tolik lidí milovalo, jako právě katův šleh, nebo-li kaťák? Vím, že v hospodách v něm díky jeho výrazné, pikantní a navinulé chuti často našly uplatnění různé odřezky a zbytky. Ale to přece neznamená, že si ho nelze připravit pěkně doma, z těch nejlepších čerstvých surovin a pořádně si pochutnat :-) Vyzkoušejte se mnou netradiční verzi se zelím a dejte vědět, jak chutnalo. Mně teda moc! ❤️ Detail receptu »
Bylinková vepřová pečeně (karé)
Vepřová pečeně (karé) je na pohled tak krásné a libové maso! A pak se občas stane, že na vás ve výsledku z talíře kouká "sušinka", na které by se dal zlámat jídelní nůž :-D Komu by se to nestalo? Mně tedy rozhodně velmi často! Ale ne s tímto receptem. Stačí maso orestovat, péct na nižší teplotu a pak krájet na tenounké plátky. Lahůdka ❤️ Detail receptu »
Kuřecí polévka s masovými knedlíčky
Kuřecí polévka je tradiční a oblíbená klasika. Nikoho chuťově neurazí, ale většinou také ani nijak výrazně nenadchne. Co na to jít jednou malinko trošku jinak? Z téměř těch samých surovin totiž můžete připravit krásně hustou a sytou polévku, kterou si každý zamiluje na první ochutnání ❤️ Alespoň u nás doma to platí do posledního člena rodiny. Detail receptu »