Pečené kuře s kapustičkami
Chudinky kapustičky jsou u některých lidí vyloženě v nemilosti. Podle mého za to často můžou vzpomínky ze školní jídelny 😀 A nebo prostě jen to, že je zatím neměli možnost ochutnat v té správné úpravě. Alespoň tak to bylo u mě samotné. Růžičkovou kapustu jsem dlouho neznala jinak než jako neoblíbenou součást mražené polévkové zeleniny. Až jednou jsem našla odvahu, koupila kapustičky čerstvé a... Obrovský rozdíl! Teď je miluju ❤️ Třeba si je díky tomuto receptu zamilujete také 🙂 Detail receptu »
Kuře na kysaném zelí
Jídlo, které se připravuje skoro samo, skvěle chutná a uložené v lednici vydrží několik dní? Oblíbená tradiční kuřecí stehna na kysaném zelí! Tuhle úžasnou pochoutku pak stačí doplnit oblíbenou přílohou (třeba v podobě pečené dýně, vařených brambor nebo zeleninových placiček). A nebo si ji klidně dejte i samotnou. I tak si pochutnáte! ❤️ Detail receptu »
Katův zelný šleh
Znáte nějaké jiné jídlo, které by mělo tak špatnou pověst a zároveň ho tolik lidí milovalo, jako právě katův šleh, nebo-li kaťák? Vím, že v hospodách v něm díky jeho výrazné, pikantní a navinulé chuti často našly uplatnění různé odřezky a zbytky. Ale to přece neznamená, že si ho nelze připravit pěkně doma, z těch nejlepších čerstvých surovin a pořádně si pochutnat 🙂 Vyzkoušejte se mnou netradiční verzi se zelím a dejte vědět, jak chutnalo. Mně teda moc! ❤️ Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Kuřecí polévka s masovými knedlíčky
Kuřecí polévka je tradiční a oblíbená klasika. Nikoho chuťově neurazí, ale většinou také ani nijak výrazně nenadchne. Co na to jít jednou malinko trošku jinak? Z téměř těch samých surovin totiž můžete připravit krásně hustou a sytou polévku, kterou si každý zamiluje na první ochutnání ❤️ Alespoň u nás doma to platí do posledního člena rodiny. Detail receptu »
Gulášová polévka
Víte, že poctivá gulášová polévka se vlastně mnohem víc podobá původnímu pravému maďarskému guláši (Gulyás), než samotný guláš, tak jak ho běžně vaříme? Ať tak nebo tak, tohle jídlo chce svůj čas. Za pár minut ho nepřipravíte. Ale pak ta chuť! Těch pár chvil u plotny se vážně vyplatí ❤️ Detail receptu »
Chorizo masové kuličky s dýní
Miluju mexickou a španělskou kuchyni - se všemi jejich typickými surovinami, chutěmi, vůněmi, kořením... ❤️ Jestli to máte podobně jako já, určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale vážně skvělý recept. Najdete v něm i návod na přípravu vlastní chorizo kořenicí směsi, kterou uplatníte i v mnoha jiných jídlech, a také jednu surovinu, kterou jsem zatím v receptech nepoužívala. Poznáte kterou? Co na to říkáte? Mám pro vás připravit víc takovým receptů? Napište mi do komentáře 🙂 Detail receptu »
Okurkový salát se zakysanou smetanou
Jestli si okurky v jídle rozumí s nějakými surovinami, jsou to určitě bylinky (ať už kopr, máta nebo petrželka) a pak také zakysané mléčné výrobky. Proto určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale chuťově úžasný okurkový salát, která vás v horkých dnech skvěle osvěží. Připravíte ho doslova za pár minut. Detail receptu »
Pico de gallo
U některých receptů si vystačíte s pouhými pár surovinami, přesto vás výsledná chuť vystřelí do nebes ❤️ Třeba jako tato tradiční mexická pochoutka z rajčat, cibule, jalapeño papriček, limetky a koriandru. Hodí se skvěle jako svěží doplněk k masu či jako chuťovka k tortilla chipsům. Tohle prostě musíte zkusit! Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Zapečené plněné papriky
Málokterá zelenina vybízí svým tvarem k naplnění jako právě papriky. Po jejich rozkrojení vzniknou roztomilé mističky, které můžete naplnit různými druhy směsí, ať už masovými nebo zeleninovými. A pokud je pak navíc zapečete se sýrem, úspěch je zaručený. Možná rovnou připravte víc porcí, ať vyhovíte žádostem o přídavek ❤️ Detail receptu »
Cheeseburger salát
Máte rádi cheeseburger a přemýšlíte čím nahradit klasickou bulku při jeho přípravě? Samozřejmě, můžete zvolit různé oblíbené pečivo, zeleninové placky nebo burgery zabalit do listů salátu. Ale můžete se dát i úplně jinou cestou! Všechny klasické suroviny na přípravu cheeseburgeru spojte do jednoho super salátu ❤️ Detail receptu »
Španělské kuřecí paličky
