🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Surovina v receptu: smetana

Počet receptů: 60

Pečená segedínská krkovička

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový recept tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak. Detail receptu »

Vánoční krtkův dort

Posledních pár týdnů jsem neměla k dispozici troubu, takže jsem všechna jídla musela připravovat pouze na plotně. A to včetně dezertů. Že lze na plotně klidně "upéct" i dort, budiž důkazem tento vánoční recept. Vyzkoušíte ho se mnou? Klidně i mimo Vánoce. Detail receptu »

Květák s houbami a špenátem

Některé suroviny se k sobě hodí více, některé zase méně. Ale kombinace květáku, špenátu a hub, navíc podtrhnutá krémovou smetanovou omáčkou s rozpuštěným sýrem, nemůže zklamat snad nikdy. Alespoň mě teda rozhodně ne :-) A co vás? Detail receptu »

Nepečený tříbarevný cheesecake

Aktuálně jsem dlouhodobě mimo domov, bez své velké kuchyně, trouby a veškerého kuchyňského vybavení, na které jsem zvyklá. A když se nemůžu rozmáchnout co do způsobů přípravy, o to víc mě baví si hrát s jednotlivými ingrediencemi a jejich barevností. Jako třeba tady. Detail receptu »

Gratinovaný květák

Naprosto jednoduché jídlo s naprosto úžasným výsledkem. Jestli to nějaké zelenině sluší se smetanou a sýrem, je to právě květák. Když ho rozmixujte s vypečenou smetanou, vytvoříte hebkou omáčku, která celé jídlo přivede k dokonalosti. Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

“Krupicová” kešu kaše

Po změně stravy spoustě lidí ohromně chybí ranní kaše. Osobně spíše nesnídám a když už, tak ne sladká jídla. Ale tuhle potřebu úplně chápu. Ne každý zvládne den zahájit kouskem masa anebo se mu rychle přejí vaječné snídaně. Pokud to takhle máte i vy, tak tu pro vás mám rychlou variantu na krupicovou kaši bez krupice :-) Detail receptu »

Domácí Lučina

Mnohá kupovaná oblíbená jídla či suroviny si můžete velmi snadno připravit doma sami. U některých vás jednoduchost přípravy překvapí natolik, že si budete říkat, proč jste to tak nedělali už dřív a kupovali zbytečně drahé výrobky. Navíc si je můžete ochutit tak, jak máte rádi. Jedním z takových příkladů je i domácí smetanový sýr na způsob Lučiny. Detail receptu »

Čokoládová panna cotta

Panna cotta (čtěte pana kota) je klasický italský chlazený dezert, jehož název v překladu znamená vařená smetana. V tradiční verzi se připravuje ze smetany, mléka, vanilky a želatiny. Existují ale i různé další varianty - od ovocných (svařené a rozmixované ovoce se přidá do smetany) po kávové či čokoládové. Detail receptu »

Panenka v krémových žampiónech

Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní ;-) Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Zkaramelizovaný povrch udrží v mase veškerou šťávu a každé sousto vás pak vynese na vrchol blaha. Pokud ho navíc doplníte krémovou omáčkou se žampióny, úspěch je zaručen. Detail receptu »

Čokoládová pěna

Jestli máte jen trošku rádi čokoládu, tenhle recept si zamilujete. Hebká, nadýchaná, hořko-sladká, jemňoučká pěna, která se přímo rozplývá na jazyku. Co víc si přát? Má to jedinou vadu - musíte pocvičit svou trpělivost a hezky pár hodin počkat, než se dezert vychladí a čokoláda mírně ztuhne. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Domácí nutella

Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam :-) Detail receptu »

Dutch Baby – pečená palačinka

Znáte tuhle německou pečenou palačinku? Vím, podle názvu to na německý recept nevypadá, ale slovem "dutch" byli označováni němečtí přistěhovalci v USA začátkem 20. století. A právě jim vděčíme za tuhle dobrotu. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc si ji můžete udělat v mnoha verzích, takže se vám jen tak nepřejí. Detail receptu »

Černá sezamová / maková zmrzlina

V jedné japonské restauraci jsem ochutnala černou zmrzlinu, která mě absolutně nadchla. Hned na místě jsem zjišťovala detaily a po pár dnech si ji zkusila připravit i doma. Tradiční japonská zmrzlina se připravuje z opraženého černého sezamu. Já vyzkoušela i variantu s mákem či kokosovým mlékem. Všechno funguje dokonale! Detail receptu »

Celerová polévka s nivou a ořechy

Musím se přiznat, že na tuhle polévku mě už dávno upozornila moje nejlepší kamarádka a já tomu nevěnovala příliš pozornosti. Teď jsem ji vyzkoušela a musím říct, že polévka je naprosto skvělá a já se k ní ráda budu vracet. A kamarádce M. tímto opožděně děkuju za skvělý tip ❤️ Detail receptu »

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka už několik let patří na náš rodinný tradiční štědrovečerní stůl. Poprvé jsem ji připravila jen tak pro zpestření a na ochutnání, ale všem tak zachutnala, že dnes už si bez ní slavnostní tabuli nedokážeme představit. Pokud máte rádi krémové polévky, s příjemně nasládlou jemně oříškovou chutí, pak tuhle lahůdku určitě také vyzkoušejte. Jen aby nedošlo k mýlce - když píšu o kaštanech, nemyslím plody jírovce maďalu, které najdete běžně v parku a ze kterých si děti vyrábějí ve školce zvířátka. Ty se jíst vážně nedají :-) Detail receptu »

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“

Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »

Indické krůtí karí

Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.

Detail receptu »

Krémová špenátová polévka se smetanou

Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.

Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0