Stravovací styl: Paleo / Bez mléčných výrobků
Italské chlebové tyčinky Grissini
Nebudeme si nic nalhávat. I když jste vyřadili klasické pečivo ze svého jídelníčku a téměř vám nechybí (někomu méně, někomu více), chuť na něco hezky křupavého máme občas všichni. Zkuste si proto v takových chvílích připravit tyhle úžasně voňavé italské tyčinky. Detail receptu »
Batátová polévka s chilli ořechy
Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace. Detail receptu »
Batátové růžičky
Tip na zajímavou přílohu nebo klidně i samostatné jídlo - stačí si chvíli trošku hrát a z nakrájených plátků batátů vytvořit efektní růžičky, které nadchnou vaše hosty. Je to vlastně slaná obdoba hodně oblíbených růžiček jablečných, kde je jablko nahrazeno batáty a plátky těsta prosciuttem. Věřím, že vám tahle netradiční varianta bude chutnat ještě víc. Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Hlívové škvarky
Milujete škvarky? Tak tenhle recept je přímo pro vás! Nebo naopak - všichni básní o škvarkách a vy jim nemůžete přijít na chuť? Pak vyzkoušejte ty z hlívy. Hodí se jako zajímavý snack, nebo úžasně chuťově doplní různá jídla - od vařených batátů, přes květákovou rýži či pyré, až po míchaná vejce. Detail receptu »
Bílá kapustová polévka
Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější zeleninu. A to je taková škoda! Když se totiž dobře připraví, je chuťově naprosto jedinečná. Navíc se jedná o surovinu, kterou seženete levně i během zimního období, kdy se cena ostatních druhů dovážené zeleniny šplhá do závratných výšek. Detail receptu »
Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou
Tohle jednoduché zeleninové jídlo je takový malý kuchařský poklad. Dá se velice snadno obměňovat, můžete ho připravit jako rychlý oběd či večeři, vynecháním slaniny a vajec vám poskytne základ hlavního jídla, kde ho jako přílohu doplníte kouskem masa. "Rýži" si můžete připravit dopředu a ráno, až budete pospíchat, stačí ji prohřát a rozmíchat s vejci jako extra rychlou snídani. Směs můžete dochutit vaším oblíbeným kořením, přimíchat různé bylinky... Zkrátka si hrát :-) Detail receptu »
Pikantní bůček v tomatové omáčce
Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky. Detail receptu »
Mexické pečené masové koule
Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho :-) Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Utopenci s kysaným zelím
I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Detail receptu »
Květákový kuskus
Květákovu rýži už zná asi každý, kdo jí "jinak". Zkuste ale jednou květák rozdrtit na drobnější zrnka a připravit ho na způsob kuskusu. Stačí ho doplnit ingrediencemi podle vaší chuti. V tomto receptu si můžete ještě dlouho po skončení léta připomenout teplé prosluněné dny. Pokud nejíte mléčné výrobky, vynechte sýr a květákový kuskus podávejte jako přílohu k orestovanému kuřecímu masu. Detail receptu »
Švestkový koláč
Tenhle recept byl okamžitý nápad, když jsem na procházce se psem objevila krásné švestky, které tam jen tak ležely ladem a očividně je nikdo nesbíral. No řekněte sami, bylo by přece škoda je tam nechat :-) Ačkoliv tenhle druh ovoce sama moc nejím, koláč mi opravdu hodně chutnal. Vyzkoušejte ho se mnou. Detail receptu »
Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu
Patizon a fenykl nejsou úplně tradičními druhy zeleniny, ze kterých by se doma běžně vařilo. Zejména u fenyklu se hodně lidí vyhýbá jeho specifické chuti. Věděli jste ale, že po tepelné úpravě se tato pro někoho velmi nepříjemná chuť a vůně zcela ztrácí a fenykl naopak krásně zesládne? Detail receptu »
Rychle naložený pikantní květák
Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svojí zářivě růžovou barvou, ale i výraznou pikantní chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami
Když vrcholí sezóna cuket, občas dochází nápady co s nimi. Pokud už jste vyzkoušeli všechny možné varianty, od cuketových špaget, cuketových "bramboráků" a dalších receptů, zkuste je jednou upéct jako placku ochucenou Itálií inspirovanými surovinami. Detail receptu »
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo... Detail receptu »
Třešňový koláč s ořechovou drobenkou
Období třešní je hrozně krátké. Proto si je nenechte ujít. A až se přejíte těch čerstvých, udělejte si tenhle skvělý voňavý koláč s křupavou ořechovou drobenkou. Lze ho samozřejmě připravit i z jiného druhu ovoce, třeba borůvek či rybízu. Detail receptu »
Škvarkové zelňáky
Ačkoliv se velmi ráda inspiruji zahraničními recepty, se stejnou chutí vařím i českou klasiku. I když s drobnými obměnami, aby vyhovovala mému stravovacímu stylu - tedy s vynecháním mouky, cukru a většinou i mléčných výrobků. Detail receptu »
Batátové krokety
Pokud si chcete občas zpestřit jídelníček a až tak nehlídáte množství sacharidů, můžete si připravit krokety z pečených batátů. I když se doba přípravy zdá dlouhá, většinu času zabírá samotné upečení a vychladnutí batátů. Detail receptu »
Bůček dušený v kokosové vodě
Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým mlékem), pikantnost chilli papriček a kyselost limetky. Detail receptu »
Chřestová krémová polévka
Tenhle recept musíte rozhodně vyzkoušet. Budete vrnět blahem, jak moc je dobrý. Možná se o druhou porci ani nebudete chtít dělit :-) Takže, pokud je právě sezóna, určitě si chřestu kupte víc a polévky si udělejte pořádný kotel. Detail receptu »
Losos na černo s bylinkovými batáty
Tohle jídlo vypadá na talíři ohromně efektně. Tmavá barva upečeného lososa a křupavá krustička z voňavého koření skvěle kontrastuje s jemnou chutí rybího masa. Bylinkové batáty a svěží majonéza vše už jen chuťově podtrhne. Detail receptu »