Také máte rádi pečené kuřecí paličky na zelenině? Dnes je se mnou vyzkoušejte ve španělském rytmu a ve znamení hesla: "Za málo práce, hodně muziky". Příprava je totiž velmi jednoduchá, ale chuť přímo božská ❤️ Detail receptu »
Nakládané cukety s domácím “balkánským” sýrem (ze Svěží kuchařky)
Až bude plná sezóna cuket a vy už nebudete vědět, jak je zpracovat, rozhodně si vzpomeňte na tento recept a připravte si nakládané cukety (cuketové matjesy). Chutnají i těm, kteří se jinak téhle zelenině vyhýbají. A když salát doplníte i domácím "balkánským" sýrem, úspěch je zaručen ❤️ Detail receptu »
Dršťková polévka z hlívy
Tradiční dršťková polévka je jedno z těch jídel, které lidi rozděluje na dva nesmiřitelné tábory - buď ji milujete, nebo nenávidíte. Nic mezi tím. Ale! Tahle verze z hlívy ústřičné projde i u zarytých odpůrců klasické dršťkovky a věřím, že si ji ještě navíc i zamilují. Tedy samozřejmě, pokud jí houby 🙂 Detail receptu »
Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách
406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”
Masové kuličky v houbové omáčce
Věděli jste, že my Češi jsme jedním z jen velmi mála národů, kteří mají sběr hub jako oblíbený a velmi rozšířený koníček? Vždyť při málokteré činnosti si člověk tak krásně vyčistí hlavu, jako právě když vezme košík a vyrazí do lesa na houby. Milují to velmi často i ti, kteří houby sice nejedí, ale jejich sbírání je baví. Tak až se vrátíte z lesa s plným košíkem hub (nebo vás v obchodě zaujme vanička těch kupovaných), určitě vyzkoušejte tyhle šťavnaté masové kuličky v hebké houbové omáčce. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️ Detail receptu »
Segedínský guláš
Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření. Detail receptu »
Dýňové noky s nivovou omáčkou
Pokud máte rádi chuťově výraznou nivu nebo i další druhy sýrů s modrou plísní, tenhle recept na dýňové noky určitě vyzkoušejte. Málokteré zelenině to totiž s nimi sluší víc než právě dýni. Možná ještě špenátu, ale i ten tam najdete. Takže chuťová bomba v každém soustu je zaručena, a i oči si přijdou na své, protože tahle lahoda je i krásně barevná ❤️ Detail receptu »
Dýňová polévka se zakysanou smetanou
I když na stránkách už jeden recept na dýňovou polévku mám, tenhle je trošku jiný. Použitými surovinami se více blíží české kuchyni, proto bude chutnat i těm, kteří až tak neholdují exotickým chutím. O ochucení se postará rozmarýn a o zjemnění polévky zakysaná smetana. Obě suroviny skvěle doplňují sladkost dýně. Detail receptu »
Španělská zeleninová polévka s masovými kuličkami
Na přelomu léta a podzimu se každý rok vracím k mému neoblíbenějšímu jídlu, a tím je polévka. Ideálně taková, ve které stojí lžíce 😀 Tentokrát jsem si pro inspiraci sáhla do španělské kuchyně a připravila hustou a chuťově bohatou zeleninovou polévku s masovými kuličkami ochucenými kořením typickým pro chorizo. Budu moc ráda, když mi dáte vědět, jestli vám chutnalo stejně jako mně ❤️ Detail receptu »
Polévka ze zelených fazolek se ztraceným vejcem
Když jsem byla malá, fazolové lusky u mě patřily do skupiny nenáviděné zeleniny. Vždycky chudinky skončily na okraji talíře, ve společnosti podobně nemilovaných kapustiček 😀 Ale na obranu obou těchto druhů zeleniny - nikdy jsem je neochutnala jinak než jako cosi rozvařeného šedozeleného vysypaného do polévky ze sáčku s mraženou zeleninou. Dneska obě miluju a věřím, že kdybych jako dítě ochutnala třeba tuhle polévku, nikdy by se u mě na blacklist nedostaly 😀 Detail receptu »
Nakládaný hermelín
Máte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já ji často pro někoho dělám i jako jedlý dárek. Příprava je velmi jednoduchá. Jediným problémem je delší doba potřebná pro správné rozležení. Což je pro mě jako Berana, který neumí čekat, občas pěkný oříšek 😀 Detail receptu »
Máslové kuře (Butter Chicken)
Indická kuchyně je plná barev a výrazného koření. Každé sousto poskytuje doslova gejzír chutí! Mezi nejoblíbenější indická jídla patří fantastické máslové kuře Butter Chicken - šťavnaté kuřecí kousky ve voňavé hebké husté smetanové omáčce. Také ho máte rádi, ale objednáváte si ho jen v restauraci? Anebo jste ještě nikdy neochutnali? Pak rozhodně doporučuji si ho zkusit připravit doma. Věřím, že si ho zamilujete ❤️ Detail receptu »