Surovina v receptu: hovězí
Hovězí Stroganov (Stroganoff)
Rychlý tradiční ruský pokrm pocházející z 19. století. Jeho autorem je údajně osobní kuchař ruské šlechtické Stroganovovy rodiny (odtud i název). I když se v něm používají oblíbené ruské suroviny, je výrazně ovlivněný francouzskou kuchyní, která byla v té době v Rusku mezi aristokraty velmi oblíbená. Detail receptu »
Hovězí nudličky s brokolicí
Jak dosáhnout krásně měkkých šťavnatých nudliček i z hovězího, aniž byste museli kupovat drahé uzrálé steakové maso? Stačí během přípravy dodržet pár základních kroků - maso nakrájet přes vlákno, na co nejtenčí nudličky a pak ho orestovat velmi zprudka a jen krátce. Žádné dlouhé trápení na pánvi :-) A pak ještě jedna velmi důležitá finta! Nechte maso pár minut rozležet s jedlou sodou. Ta s ním udělá malý zázrak ❤️ Detail receptu »
Hovězí po burgundsku (Beef Bourguignon)
Hovězí po burgundsku (francouzsky bœuf bourguignon - čtěte bef burgiňon) je tradiční francouzské jídlo pocházející z Burgundska. Proslavila ho ve svých kuchařských knihách a televizních pořadech slavná Julia Child. Nebude to úplně vaše volba, když chcete uvařit něco rychlého a jednoduchého. Tohle jídlo chce zkrátka čas a péči. Ale když se do něj pustíte, odvděčí se vám naprosto nepřekonatelnou skvělou chutí! ❤️ I když se na první pohled recept může zdát složitý, není nutné se ho bát. Provedu vás jím krok za krokem a za výsledek vás doma budou nosit na rukou :-) Detail receptu »
Gulášová polévka
Víte, že poctivá gulášová polévka se vlastně mnohem víc podobá původnímu pravému maďarskému guláši (Gulyás), než samotný guláš, tak jak ho běžně vaříme? Ať tak nebo tak, tohle jídlo chce svůj čas. Za pár minut ho nepřipravíte. Ale pak ta chuť! Těch pár chvil u plotny se vážně vyplatí ❤️ Detail receptu »
Zapečené plněné papriky
Málokterá zelenina vybízí svým tvarem k naplnění jako právě papriky. Po jejich rozkrojení vzniknou roztomilé mističky, které můžete naplnit různými druhy směsí, ať už masovými nebo zeleninovými. A pokud je pak navíc zapečete se sýrem, úspěch je zaručený. Možná rovnou připravte víc porcí, ať vyhovíte žádostem o přídavek ❤️ Detail receptu »
Cheeseburger salát
Máte rádi cheeseburger a přemýšlíte čím nahradit klasickou bulku při jeho přípravě? Samozřejmě, můžete zvolit různé oblíbené pečivo, zeleninové placky nebo burgery zabalit do listů salátu. Ale můžete se dát i úplně jinou cestou! Všechny klasické suroviny na přípravu cheeseburgeru spojte do jednoho super salátu ❤️ Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Masové koule plněné růžičkovou kapustou
Máte rádi překvapení? Asi jak kdo. A asi jak které, že? :-D Ale plněné masové koule by mohly potěšit většinu. Dají se naplnit mnoha surovinami - od sýru, přes vejce, až po různé druhy zeleniny. A takové kapustičky si svým tvarem o zabalení vyloženě říkají. Detail receptu »
Andaluské dušené zelí s masovými kuličkami
Tento recept vznikl při mém zimním pobytu v jižním Španělsku. I když je většinou v prosluněné Andalusii i během zimy přes den krásně teplo, přes noc teploty klesají až k bodu mrazu. Jenže v bytech tam nikde nenajdete topení! To se pak hodí nějaká dobrota, která vás pořádně zahřeje. I když zelí není úplně typická andaluská surovina, tady mi poskytla základ pro dobrotu z jednoho hrnce, která tento účel splnila víc než dobře ❤️ Detail receptu »
Mexický masový koláč
Když se řekne koláč, každému (včetně mě) vyskočí v hlavě automaticky představa nějakého moučného korpusu pokrytého sladkou náplní. Dejme tomu jsme ještě ochotní přistoupit na obrázek slaného koláče v podobě quiche nebo pizzy. Co ale jednou udělat koláč z mletého masa a mouku úplně vynechat? :-) Funguje to vážně skvěle! Detail receptu »
Dušené hovězí s paprikou
Pro některé výrazy neexistuje v češtině jednoznačný překlad. Třeba takové anglické "stew" a "comfort food", které naprosto dokonale vystihují tohle jídlo. V češtině by se to asi dalo neobratně popsat jako "dušené maso v omáčce" a "jídlo na pohodu". Myslím, že až ho zkusíte, sami naprosto přesně pochopíte, že v tomhle má čeština tak trošku mezery :-) Detail receptu »
Plněné masové taštičky z dýně a květáku
Občas dostanu "skvělý" nápad na nový recept, ale výsledek značně pokulhává za původní představou. Jindy se mi mihne hlavou něco, čemu ani sama moc nevěřím, že by mohlo fungovat, a ejhle! Vznikne z toho jedno z nejlepších jídel <3 Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Květákový pastýřský koláč
Uznávám, že tenhle recept zrovna nepatří mezi ty nejrychlejší a stejně tak by vás mohl vyděsit i počet použitých ingrediencí. Ale nenechte se zmýlit. Ve své podstatě je vlastně hrozně jednoduchý a jeho přípravu zvládne i ten, který jinak v kuchyni příliš nekraluje. A výsledek rozhodně stojí za to. Protože chuťově výrazná masovo-zeleninová směs zapečená s hebkým květákovým pyré musí prostě chutnat každému. Detail receptu »
Burger na máslové dýni se zelným salátem
Zkoušeli jste si někdy připravit nahatý burger? Je to vlastně opečená masová placka bez tradičního pečiva, které je buď zcela vynechané nebo nahrazené plátkem vhodné zeleniny. Taková máslová dýně k podobnému použití svým tvarem vyloženě vybízí. Nemyslíte? Detail receptu »
Mexická masová směs s čokoládou
Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na mnoho různých jídel. Proto je vždy uvařte ve větším množství a použijte je na přípravu dalších lahůdek. Detail receptu »
Bílá kapustová polévka
Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější zeleninu. A to je taková škoda! Když se totiž dobře připraví, je chuťově naprosto jedinečná. Navíc se jedná o surovinu, kterou seženete levně i během zimního období, kdy se cena ostatních druhů dovážené zeleniny šplhá do závratných výšek. Detail receptu »
Mexické pečené masové koule
Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho :-) Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Pečené karbanátky se špenátem a žampióny
Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »
Spirálový zeleninový koláč
Tenhle efektní zeleninový koláč mě už dlouho lákal udělat. Bylo mi ale jasné, že bude hodně pracný, původní recept navíc obsahoval moučný korpus a náplň ze zakysané smetany. A do toho se mi ani do jednoho nechtělo. Jenže, občas je prostě nejlepší nechat nápad trošku „uležet“ a on se časem vytříbí sám. Detail receptu »
Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami
Pokud máte doma spiralizér, tenhle recept určitě vyzkoušejte. A jestli ne, tak si honem tohoto skvělého kuchyňského pomocníka pořiďte. Dokáže totiž z mnoha druhů zeleniny vykouzlit překvapivě dobré nudle. Detail receptu »
Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou
Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost :-) Detail receptu »
Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi
Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. Detail receptu »