Surovina v receptu: cibule
Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách
406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”
Burger na máslové dýni se zelným salátem
Zkoušeli jste si někdy připravit nahatý burger? Je to vlastně opečená masová placka bez tradičního pečiva, které je buď zcela vynechané nebo nahrazené plátkem vhodné zeleniny. Taková máslová dýně k podobnému použití svým tvarem vyloženě vybízí. Nemyslíte? Detail receptu »
Mexická masová směs s čokoládou
Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na mnoho různých jídel. Proto je vždy uvařte ve větším množství a použijte je na přípravu dalších lahůdek. Detail receptu »
Podzimní zelná polévka
Podzim nemám úplně v lásce. Nemůžu mu sice upřít nádhernou barevnost, ale to počasí! Takže - kdy už podzim, tak zatopit v krbu, hezky se zachumlat do deky, za zvuku deště si pustit nějaký pěkný film a k tomu si do misky nalít horkou sytou polévku. To by šlo, co říkáte? Detail receptu »
Celerový salát
Tento celerový salát se v naší rodině stal velmi oblíbeným. Dokonce tak moc, že někteří členové rodiny žádají opakovaně pod stromeček "poukazy na přípravu téhle mňamky" :-D Detail receptu »
Lilkový „falafel“
Máte rádi falafel, ale z různých důvodů se vyhýbáte luštěninám? Úplnou náhodou, při jednom z mých alchymistických pokusů v kuchyni, se mi podařilo vytvořit něco chuťově velmi podobného. Musím říct, že výsledek mě i samotnou překvapil. Nejdřív jsem říkala "Škoda tak drahého sýru" :-( Ale nakonec mi to tak zachutnalo, že jsem tuhle lahůdku připravila během pár dní hned několikrát. Detail receptu »
NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Masové kuličky v oopsie plackách
Vždycky, když na stůl připravíte spoustu mističek s různými ingrediencemi (od nakrájené zeleniny, přes různé dipy a maso) a necháte hosty, ať si každý sestaví jídlo sám, vždycky uspějete. Navíc přípravou takového pohoštění nestrávíte hodiny v kuchyni. Přesně takový je i recept na jehněčí kuličky v plackách ze sýru a vajec. Detail receptu »
Batátová polévka s chilli ořechy
Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace. Detail receptu »
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč je vlastně takovou zjednodušenou verzí italské pizzy. Jeho skvělá chuť je ale postavená na úplně jiných surovinách, více typickými pro farmářský venkov. Sladká opečená cibule, křupavá slaninka a lehce nakyslá smetana vás vynesou na vrchol blaha :-) Detail receptu »
Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou
Tohle jednoduché zeleninové jídlo je takový malý kuchařský poklad. Dá se velice snadno obměňovat, můžete ho připravit jako rychlý oběd či večeři, vynecháním slaniny a vajec vám poskytne základ hlavního jídla, kde ho jako přílohu doplníte kouskem masa. "Rýži" si můžete připravit dopředu a ráno, až budete pospíchat, stačí ji prohřát a rozmíchat s vejci jako extra rychlou snídani. Směs můžete dochutit vaším oblíbeným kořením, přimíchat různé bylinky... Zkrátka si hrát :-) Detail receptu »
Mexické pečené masové koule
Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho :-) Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Utopenci s kysaným zelím
I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Detail receptu »
Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu
Patizon a fenykl nejsou úplně tradičními druhy zeleniny, ze kterých by se doma běžně vařilo. Zejména u fenyklu se hodně lidí vyhýbá jeho specifické chuti. Věděli jste ale, že po tepelné úpravě se tato pro někoho velmi nepříjemná chuť a vůně zcela ztrácí a fenykl naopak krásně zesládne? Detail receptu »
Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami
Když vrcholí sezóna cuket, občas dochází nápady co s nimi. Pokud už jste vyzkoušeli všechny možné varianty, od cuketových špaget, cuketových "bramboráků" a dalších receptů, zkuste je jednou upéct jako placku ochucenou Itálií inspirovanými surovinami. Detail receptu »
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo... Detail receptu »
Zelný salát s červenou řepou
Tomuhle se říká „vitamínová bomba“. Kam se hrabe nějaký mulťák z lékárny :-) Věděli jste, že v zelí je jen o něco menší množství vitamínu C než v citrónech? Pro pokrytí denní dávky cca 80 mg (při nemoci tato potřeba stoupá až 20násobně) jich stačí sníst přibližně 180 g. Ale uznáte sami, že miska zelného salátu se konzumuje mnohem lépe než stejné množství citrónu :-D Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Pečené karbanátky se špenátem a žampióny
Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »
Mexický „tacos“ bůček
Miluju jídla, která se jí rukama. Chutnají mi tak nejvíc. A pokud se navíc jedná o pokrm, kde si každé sousto nakombinujete sami podle sebe, jsem na vrcholu blaha :-D Sem bezpochyby patří různé nachos, tacos a wrapy z mexické kuchyně. Detail receptu »
Mexická květáková „rýže“
Tohle jídlo vážně miluju, ostatně jako celou mexickou kuchyni. Paradoxem je, že před tím, než jsem změnila způsob stravování a „mohla“ jíst rýži, tak jsem ji zas tak často nejedla. Moc mi nechutnala, brala jsem ji jen jako nudnou přílohu, která doplní talíř s masem a omáčkou. Detail receptu »
Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí
Tenhle salát je až směšně jednoduchý, přitom vás zaručeně nadchne svou výraznou chutí, která skvěle doplní jakékoliv upečené maso (nejvíc mu to ale bude asi slušet s vepřovou pečení nebo bůčkem). Detail receptu »
Porchetta
Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení fenyklovými semínky, jinde třeba muškátovým oříškem nebo rozmarýnem... Detail receptu »
Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou
Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost :-) Detail receptu »