Guacamole
Jednoduché, rychlé a taaaaak dobré – to je guacamole, typická mexická omáčka z avokáda. Hodí se skvěle nejen k masu, ale také jako dip k čerstvé zelenině. Detail receptu »
Křupavé tacos
Mexická kuchyně je založená na ingrediencích, jako jsou fazole, kukuřice a pšeničná či kukuřičná mouka na tortilly, nachos a tacos. Že ani jednu z těchto surovin nejíte? Nevadí. Poradím vám, jak na to 🙂 Detail receptu »
Kuřecí salát
Tenhle salát od mojí nevlastní babičky Anny u nás doma vážně milujeme! Podáváme ho už dlouhá léta jako tradiční předkrm na Štědrý večer. Příprava je velmi jednoduchá, vystačíte si s pár základními surovinami, ale výsledek je prostě super ❤️ Jen si dobře ohlídejte závěrečné dochucení. Jak se salát rozleží, všechny chutě se hodně zjemní. Detail receptu »
Hovězí carpaccio
Tohle jídlo asi nezařadíte do svého pravidelného jídelníčku ;-). Potřebné ingredience totiž nepatří mezi ty nejlevnější. Na druhou stranu – je to přesně ten recept, kterého se většina lidí bojí a přitom je tak jednoduchý. Pokud ho připravíte pro nějakou sváteční událost anebo jen pro hezký věčer s drahou polovičkou, určitě neprohloupíte.
Avokádový dip
Avokádo je zdravé… O tom se určitě přít nebudeme. Ale spousta lidí neví, jak si ho připravit, nemůže mu nějak přijít na chuť. Ať už mezi tyto lidi patříte, nebo ne, vyzkoušejte následující recept. Avokádo si určitě zamilujete Detail receptu »
Club sendvič
Nebudeme si nic nalhávat – občas je těžké odolat pokušením standardní stravy. Tím spíš, pokud si vaše okolí (ať už rodina, či kolegové v práci) okatě pochutnávají na, pro vás zakázaných, jídlech. Buďte na takovéto chvíle připravení a mějte v zásobě recepty, na kterých můžete občas „povoleně zhřešit“. Detail receptu »
Slané květákové muffiny
Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené. Detail receptu »
Nákyp „co dům dá“
Pokud si ráno nestíháte uvařit snídani, je dobré mít něco připravené dopředu. Tenhle nákyp je dobrý teplý i studený, doplněný o velký zeleninový salát ho lze podávat i jako hlavní chod. Detail receptu »
Roastbeef s česnekovou majonézou
Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie 😉 Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »
Avokádo a cibule ve slaninovém kabátku
Pokud vás občas honí mlsná na něco malého k zakousnutí, tenhle recept může být dobrou variantou, jak příjemně a „povoleně“ hřešit. Detail receptu »
Rybí karbanátky
Samozřejmě – je nejlepší dát si rybí maso vcelku, upečené v troubě či narychlo orestované na pánvi. Občas ale může přijít k chuti i ryba připravená trošku jinak. Detail receptu »
Cukeťáky (cuketové “bramboráky”)
Máte rádi bramboráky, ale z různých důvodů se snažíte vyhýbat konzumaci brambor? Anebo se vám na zahrádce tak rozrostly cukety, že už nevíte co s nimi. Snadná pomoc! Vyzkoušejte cukeťáky - pečené či smažené cuketové placičky. Detail receptu »
Nachos tortilla chipsy
Občas přijde chuť na něco malého. Zejména pokud je horké léto, kdy se vám nechce ani vařit, ani jíst velká jídla. A v takových případech je skvělé upéct pikantní nachos a k tomu vytvořit různé dipy a omáčky. Detail receptu »
Oopsie roláda
Honí vás mlsná na něco „pizzoidního“? Nebo hledáte recept na skvělou snídani, pochoutku na posezení s přáteli či jídlo zabalené s sebou na cesty? Tak tahle roláda z oopsie těsta je přesně to pravé! Určitě ji vyzkoušejte. Věřím, že si pochutnáte. Detail receptu »
Salát z pečených paprik
Tenhle salát je opravdu výborný jako příloha ke grilovanému masu nebo doplněný o výrazný sýr a podávaný jako hlavní chod. Chutná i těm, kteří jinak papriku moc nemusí. I můj pes se mi při jeho přípravě vždy v kuchyni motá pod nohama, což jinak dělá. Jen když pracuju s masem 😀 Detail receptu »