Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Surovina v receptu: bylinky

Počet receptů: 87

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Detail receptu »

Sušená rajčata s ořechy a bazalkou

Nevím, jak vy, ale já naprosto miluju sušená rajčata. Dokážou dodat jídlu neopakovatelnou chuť. Jenže ta cena :-( Za malou skleničku běžně zaplatíte přes 100 Kč. Detail receptu »

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná sladko-kyselá chuť. Detail receptu »

Stolní kalendář pro rok 2020 s mými recepty

I v roce 2020 chci jíst chutně a zdravě. Používáte stolní kalendář a chcete mít i tento rok ve znamení zdravých a chutných receptů? Připravila jsem pro vás stolní kalendář s 53 novými recepty, díky kterým si zpříjemníte každý týden v roce. Zdarma navíc získáte PDF verzi kalendáře z roku 2019 s dalšími 53 šťavnatými recepty.

Lososové roládky se sušenými rajčaty

Někdy dlouho přemýšlím nad novým receptem a „kuchařská múza“ stále nepřichází. Někdy jen nakouknu do lednice a nápad na nové jídlo přijde jak blesk z čistého nebe. Přesně tak to bylo i s tímto receptem. Detail receptu »

Kuřecí směs s tamarindem a květákovou „rýží“

Jednou z věcí, které na paleu nebo Whole30 miluju, je objevování nových chutí a ingrediencí. Najednou v obchodech nemíjím bez povšimnutí různé „tajemné suroviny“, které jsem dřív „úspěšně“ ignorovala. Detail receptu »

Gazpacho

Gazpacho je trošku netradiční polévka – jí se totiž studená. Co studená? Přímo ledově vychlazená. A to v horkých letních dnech může přijít vyloženě k chuti ;-) Detail receptu »

Pomalu pečená panenka

Jakkoliv uzeniny tvořily dříve velkou část mého jídelníčku (jakmile jsem doma neměla alespoň pár balíčků, měla jsem neodbytný pocit, že musím jít nakoupit), teď se jim snažím vyhýbat. Najít uzeninu, která by vyhovovala pravidlům Whole30 nebo palea, je hodně náročné a k domácí produkci přístup nemám. Detail receptu »

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Za dveřmi je astronomické léto (doslova chybí pár hodin), ale počasí posledních dní tomu moc neodpovídá. Proto i v tomto období, kdy se už běžně polévkám spíš vyhýbám, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Slaný dort s lososem a batáty

Ryby by na našem jídelníčku měly být co nejčastěji. Jenže klasická úprava filetu v troubě či na pánvi se docela brzy přejí. Zejména, když máte omezený přístup k různým druhům ryb. Proto jsem zkusila dát dohromady recept, kde je rybí maso zpracováno trošku jiným způsobem a navíc z jedné porce nasytíte víc lidí. Detail receptu »

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. Detail receptu »

Pórková polévka s lososem

Recept na tuto polévku v sobě ukrývá 2 snahy: 1) Nasytit z jedné porce lososa více lidí. 2) Uvařit krémovou polévku bez použití smetany, kokosového mléka anebo vajec. Detail receptu »

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje). Detail receptu »

Lososové koláčky s citrónovou majonézou

Tohle jídlo mi evokuje teplé letní večery. Nevím vlastně ani proč :-D Možná je to kombinací sladké chutě dýně a ryby s osvěžující kyselostí citronové majonézy. Detail receptu »

Jedinečná OSOBNÍ KUCHAŘKA s oblíbenými recepty

Tisknete si nebo ukládáte do mobilu zajímavé recepty z internetu a už v nich máte trošku zmatek? Snadná pomoc! Vytvořte si svou vlastní kuchařku. Přehledná předtištěná kuchařka pro zápis 30 nejoblíbenějších receptů Už nikdy nebudete muset přemýšlet, kam jste si uložili ten skvělý recept, na který jste narazili na internetu a který vám tak chutnal.

Jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem a citrónovou majonézou

Jehněčí maso není běžnou surovinou na klasickém českém jídelníčku. Jenže zrovna u tohoto masa máte téměř 100% jistotu, že bude ze zvířete volně chovaného. Detail receptu »

Sušené maso po thajsku

Následující recept je skvělou variantou svačinky na cestu nebo i jako nevšední pochoutka na večer s přáteli. Používá možná trošku netradiční suroviny, dají se ale celkem dobře sehnat u vietnamských obchodníků, bylinky lze uchovávat v mrazáku. Detail receptu »

Tatarák s medvědím česnekem

Maso na tatarák se podle českých zvyklostí hojně dochucuje různými druhy koření, cibulí, sojovkou, worchesterem, kečupem a hořčicí. Za hranicemi naší země to ale s kořením příliš nepřehání a nechávají více vyniknout samotnou chuť masa. Detail receptu »

Ryba v papilotě

Ryb není na našem středoevropském jídelníčku nikdy dost. Proto se snažím hledat a vymýšlet nové recepty, kde právě ryba hraje hlavní roli. Detail receptu »

Hovězí na brusinkách

Hovězí maso, stejně jako zvěřina, svou typickou výraznou chutí přímo vybízí ke kombinaci s něčím jemně nakyslým. Proto se tato masa často připravují dušená v červeném víně. Tahle ingredience je ale ve Whole30 zakázána (i na vaření), tak jsem zkusila hovězí podusit spolu s brusinkami. Inspirací mi byl jelení guláš. A výsledek? Za mě rozhodně skvělý, ráda se k této kombinaci budu vracet :-)

Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Pečené kuře po thajsku

Miluju asijskou kuchyni, její lehkost a zároveň pikantnost. A čím déle se stravuji podle pravidel na paleo, tím více se učím používat nové ingredience a různě je kombinovat. Detail receptu »

Fajitas s květákovými plackami, rajčatovou salsou a guacamole

Tímto jídlem jsem včera završila své úspěšné Whole30. Chtěla jsem připravit něco netradičního, co plně odpovídá pravidlům Whole30, ale zároveň nadchne i běžné „jedlíky“. A co může být lepšího než jídlo, kde si každý nabere podle své chuti a vše si zkombinuje podle toho, jak to má rád? Detail receptu »

Hovězí rendang se zeleninovými nudlemi

Tenhle recept jsem měla v „merku“ už dávno předtím, než jsem vůbec poprvé slyšela o paleu nebo Whole30, ale nikdy jsem se k jeho přípravě „nedokopala“. Až teď. Své aktuální Whole30 jsem si kromě jiného pojala jako takovou malou osobní revoluci v kuchyni – zkouším nové recepty a ingredience, oprašuji ty dávno zapomenuté. Detail receptu »

Top
0