🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více
Použitá surovina: česnek, Počet receptů: 180

Cuketové rollatini

Rollatini se běžně připravují ze silnějších plátků lilku, které se předem upečou, aby byly dostatečně měkké. Přeci jen, lilek je tvrdohlavý a trvá mu to o něco déle, než zvláční. Tento klasický italský recept jsem si drze půjčila a upravila ho do verze s cuketou. Detail receptu »

Lilkový “falafel”

Máte rádi falafel, ale z různých důvodů se vyhýbáte luštěninám? Úplnou náhodou, při jednom z mých alchymistických pokusů v kuchyni, se mi podařilo vytvořit něco chuťově velmi podobného. Musím říct, že výsledek mě i samotnou překvapil. Nejdřív jsem říkala "Škoda tak drahého sýru" 🙁 Ale nakonec mi to tak zachutnalo, že jsem tuhle lahůdku připravila během pár dní hned několikrát. Detail receptu »

Panenka v krémových žampiónech

Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní 😉 Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Zkaramelizovaný povrch udrží v mase veškerou šťávu a každé sousto vás pak vynese na vrchol blaha. Pokud ho navíc doplníte krémovou omáčkou se žampióny, úspěch je zaručen. Detail receptu »

Masové kuličky v oopsie plackách

Vždycky, když na stůl připravíte spoustu mističek s různými ingrediencemi (od nakrájené zeleniny, přes různé dipy a maso) a necháte hosty, ať si každý sestaví jídlo sám, vždycky uspějete. Navíc přípravou takového pohoštění nestrávíte hodiny v kuchyni. Přesně takový je i recept na jehněčí kuličky v plackách ze sýru a vajec. Detail receptu »

Bílá kapustová polévka

Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější zeleninu. A to je taková škoda! Když se totiž dobře připraví, je chuťově naprosto jedinečná. Navíc se jedná o surovinu, kterou seženete levně i během zimního období, kdy se cena ostatních druhů dovážené zeleniny šplhá do závratných výšek. Detail receptu »

Tištěná SVĚŽÍ KUCHAŘKA

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny, masa, vajec, oříšků a semínek. Krásné velké fotky a podrobné recepty, díky kterým se vám jídla vždy podaří. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro zdravé vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Pikantní bůček v tomatové omáčce

Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky. Detail receptu »

Mexické pečené masové koule

Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho 🙂 Detail receptu »

Rychle naložený květák

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svými zářivými barvami, ale i skvělou chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Myslím, že hned poběžíte pro další květák 🙂 Detail receptu »

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo... Detail receptu »

Bůček dušený v kokosové vodě

Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým mlékem), pikantnost chilli papriček a kyselost limetky. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 1000 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými je vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, osobní jídelníčky, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »

Mexický „tacos“ bůček

Miluju jídla, která se jí rukama. Chutnají mi tak nejvíc. A pokud se navíc jedná o pokrm, kde si každé sousto nakombinujete sami podle sebe, jsem na vrcholu blaha 😀 Sem bezpochyby patří různé nachos, tacos a wrapy z mexické kuchyně. Detail receptu »

Mexická květáková “rýže”

Tohle jídlo vážně miluju, ostatně jako celou mexickou kuchyni. Paradoxem je, že před tím, než jsem změnila způsob stravování a „mohla“ jíst rýži, tak jsem ji zas tak často nejedla. Moc mi nechutnala, brala jsem ji jen jako nudnou přílohu, která doplní talíř s masem a omáčkou. Detail receptu »

Batátové placičky s pečeným lososem

Tenhle recept je typickou ukázkou, jak se dá se základními surovinami hrát a jak můžete jen drobnou obměnou vykouzlit chuťově úplně jiné jídlo. Řeknete – pečený losos s batáty a majonézou, žádný objev... Detail receptu »

Masová roláda Porchetta

Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení fenyklovými semínky, jinde třeba muškátovým oříškem nebo rozmarýnem... Detail receptu »

Elektronická CUKETOVÁ KUCHAŘKA

Už se zase soused ptá, zda nechcete další cuketu? Berte ji! S touhle kuchařkou máte hromadu nápadů, co dobrého z ní uvařit. 60 cuketových receptů, které si zamilujete – od snídaní až po dezerty

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami

Pokud máte doma spiralizér, tenhle recept určitě vyzkoušejte. A jestli ne, tak si honem tohoto skvělého kuchyňského pomocníka pořiďte. Dokáže totiž z mnoha druhů zeleniny vykouzlit překvapivě dobré nudle. Detail receptu »

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost 🙂 Detail receptu »

Dýňové placky

Dýňová sezóna je tady! Jestli dýni milujete stejně jako já, budete podobně nadšení. Dýně je totiž neuvěřitelně variabilní zelenina, dá se z ní připravit spoustu dobrot – od pyré či polévky, přes pečenou dýni, po dezerty. A když budete mít pocit, že už vám nic nového nemůže ukázat, vždy se objeví něco nového, co vás nadchne. Detail receptu »

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná sladko-kyselá chuť. Detail receptu »

Kuřecí směs s tamarindem a květákovou „rýží“

Jednou z věcí, které na paleu nebo Whole30 miluju, je objevování nových chutí a ingrediencí. Najednou v obchodech nemíjím bez povšimnutí různé „tajemné suroviny“, které jsem dřív „úspěšně“ ignorovala. Detail receptu »

Gazpacho

Gazpacho je trošku netradiční polévka – jí se totiž studená. Co studená? Přímo ledově vychlazená. A to v horkých letních dnech může přijít vyloženě k chuti ❤️ Pochází z jižního Španělska, kde má snad každá rodina svůj vlastní zaručený recept – někdo přidává bílý chléb, jiný červené víno, základem je ale vždy perfektně zralá a chuťově bohatá zelenina. Bez ní to zkrátka nikdy nebude ono 🙂 Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0