📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Paleo / Bez mléčných výrobků

Počet receptů: 342

Dýňová kešu bábovka se skořicí

Už jsem to psala v minulém receptu na dýňový salát a teď se budu opakovat - ale já dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v téhle kešu bábovce, vonící po skořici a hřebíčku. Recept sice vznikl na konci léta, ale úplně se s tímhle dezertem vidím zachumlaná do deky, po ruce s šálkem dobré kávy a v televizi puštěné staré klasické pohádky :-) Detail receptu »

Dýňový salát s bylinkami

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. Detail receptu »

Omáčka Romesco

Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup :-) Zkuste si třeba připravit tuhle úžasnou španělskou omáčku z pečených paprik, rajčat a pražených mandlí. Skvěle chutná, vydrží v lednici až několik týdnů a lze jí použít nejen za studena jako dip, ale klidně také teplou jako omáčku k cuketovým těstovinám nebo grusetkám. Samá pozitiva, nemyslíte? :-) Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Cuketový salát se sušenými rajčaty a šunkou

Koukám, že v poslední době tu mám jeden cuketový recept za druhým. Čemu se ale také divit! Je plná sezóna cuket a nápadů, jak je zpracovat, není nikdy dost. Napadá vás klasikova otázka "Kam s ní?" Věřím, že až vyzkoušíte tenhle super jednoduchý salát, budete ještě litovat, že cuket nemáte doma víc. Detail receptu »

Cuketové špagety (cudle) s tuňákem

V létě, kdy teploty teploty přesahují třicítky, se člověku nechce trávit moc času v kuchyni a volí na přípravu jednoduchá a lehce stravitelná jídla. Není ale nutné být celou dobu jen zeleninových salátech. Tyhle cuketové špagety si připravíte za pár minut, z pár surovin, které většina z nás má doma, a přesto věřím, že si ohromně pochutnáte. Stejně jako já :-) Detail receptu »

Kuře v kešu omáčce

Prsní kuřecí maso bývá poměrně suché. Když ho ale na pár hodin naložíte do jogurtu nebo kokosového mléka s troškou citrónové šťávy, udrží si i po tepelné úpravě křehkost a šťavnatost. Hebkost a příjemně nasládlá chuť kešu ořechů vše jen podtrhne. Indové zkrátka umí a byla by škoda se od nich v kuchyni občas neinspirovat :-) Detail receptu »

Mexická dýňová polévka

Klasickou dýňovou polévku se smetanou nebo kokosovým mlékem určitě znáte. Je skvělá, osobně ji mám moc ráda :-) Ale až vás popadne chuť ochutnat něco úplně jiného, zkuste tuhle dýňovku inspirovanou mexickou kuchyní. Kuře dodá vývaru pořádnou sílu a také lépe zasytí, než když je polévka jen ze zeleniny. Detail receptu »

Dušené hovězí s paprikou

Pro některé výrazy neexistuje v češtině jednoznačný překlad. Třeba takové anglické "stew" a "comfort food", které naprosto dokonale vystihují tohle jídlo. V češtině by se to asi dalo neobratně popsat jako "dušené maso v omáčce" a "jídlo na pohodu". Myslím, že až ho zkusíte, sami naprosto přesně pochopíte, že v tomhle má čeština tak trošku mezery :-) Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Dýňová smetanová “rýže” se skořicí

Já moc na dezerty nejsem a nikdy jsem nebyla. Ale na čem jsem dřív občas ujížděla, byla mléčná rýže :-) Proto jsem ji zkusila udělat po "našem". A musím říct, že to vyšlo víc než dobře! Falešná skromnost stranou, že jo :-D Detail receptu »

Lněné tousty

Jakkoliv se u mě po změně stravy pečivo vytratilo z běžného jídelníčku, občas prostě přijde chvíle, kdy si chcete na něco křupavého namazat pomazánku nebo třeba tatarák. Jasně, jde to i na zeleninu a často tak i řeším. Ale jednou za čas si připravím i tyhle toustíky z lnu a kokosové mouky, ochutím je podle aktuální potřeby a jednoduše si je užiju :-) Detail receptu »

