Štítek: Bez sezóny
Kuřecí korma
Pokud máte rádi indická jídla nebo se prostě jen nebojíte na talíři trošku experimentovat, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kuřecí korma patří mezi nejoblíbenější druhy indických curry. Možná i díky tomu, že není vůbec pálivá a proto chutná i těm, kteří se jinak pikantním indickým jídlům vyhýbají. Detail receptu »
Hovězí stir-fry s vaječnými „nudlemi“
Včera jsem navštívila Sapu v rámci zajímavé exkurze vedené nutriční gastronomkou Janou Černou, kde jsem si nakoupila většinu surovin na dnešní recept. Pokud jste z Prahy a blízkého okolí, rozhodně vám tuto akci doporučuji. Detail receptu »
Plněná omeleta
Tomuto příspěvku se ani nedá říkat recept :-) Berte to spíš jako inspiraci na některou z vašich snídaní. Základní varianta je velmi variabilní, takže si ji můžete upravit podle vaší chutě a aktuální nabídky vaší lednice ;-) Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Masové kuličky s mango-avokádovou salsou
Tohle jídlo se hodí na jakoukoliv párty, nebo jen tak na večer k televizi, určitě bude chutnat i „nepaleo“ strávníkům. Zajímavě se v něm totiž propojují všechny možné chutě – od slané, přes sladkou, po jemně kyselou. Detail receptu »
Sezamové krekry
Na silvestrovské pohoštění i pro jiné slavnostní příležitosti se hodí mít k dispozici malé krekry či slané sušenky, na které lze namazat podávané pomazánky či namáčet různé omáčky a dipy. Kromě nachos z mandlové mouky či lněných krekrů lze takto použít i sezamové krekry. Jejich příprava je opravdu hodně jednoduchá. Detail receptu »
Párty berušky
Silvestr už je za dveřmi! A protože jsem včera přidala inspiraci pouze pro primal „jedlíky“, nesmím zapomenout i na paleo „strávníky“. Nevím, jak vy, ale já vždycky milovala rajčatové chlebíčky s majonézou a cibulí. Detail receptu »
Párty tučňáci
Silvestr se blíží a proto přináším další inspiraci na „mejdanové“ pohoštění. V tomto případě se opravdu nejedná o žádný recept, spíš o „blbůstku“, kterou pobavíte své hosty ;-) Detail receptu »
Plněná párty vejce
Tenhle recept určitě znáte. Ale protože inspirace na silvestrovské pohoštění není nikdy dost, přináším vám variace na plněná vejce Mimóza. V původním receptu se používá pouze majonéza, vejce, sůl, pepř a bylinky. Proč se ale držet „při zemi“, když variant se nabízí tolik ;-) Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Kakaový hrníčkový dortík (mug cake)
Tenhle recept vznikl ve stavu totální nouze – přišla nečekaná návštěva a projevila chuť na něco sladkého. Do zásoby nepeču a na sladké mě moc neužije, takže doma nic předem připraveného nemívám. Zkusila jsem něco namíchat podle intuice a ono to vyšlo. Myslím, že víc než dobře ;-) Detail receptu »
Grilovaný camembert s ořechy a brusinkovou omáčkou
Mám tu pro vás další inspiraci na silvestrovské pohoštění. Anebo prostě jen na příjemný večer u sklenky vína ;-) Detail receptu »
Zasněžené mandle
Silvestr se blíží! Já vím, ještě nebyly ani Vánoce, ale na inspiraci na silvestrovské pochoutky není nikdy brzy ;-) Detail receptu »
Vánoční roláda
Vánoční roláda (Buche de Noël), připomínající svým tvarem polínko dřeva, patří neodmyslitelně na sváteční stůl v mnoha francouzských rodinách. Bývá naplněná i potažená čokoládovým krémem, na jehož povrchu se pomocí vidličky vytvoří rýhy podobné zvrásněné kůře stromu. Detail receptu »
Rychlé kokosky
Obyčejně se kokosky připravují ze sněhu z bílků. Tenhle recept ale používá celá vejce a je opravdu hodně jednoduchý. Hotovo budete mít do hodinky a kokosky jsou navíc hned měkké, takže se do nich rovnou můžete pustit :-) Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Kulajda s batáty
Tuhle polévku si nedělám často, ale s o to větší chutí. Pokud máte k dispozici nasušené nebo zmrazené houby od léta, rozhodně ji zkuste. A jestli seženete i čerstvý kopr, bude to lahoda. To mi věřte ;-) Detail receptu »
Kuře Tikka Masala
Ve Velké Británii je tohle jídlo tak známé, že si ho běžně objednáte pod zkratkou CTM (Chicken Tikka Masala). Tikka znamená „kousky masa“ a „masala“ je v indické kuchyni označení pro omáčku. Detail receptu »
Ovocné plátky
I když se jedná o netradiční „vánoční cukroví“, rozhodně stojí za vyzkoušení. Při jeho přípravě můžete experimentovat. Detail receptu »
Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
Loni jsem byla na nezapomenutelném kurzu vaření v restauraci AvantGarde na téma Asian Fusion. Recepty byly skvělé, s naprosto nezvyklými, ale úžasně fungujícími kombinacemi chutí. Detail receptu »
Tvarůžková pomazánka
Olomouckým tvarůžkům jsem nikdy příliš neholdovala, ale po téhle pomazánce se můžu „utlouct“. Rozhodně si ji ale nedávám, když čekám návštěvu nebo mám nějaké vyřizování ;-) Detail receptu »
Sváteční nepečené roládky
Ještě jeden recept na paleo vánoční cukroví… Inspirovala jsem se u své milé „ex-tchýňky“, která každé vánoce připravovala roládky ze Sunarky. Detail receptu »
Lněné krekry
Vím, že se třeba paštika nebo pomazánka dá namazat na kousek zeleniny nebo plátek paleo pečiva. Nevím, jak to máte vy, mě ale občas chytne chuť na něco pěkně křupavého. Detail receptu »
Pečený losos s ananasovou salsou
I když to na první pohled vypadá jako naprosto šílená a nesourodá kombinace, funguje skvěle. Pečený ananas se zázvorem svou nasládlou a zároveň příjemně pikantní chutí skvěle doplní maso ryby. Detail receptu »