Domácí kečup
Kečup je tak trochu fenoménem české kuchyně, děti ho milují a nejedna kuchařka ho používá na ochucení jídel při vaření. Nedávno proběhla médii debata o kvalitě prodávaných kečupů a o zdravotní závadnosti či nezávadnosti používaných ingrediencí. Proto vyzkoušejte tento recept na domácí kečup – budete přesně vědět, co jíte 🙂 Detail receptu »
Ochucené oleje
Používáte ochucené oleje? Připravujete si je sami? Nejtěžší na tomhle procesu je sehnat vhodné pěkné lahvičky 😉 Detail receptu »
Domácí grilovací koření
Tohle koření je skvělé na vepřové a kuřecí maso. Jistě, můžete si ho snadno koupit skoro v každém obchodě, zkuste si ho ale jednou připravit sami. Už podle vůně poznáte rozdíl. Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Nákyp „co dům dá“
Pokud si ráno nestíháte uvařit snídani, je dobré mít něco připravené dopředu. Tenhle nákyp je dobrý teplý i studený, doplněný o velký zeleninový salát ho lze podávat i jako hlavní chod. Detail receptu »
Flank steak s celerovými hranolkami
Pořádný kus dobře připraveného masa pro mě znamená „nebe v hubě“ 🙂 Kvalitní steakové maso není zrovna nejlevnější záležitost. Dobře uzrálý flank steak ale lze koupit již okolo 300 Kč za kilo, což není až tak šílená investice. Detail receptu »
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
S koncem léta, když se začíná zase ochlazovat, se opět vracím k polévkám, na které jsem si v horkém období ani nevzpomněla. Jednou z mých oblíbených je dýňová polévka – její příprava je velmi snadná a existuje na ni spousta receptů. Tady je jeden z nich, s použitím kokosového mléka. Detail receptu »
Roastbeef s česnekovou majonézou
Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie 😉 Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »
Broskvové čatní (chutney)
Čatní (čtěte čatný) je původně indická pikantní omáčka s výraznou sladkokyselou chutí, připravovaná nejčastěji z různých druhů ovoce. Je skvělým doplňkem mnoha jídel, které dokáže neuvěřitelně ozvláštnit a chuťově pozvednout. Hodí se dokonale například ke grilovanému masu či tuňákovému tataráku, lze jí ochutit pečené kuře či na talíři doplnit podávaný sýr. Můžete ji
třeba přimíchat do majonézy a získáte netradiční dip k pečené zelenině. Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Banánový dort
Sladké nepeču a ani moc nejím. Byla jsem ale postavena před výzvu od jednoho „nevěřícího Tomáše“ upéct něco bez cukru a přidaných sladidel. Výsledek překvapil i mě samotnou 😉 Detail receptu »
Cibuláda
Cibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou
Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »
Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou
Pomocí tohoto jídla jsem přesvědčila svou dceru, že Paleo jídla můžou být VÁŽNĚ moc dobrá. Při tom to nebylo nic složitého na přípravu.
Avokádo a cibule ve slaninovém kabátku
Pokud vás občas honí mlsná na něco malého k zakousnutí, tenhle recept může být dobrou variantou, jak příjemně a „povoleně“ hřešit. Detail receptu »
Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách
406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”
Banánová zmrzlina se skořicovými sušenkami
Až dostanete chuť na zmrzlinu, připravte si ji velmi snadno z plátků zmrzlého banánu. Ve spojení se skořicovými sušenkami vás každé sousto vynese na vrchol blaha. Detail receptu »
Rybí karbanátky
Samozřejmě – je nejlepší dát si rybí maso vcelku, upečené v troubě či narychlo orestované na pánvi. Občas ale může přijít k chuti i ryba připravená trošku jinak. Detail receptu »
Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou
Tohle jídlo vážně miluju! Spojuje v sobě nasládlost pastináku a slanost slaniny s cibulkou. Na tomhle zdravém jídle až nezdravě „ujíždím“ 🙂 Detail receptu »
Cukeťáky (cuketové “bramboráky”)
Máte rádi bramboráky, ale z různých důvodů se snažíte vyhýbat konzumaci brambor? Anebo se vám na zahrádce tak rozrostly cukety, že už nevíte co s nimi. Snadná pomoc! Vyzkoušejte cukeťáky - pečené či smažené cuketové placičky. Detail receptu »
Nachos tortilla chipsy
Občas přijde chuť na něco malého. Zejména pokud je horké léto, kdy se vám nechce ani vařit, ani jíst velká jídla. A v takových případech je skvělé upéct pikantní nachos a k tomu vytvořit různé dipy a omáčky. Detail receptu »
Aztécká polévka
Tahle polévka vás na 100% zahřeje a příjemně nasytí. Pokud máte rádi pikantnější chutě, nebojte si přidat pořádnou dávku čerstvého chilli. Detail receptu »
Paleo pečivo
Vyzkoušela jsem hodně druhů „paleo“ pečiva, ale žádné mě chuťové plně neuspokojilo. Mělo divnou strukturu či nezvyklou chuť. Ale tenhle recept je ve výsledku nejblíže standardnímu tmavému pečivu. Detail receptu »
Polévka z pečených rajčat
Nenechte se zmást, tohle není rajská 🙂 Pokud máte rádi plnou chuť čerstvých rajčat, na téhle polévce si určitě pochutnáte. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším. Detail receptu »