Karbanátky se zelím a houbami

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu, houby a hned máte na stole jídlo, u kterého se nikdy nebudete nudit. Navíc, dá se připravit ve větším množství, snadno zamrazit, chutná skvěle i studené, velmi lehce se balí s sebou na cesty. Na které jiné jídlo ještě existuje tolik superlativů? :-) Detail receptu »

Květákový pastýřský koláč

Uznávám, že tenhle recept zrovna nepatří mezi ty nejrychlejší a stejně tak by vás mohl vyděsit i počet použitých ingrediencí. Ale nenechte se zmýlit. Ve své podstatě je vlastně hrozně jednoduchý a jeho přípravu zvládne i ten, který jinak v kuchyni příliš nekraluje. A výsledek rozhodně stojí za to. Protože chuťově výrazná masovo-zeleninová směs zapečená s hebkým květákovým pyré musí prostě chutnat každému. Detail receptu »

Dýňový brownie dort

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Krkovička s kapustičkami

Růžičková kapusta nemá úplně tu nejlepší pověst. Spousta lidí si ji spojuje se vzpomínkami na rozbředlé našedlé kuličky ve vývaru, s nepříjemnou pachutí. I já osobně s touhle představou dlouho bojovala. Pokud to máte podobně jako já, zkuste ještě dát téhle skvělé zelenině novou šanci. Když se opeče dozlatova a spojí s měkounkým masem a houbami, věřím, že si ji zamilujete. Detail receptu »

Mega rychlý chia pudink

Chia (čti čia) semínka šalvěje hispánské v posledních letech získala zpět svou bývalou slávu. Dávní Aztékové je používali jako skvělou a snadno přenosnou zásobárnu energie, nebo dokonce jako platidlo. Neuvěřitelná schopnost chia na sebe vázat tekutinu a vytvářet jemný gel se využívá v mnoha moderních receptech. Mně osobně ale v tolik známém chia pudinku vadí konzistence s kuličkami. Proto jsem ho zkusila připravit z rozmixovaných semínek a funguje to víc než skvěle. Detail receptu »

Květáková kaše

Bramborovou kaši zná naprosto každý. Představuje oblíbenou a tradiční přílohu k mnoha jídlům. Brambory ale zdaleka nejsou jedinou surovinou, ze které se dá tahle pochoutka připravit. Zkuste ji jednou uvařit třeba z květáku. Myslím, nebo spíš jsem o tom přímo přesvědčená, že si tuhle pochoutku zamilujete a stane se stálicí na vašem jídelníčku. Detail receptu »

Bounty cukroví

Kombinace kokosu a čokolády je taková klasika, která se nikdy neomrzí. Zkuste tyto dvě suroviny použít jako základ pro přípravu jednoduchého vánočního cukroví, na které nebudete potřebovat ani troubu. Jen trošku výkonnější mixér či elektrický mlýnek na kávu. A vlastní fantazii. Detail receptu »

Asijská polévka s křupavým bůčkem

Milujete asijskou kuchyni? Já rozhodně. Baví mě její barevnost, kontrast chutí i netradiční kombinace a postupy. Nejsem žádný odborník, neznám jemné nuance mezi jednotlivými národními kuchyněmi, ani úplně přesné tradiční suroviny. Ale ráda se asijskými jídly inspiruji. Detail receptu »

Burger na máslové dýni se zelným salátem

Zkoušeli jste si někdy připravit nahatý burger? Je to vlastně opečená masová placka bez tradičního pečiva, které je buď zcela vynechané nebo nahrazené plátkem vhodné zeleniny. Taková máslová dýně k podobnému použití svým tvarem vyloženě vybízí. Nemyslíte? Detail receptu »

Mexická masová směs s čokoládou

Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na mnoho různých jídel. Proto je vždy uvařte ve větším množství a použijte je na přípravu dalších lahůdek. Detail receptu »

Květáková rýže

Přiznám se, že rýže nikdy nepatřila k mým oblíbeným surovinám. Maximálně v sushi, ale ne jako příloha. To se rychle změnilo, když jsem před několika lety ochutnala její variantu připravenou z květáku. I když jsem této úpravě zeleniny ze začátku moc nevěřila, naprosto mě nadchla. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky