Stravovací styl: Bez vajec
Italské masové kuličky s omáčkou arrabbiata a špagetovou dýní
Pokud jste zatím nikdy nepřipravovali špagetovou dýni, určitě vás mile překvapí. Nečekejte konzistenci a chuť klasických těstovin. Pokud vás ale „honí mlsná“ na pikantní rajčatovou omáčku s těstovinami, určitě vám špagetová dýně poskytne skvělý základ, který při dobrém dochucení klasické špagety v mnohém předčí. Detail receptu »
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Detail receptu »
Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami na přílohu. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to ❤️ Detail receptu »
Polévka z červené řepy s fenyklem
Je mi úplně jasné, že spoustu z vás zmínka o fenyklu vyděsila. O to víc v kombinaci s červenou řepou. Všichni (nebo alespoň „starší ročníky“) mají v paměti zarytou chuť všudypřítomné červené řepy naložené právě s fenyklovými semínky a přidávané ve školní jídelně snad ke všemu, včetně zemlbáby :-D Detail receptu »
Hovězí na houbách s celerovým pyré
I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »
Tištěná SVĚŽÍ KUCHAŘKA
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny, masa, vajec, oříšků a semínek. Krásné velké fotky a podrobné recepty, díky kterým se vám jídla vždy podaří. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro zdravé vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Rybí curry
Pokud jste se s příchodem nového roku rozhodli dodržovat pravidla Whole30, určitě není nutné jíst stále do kolečka jen opečené maso se salátem. Zkuste třeba tento recept. Detail receptu »
Pečená ryba s fenyklem a mrkví
Pokud jste stejně jako já v obchodech chodili bez povšimnutí okolo čerstvého fenyklu, protože máte jeho chuť spojenou s typickou pendrekovou vůní a jeho použití jste ochotní akceptovat maximálně tak do dětského čaje, udělejte tomu rázný konec. Detail receptu »
Pikantní celerová polévka
Jednu celerovou polévku tu už mám. Tahle je ale úplně jiná, více pikantní a hlavně – je Whole30. Takže, pokud po vánočním a silvestrovském „porušování“ chcete opět „najet“ na přísnější „protokol“, tahle polévka je přesně pro vás ;-) Detail receptu »
Párty tučňáci
Silvestr se blíží a proto přináším další inspiraci na „mejdanové“ pohoštění. V tomto případě se opravdu nejedná o žádný recept, spíš o „blbůstku“, kterou pobavíte své hosty ;-) Detail receptu »
Jednohubky Caprese
Salát Caprese samozřejmě není žádná novinka. Ale proč si ho na Silvestra nedopřát ve formě jednohubek? Příprava je opravdu hodně snadná. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 1000 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými je vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, osobní jídelníčky, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Grilovaný camembert s ořechy a brusinkovou omáčkou
Mám tu pro vás další inspiraci na silvestrovské pohoštění. Anebo prostě jen na příjemný večer u sklenky vína ;-) Detail receptu »
Zasněžené mandle
Silvestr se blíží! Já vím, ještě nebyly ani Vánoce, ale na inspiraci na silvestrovské pochoutky není nikdy brzy ;-) Detail receptu »
Kuře se zeleninou na omáčce piri piri
Základní surovinou tohoto receptu jsou papriky, a to všech možných druhů – od koření, přes čerstvé papriky, po chilli papričku. Pokud se nebojíte pikantní chuti, recept na piri piri omáčku si zamilujete. Jen si připravte k ruce něco pořádného na zapití :-D Detail receptu »
Gumbo
Možná vám název nic neříká, ale jedná se o typické jídlo z oblasti Louisiany (podobně jako jambalaya), hustou pikantní polévku. Pokud máte rádi pikantní jídla s nádechem exotiky, nebo vám prostě vyhovuje vaření v jednom hrnci, rozhodně recept vyzkoušejte. Detail receptu »
Masová směs s batáty
Další jídlo, které vzniklo úplnou náhodou. Přišla jsem pozdě z práce, nestihla cestou nakoupit a doma mě čekala poloprázdná lednice. Takové situace většinou řeším recepty typu „co dům dal“. A to byl přesně i tento případ :-) Detail receptu »
Elektronická CUKETOVÁ KUCHAŘKA
Už se zase soused ptá, zda nechcete další cuketu? Berte ji! S touhle kuchařkou máte hromadu nápadů, co dobrého z ní uvařit. 60 cuketových receptů, které si zamilujete – od snídaní až po dezerty
Květáková polévka s cibulkou a mandlemi
Další z řady krémových polévek, tentokrát z květáku. I když na první pohled vypadá úplně obyčejně, špetka muškátového květu a osmažená cibulka jí dodá ten správný šmrnc :-) Detail receptu »
Gravlax
Gravlax nebo také Gravad lax je typické skandinávské jídlo, které se podává při slavnostnějších příležitostech. Jeho název v překladu znamená „pohřbený losos“, protože se dříve pro jeho přípravu používalo zakopání do písku. Detail receptu »
Rybí „paštika“
Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy? Detail receptu »
Pórková polévka s batáty a klobásou
Další jednoduchá polévka z pár surovin, která je hotová za pár minut a přitom krásně zasytí a zahřeje. A to je v tomhle předvánočním čase opravdu potřeba :-) Detail receptu »
Kachní rillettes s cibulovou marmeládou
Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Jeho příprava sice trvá déle, ale není vůbec pracný. A výsledkem bude pochoutka, za kterou vás pochválí každý, kdo ochutná ❤️ Detail receptu »
Hovězí ragú
Ragú je vlastně honosnější název pro masovou směs se zeleninou. Můžete se také setkat s houbovou variantou, nicméně základem by mělo být maso a pro přípravu by mělo být použito dlouhé dušení. Detail receptu »