Štítek: ČERVEN - sezónní suroviny
Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:
* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).
Co z červnových sezónních surovin uvařit? Třeba...
Mozzarellové rolky s tuňákem
Stýská se vám po létu? Tak si ho pojďte připomenout tímhle prima primal jídlem, které si snadno připravíte během pár minut. Obsahuje samé „dobroty“ a je krásně barevné. Prostě léto na talíři ;-) Detail receptu »
Domácí sulc
Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ :-) Jestliže tuto želírovací vlastnost ještě přiživíte správně zvoleným druhem masa, můžete uvařit opravdu hutný vývar a z něj si udělat domácí sulc, plný hodnotných minerálů a výživných látek. Detail receptu »
Špenátový salát se slaninou a vejci
Někdy je opravdu nejlepší nevymýšlet žádné složitosti, zkombinovat pár základních surovin a skvělé jídlo je za pár minut na stole. Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Cuketové „špagety“ s kari omáčkou
Pamatuju si naprosto přesně, když jsem poprvé slyšela o omáčce ze smetany, kari a... sójové omáčky. Říkala jsem, že tohle vážně nemůže chutnat dobře. Že se k sobě smetana a sójovka vůbec, ale vůbec nehodí. Jenže víte co? Je to naprostá lahoda ❤️ Dokonce taková, že se u nás doma stala jedním z nejoblíbenějších jídel. Detail receptu »
Pikantní cuketová polévka
Když se ochladí, teplá pikantní polévka přijde vhod. Stačí jen pár surovin, několik minut u plotny a krásně hřejivá dobrota je na stole. Detail receptu »
Celerové placičky se slaninou
Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky. Detail receptu »
Špenátová roláda s lososem
Pokud jíte primal, bude se vám tento recept hodit, až budete chtít připravit nějakou „mňamku“ pro návštěvu anebo klidně i sami pro sebe. Detail receptu »
Barevné krevety s květákovou rýží
Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům. Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Pizza Margherita
Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“, který by plnohodnotně nahradil italský originál z bílé mouky, ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží. Detail receptu »
Quiche
Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál ;-) Detail receptu »
Tuňákový salát s avokádem
Chuťovka z avokáda a tuňáka, kterou připravíte za pár minut. Nejdéle z celého receptu trvá uvaření vajíčka :-) Detail receptu »
Kuře Caesar se salátem
Vzhledem k tomu, že v následujícím receptu nedodržuji detailně suroviny z originálního Caesar salátu, neodvážím se ho tak nazvat. I když ve většině restaurací si s tím hlavu nelámou ;-)
Kapustové karbanátky
Hlávková kapusta nepatří úplně mezi nejoblíbenější zeleninu. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Pokud i vy patříte mezi její odpůrce, tak možná až vyzkoušíte tyhle pečené karbanátky, vezmete ji na milost a dokonce si ji i oblíbíte. Alespoň u mě to tak bylo :-) Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Kapustová polévka
Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »
Indické krůtí karí
Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.
Krémová špenátová polévka se smetanou
Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.
Vepřová pečeně na zelí
Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D Detail receptu »
Houbové „risotto“ (Květákotto)
Máte chuť na krémové houbové risotto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – připravte si ho z květáku. Možná budete překvapeni, jak je to výborné ❤️ Detail receptu »
Salát z pečené červené řepy
V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »
Zelné placky
Pokud jste si uvařili bigos a zbylo vám hlávkové i kysané zelí, můžete si z něj připravit jednoduché a rychlé jídlo „za pár kaček“.
Bigos
Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »