📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: ČERVEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Brokolice BROKOLICE
čerstvé Cibule CIBULE
čerstvé Cuketa CUKETA
čerstvé Česnek ČESNEK
čerstvé Hrášek HRÁŠEK
čerstvé Chřest CHŘEST
čerstvé Kedlubna KEDLUBNA
čerstvé Květák KVĚTÁK
čerstvé Mrkev MRKEV
čerstvé Okurka OKURKA
čerstvé Rajčata RAJČATA
čerstvé Ředkvičky ŘEDKVIČKY
čerstvé Červená řepa ŘEPA
čerstvé Salát SALÁT
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Celer CELER
uskladněné Pórek PÓREK
čerstvé Angrešt ANGREŠT
čerstvé Jahody JAHODY
čerstvé Rebarbora REBARBORA
čerstvé Třešně TŘEŠNĚ

Co z červnových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 138

Chřestová krémová polévka

Tenhle recept musíte rozhodně vyzkoušet. Budete vrnět blahem, jak moc je dobrý. Možná se o druhou porci ani nebudete chtít dělit :-) Takže, pokud je právě sezóna, určitě si chřestu kupte víc a polévky si udělejte pořádný kotel. Detail receptu »

Zelný salát s červenou řepou

Tomuhle se říká „vitamínová bomba“. Kam se hrabe nějaký mulťák z lékárny :-) Věděli jste, že v zelí je jen o něco menší množství vitamínu C než v citrónech? Pro pokrytí denní dávky cca 80 mg (při nemoci tato potřeba stoupá až 20násobně) jich stačí sníst přibližně 180 g. Ale uznáte sami, že miska zelného salátu se konzumuje mnohem lépe než stejné množství citrónu :-D Detail receptu »

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Mrkvový dort s kešu krémem

Mrkev, jablka a ořechy jsou skvělé sezónní suroviny, které vám ve vhodné kombinaci dokáží prozářit pochmourný podzimní den. Dort není potřeba ani příliš doslazovat. Přirozenou sladkost mrkve a jablek stačí trochu podpořit pár datlemi. Detail receptu »

Batátové placičky s pečeným lososem

Tenhle recept je typickou ukázkou, jak se dá se základními surovinami hrát a jak můžete jen drobnou obměnou vykouzlit chuťově úplně jiné jídlo. Řeknete – pečený losos s batáty a majonézou, žádný objev... Detail receptu »

Jablečná granola

Jednou z nejvíce diskutovaných oblastí v paleo jsou snídaně. Ze začátku si každý nadšeně připravuje vejce na tisíce různých způsobů, jenže i ty se brzy přejí. Nebo jste byli zvyklí na ranní kaše a cereálie s mlékem, popřípadě máte na vejce intoleranci. Co pak? Detail receptu »

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost :-) Detail receptu »

Kuřecí směs s tamarindem a květákovou „rýží“

Jednou z věcí, které na paleu nebo Whole30 miluju, je objevování nových chutí a ingrediencí. Najednou v obchodech nemíjím bez povšimnutí různé „tajemné suroviny“, které jsem dřív „úspěšně“ ignorovala. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Za dveřmi je astronomické léto (doslova chybí pár hodin), ale počasí posledních dní tomu moc neodpovídá. Proto i v tomto období, kdy se už běžně polévkám spíš vyhýbám, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Detail receptu »

Brokolicový salát

Brokolici jsem měla vždycky spojenou jen s krémovou polévkou nebo dušenou přílohou k masu. Ale ono to jde i jinak. A nijak složitě ;-) Stačí blanšírovanou brokolici smíchat s majonézou a troškou česneku. Detail receptu »

Nepečený „cheesecake“ s jahodami

Sezóna jahod je tady! :-) Jahody se sice už dají koupit v obchodech poměrně dlouho, ale zatím to byly plody bez chuti, které „dozrávaly“ v kamionech během cesty ze Španělska nebo Itálie. Detail receptu »

Špenátová omeleta se žampióny

Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampiónů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo. Detail receptu »

Špenátová tortilla z mandlové mouky

Koupili jste si čerstvý špenát a už vám začíná doma trošku ovadat? Na dušený už nemáte chuť? Zbylo vám nějaké maso od večeře a nevíte, jak z něj vykouzlit další svěží jídlo? Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Pórková polévka s lososem

Recept na tuto polévku v sobě ukrývá 2 snahy: 1) Nasytit z jedné porce lososa více lidí. 2) Uvařit krémovou polévku bez použití smetany, kokosového mléka anebo vajec. Detail receptu »

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje). Detail receptu »

Krémová špenátová polévka s květákem a kešu ořechy

Krémová polévka je automaticky spojená s představou smetany. Ta ale do Whole30 nebo palea nepatří, proto ji lidé často nahrazují kokosovým mlékem. Sice ho osobně vážně miluju, ale jeho typická chuť a vůně mi do běžných jídel nesedí. Detail receptu »

Masovo-kapustový nákyp

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Detail receptu »

Jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem a citrónovou majonézou

Jehněčí maso není běžnou surovinou na klasickém českém jídelníčku. Jenže zrovna u tohoto masa máte téměř 100% jistotu, že bude ze zvířete volně chovaného. Detail receptu »

Pikantní vepřové s okurkovým salátem po asijsku

Miluji v jídlech kontrast pikantní nasládlé chuti a jemně kyselé. A přesně tuhle kombinaci najdete v dnešním receptu, který je lehce inspirovaný asijskou kuchyní. Detail receptu »

Hovězí se špenátem a květákovými plackami

Tohle je taková česká klasika v „novém kabátku“. Doma jsem ji musela už několikrát opakovat, jaký má úspěch. Knedlíky už nikdo nevyžaduje, zato dušené hovězí a květákové placičky jsou často na seznamu přání ;-)

Detail receptu »

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak :-) Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky