🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více
Kategorie: Přílohy, Stravovací styl: Low Carb, Počet receptů: 72

Salát Waldorf

Salát Waldorf je pojmenován po místu svého vzniku, po hotelu Waldorf Astoria v New Yorku, kde ho na konci 19. století vymyslel vrchní číšník Oscar Tschirky. Některé zdroje jeho autorství popírají, stejně tak se různí původně použité suroviny. Detail receptu »

Fajitas s květákovými plackami

Tímto jídlem jsem včera završila své úspěšné Whole30. Chtěla jsem připravit něco netradičního, co plně odpovídá pravidlům Whole30, ale zároveň nadchne i běžné „jedlíky“. A co může být lepšího než jídlo, kde si každý nabere podle své chuti a vše si zkombinuje podle toho, jak to má rád? Osobně mám tyhle jídla moc ráda – vše položíte doprostřed stolu, každý si nabírá sám, klidně se jí rukama, všichni si povídají a nikam se nepospíchá 🙂 Detail receptu »

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Detail receptu »

Houbový nákyp

Někdy prostě není chuť na maso. A pokud se k tomu přidá i nedostatek času, je fajn mít v záloze nějaké snadné jídlo, které stačí doplnit zeleninovým salátem a máte na stole dobrotu, která nadchne svou jednoduchostí a přitom skvěle chutná. Detail receptu »

Hovězí rendang se zeleninovými nudlemi

Tenhle recept jsem měla v „merku“ už dávno předtím, než jsem vůbec poprvé slyšela o paleu nebo Whole30, ale nikdy jsem se k jeho přípravě „nedokopala“. Až teď. Své aktuální Whole30 jsem si kromě jiného pojala jako takovou malou osobní revoluci v kuchyni – zkouším nové recepty a ingredience, oprašuji ty dávno zapomenuté. Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou

Blanšírování je stará klasická kuchařská metoda, která pomocí rychlého přivedení k varu a následného prudkého zchlazení pomáhá v zelenině uchovat maximum vitamínů a zároveň nádherně zvýrazní přirozenou barvu zeleniny. Detail receptu »

Krůtí roláda s listovým špenátem

Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Detail receptu »

Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem

Nikdy jsem nebyla příliš „rýžová“, takže mi tahle potravina v jídelníčku ani moc nechybí. Je ale pravda, že různé masové a zeleninové směsi s rýží poskytovaly možnost rychlého a jednoduchého jídla. Jenže, víte co? S květákem je to ještě rychlejší 😉 Detail receptu »

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Detail receptu »

Hovězí na houbách s celerovým pyré

I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Pečená ryba s fenyklem a mrkví

Pokud jste stejně jako já v obchodech chodili bez povšimnutí okolo čerstvého fenyklu, protože máte jeho chuť spojenou s typickou pendrekovou vůní a jeho použití jste ochotní akceptovat maximálně tak do dětského čaje, udělejte tomu rázný konec. Detail receptu »

Fish & Chips

Co k tomu říct… Fish & Chips, britská klasika obměněná podle pravidel palea. Mám ale vyzkoušeno, že tyhle rybí nugety a hranolky s majonézovým dipem chutnají i nepaleo strávníkům 🙂 Detail receptu »

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

Někdy dokáže i úplně obyčejná zelenina překvapit. Třeba taková mrkev. Stačí ji místo uvaření upéct, správně ochutit a skvělá příloha je na stole. Teda na talíři 😉 Detail receptu »

Ovar se salátem z černé ředkve

Jestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů... Detail receptu »

Moravský vrabec s dušenou kapustou

Mrzí mě, že tak výborné jídlo je tak hrozně nefotogenické. Jeho obrázek vůbec neodpovídá tomu, jak dobře to chutnalo. A ta vůně! Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“

Kachna s knedlíkem a se zelím – další tradiční pokrm české kuchyně. Ani na paleu není nutné se této dobroty vzdávat, stačí udělat jen pár změn. U knedlíků možná trošku větší změny, ale to neznamená, že výsledek nestojí za to 😉 Detail receptu »

Kuře Tandoori

Tohle jídlo by si zasloužilo mnohem hezčí fotku. Bohužel mi během focení došly baterky ve fotoaparátu a než jsem stačila sehnat jiné, nebylo co fotit 😉 Detail receptu »

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Některé druhy zeleniny jsou v Čechách neprávem opomíjené. Anebo bývají připravované tak, že se nenechá vyniknout jejich přirozená chuť. Typickým příkladem je růžičková kapusta. Většinou se s ní setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Detail receptu »

Celerové „halušky“ se zelím

Bryndzové halušky se u nás doma nikdy „nechytly“. Ale se zelím a slaninou – to je jiná! ❤️ Zkusila jsem rodinku uctít různými variantami zeleninových halušek, ale jednoznačně nejlepší odezvu měly tyto celerové. Detail receptu »

Hovězí burger v zeleninových plackách

Burger podle pravidel paleo? Ano, jde to. Buď zcela housku vynecháte, anebo ji nahradíte kolečky zeleniny. Ale co třeba udělat ze zeleniny placky a mezi ně pak vložit šťavnatý kousek mletého hovězího? 😉 Detail receptu »

Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami

Jedná se vlastně o 3 recepty. Klidně vyzkoušejte každý zvlášť, ale dohromady tvoří skvělou kombinaci, kde se jednotlivé části skvěle chuťově doplňují. Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0