📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Bez vajec

Počet receptů: 288

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

Loni jsem byla na nezapomenutelném kurzu vaření v restauraci AvantGarde na téma Asian Fusion. Recepty byly skvělé, s naprosto nezvyklými, ale úžasně fungujícími kombinacemi chutí. Detail receptu »

Celerová polévka s nivou a ořechy

Musím se přiznat, že na tuhle polévku mě už dávno upozornila moje nejlepší kamarádka a já tomu nevěnovala příliš pozornosti. Teď jsem ji vyzkoušela a musím říct, že polévka je naprosto skvělá a já se k ní ráda budu vracet. A kamarádce M. tímto opožděně děkuju za skvělý tip ❤️ Detail receptu »

Pikantní játrová směs

Játra mi nikdy příliš nechutnala. V paštice mi jejich typická chuť nevadí, ba přímo naopak. Ale játra jen tak samotná, třeba na cibulce, to není úplně moje parketa. Ovšem drůbeží játra připravená se zeleninou a špetkou skořice, to je jiná, to můžu ❤️ Schválně vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu :-) Detail receptu »

Živáňská pečeně

Naprosto jednoduché jídlo, které se vlastně připraví samo. No dobře, úplně samo se nepřipraví, trošku práce vás stát bude ;-) Ale těch pár minut stojí rozhodně za to. A než se živáňská upeče, můžete na hodinu vyrazit na procházku. Pak vám bude chutnat ještě víc :-) Detail receptu »

Tvarůžková pomazánka

Olomouckým tvarůžkům jsem nikdy příliš neholdovala, ale po téhle pomazánce se můžu „utlouct“. Rozhodně si ji ale nedávám, když čekám návštěvu nebo mám nějaké vyřizování ;-) Detail receptu »

NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Sváteční nepečené roládky

Ještě jeden recept na paleo vánoční cukroví… Inspirovala jsem se u své milé „ex-tchýňky“, která každé vánoce připravovala roládky ze Sunarky. Detail receptu »

Lněné krekry

Vím, že se třeba paštika nebo pomazánka dá namazat na kousek zeleniny nebo plátek paleo pečiva. Nevím, jak to máte vy, mě ale občas chytne chuť na něco pěkně křupavého. Detail receptu »

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

Někdy dokáže i úplně obyčejná zelenina překvapit. Třeba taková mrkev. Stačí ji místo uvaření upéct, správně ochutit a skvělá příloha je na stole. Teda na talíři ;-) Detail receptu »

Pečený losos s ananasovou salsou

I když to na první pohled vypadá jako naprosto šílená a nesourodá kombinace, funguje skvěle. Pečený ananas se zázvorem svou nasládlou a zároveň příjemně pikantní chutí skvěle doplní maso ryby. Detail receptu »

Ořechové kuličky

Přináším vám další recept na vánoční cukroví. Pokud jste ho ale objevili někdy později během roku, s přípravou na Vánoce určitě nečekejte. Vyzkoušejte ho třeba hned :-) Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Paleo Jambalaya

Určitě jste už jedli paellu (nebo o ní alespoň slyšeli). A co jambalayu, její americkou variantu? Znáte? Pokud ne, rozhodně ji vyzkoušejte. Je to skvělé jídlo „z jednoho hrnce“, pikantní a plné chutí, pocházející z oblasti New Orleans v Louisianě. Detail receptu »

Ovar se salátem z černé ředkve

Jestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů... Detail receptu »

Tom Kha Kai

Je mi jasné, že tento recept používá hodně exotické suroviny, které bude pro mnohé z vás problém sehnat. Rozhodně ale stojí za to, ho vyzkoušet. Až ochutnáte, bude vám hned jasné, proč je tohle jídlo milováno na všech kontinentech. Detail receptu »

Moravský vrabec s dušenou kapustou

Mrzí mě, že tak výborné jídlo je tak hrozně nefotogenické. Jeho obrázek vůbec neodpovídá tomu, jak dobře to chutnalo. A ta vůně! Detail receptu »

Chai Latte

Chuti Chai Latte, nápoje s indickými kořeny, jsem už před změnou stravování úplně propadla. Protože se ale běžně připravuje z kravského mléka a přidává se cukr, zkusila jsem si ho pro paleo „sladké chvilky“ trošku obměnit. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Kuře Tandoori

Tohle jídlo by si zasloužilo mnohem hezčí fotku. Bohužel mi během focení došly baterky ve fotoaparátu a než jsem stačila sehnat jiné, nebylo co fotit ;-) Detail receptu »

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Některé druhy zeleniny jsou v Čechách neprávem opomíjené. Anebo bývají připravované tak, že se nenechá vyniknout jejich přirozená chuť. Typickým příkladem je růžičková kapusta. Většinou se s ní setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Detail receptu »

Boloňské celerové „lasagne“

Základem Lasagna Bolognese, klasického italského jídla, je poctivá boloňská omáčka, kvalitní těstoviny a bešamel. S pár úpravami jde tuto klasiku připravit v primal variantě. Vyzkoušejte, určitě budete mile překvapeni :-) Detail receptu »

Žebra pečená v rukávu

Pokud milujete vepřová žebra hezky šťavnatá a měkoučká a nikdy se Vám to doma nepodařilo, tak tohle je způsob přípravy, podle kterého se to nemůže nepovést. Stačí sehnat „pečící rukáv“ (nebo sáček), věnovat nějaký čas přípravě a lahodu máte na stole ;-) Detail receptu »

Mozzarellové rolky s tuňákem

Stýská se vám po létu? Tak si ho pojďte připomenout tímhle prima primal jídlem, které si snadno připravíte během pár minut. Obsahuje samé „dobroty“ a je krásně barevné. Prostě léto na talíři ;-) Detail receptu »

Domácí sulc

Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ :-) Jestliže tuto želírovací vlastnost ještě přiživíte správně zvoleným druhem masa, můžete uvařit opravdu hutný vývar a z něj si udělat domácí sulc, plný hodnotných minerálů a výživných látek. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky