🗓️ Stolní kalendář s recepty na rok 2023 - již jen poslední kusy s velkou SLEVOU
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: ČERVEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Brokolice BROKOLICE
čerstvé Cibule CIBULE
čerstvé Cuketa CUKETA
čerstvé Česnek ČESNEK
čerstvé Hrášek HRÁŠEK
čerstvé Chřest CHŘEST
čerstvé Kedlubna KEDLUBNA
čerstvé Květák KVĚTÁK
čerstvé Mrkev MRKEV
čerstvé Okurka OKURKA
čerstvé Rajčata RAJČATA
čerstvé Ředkvičky ŘEDKVIČKY
čerstvé Červená řepa ŘEPA
čerstvé Salát SALÁT
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Celer CELER
uskladněné Pórek PÓREK
čerstvé Angrešt ANGREŠT
čerstvé Jahody JAHODY
čerstvé Rebarbora REBARBORA
čerstvé Třešně TŘEŠNĚ

Co z červnových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 125

Kapustová polévka

Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »

Indické krůtí karí

Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.

Detail receptu »

Krémová špenátová polévka

Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.

Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D Detail receptu »

Houbové „risotto“ (Květákotto)

Máte chuť na krémové houbové risotto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – připravte si ho z květáku. Možná budete překvapeni, jak je to výborné ❤️ Detail receptu »

Salát z pečené červené řepy

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »

Zelné placky

Pokud jste si uvařili bigos a zbylo vám hlávkové i kysané zelí, můžete si z něj připravit jednoduché a rychlé jídlo „za pár kaček“.

Detail receptu »

Bigos

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Club sendvič

Nebudeme si nic nalhávat – občas je těžké odolat pokušením standardní stravy. Tím spíš, pokud si vaše okolí (ať už rodina, či kolegové v práci) okatě pochutnávají na, pro vás zakázaných, jídlech. Buďte na takovéto chvíle připravení a mějte v zásobě recepty, na kterých můžete občas „povoleně zhřešit“. Detail receptu »

Slané květákové muffiny

Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené. Detail receptu »

Domácí kečup

Kečup je tak trochu fenoménem české kuchyně, děti ho milují a nejedna kuchařka ho používá na ochucení jídel při vaření. Nedávno proběhla médii debata o kvalitě prodávaných kečupů a o zdravotní závadnosti či nezávadnosti používaných ingrediencí. Proto vyzkoušejte tento recept na domácí kečup – budete přesně vědět, co jíte :-) Detail receptu »

Flank steak s celerovými hranolkami

Pořádný kus dobře připraveného masa pro mě znamená „nebe v hubě“ :-) Kvalitní steakové maso není zrovna nejlevnější záležitost. Dobře uzrálý flank steak ale lze koupit již okolo 300 Kč za kilo, což není až tak šílená investice. Detail receptu »

Roastbeef s česnekovou majonézou

Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie ;-) Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Cibuláda

Cibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“

Detail receptu »

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou

Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

Pomocí tohoto jídla jsem přesvědčila svou dceru, že Paleo jídla můžou být VÁŽNĚ moc dobrá. Při tom to nebylo nic složitého na přípravu.

Detail receptu »

Avokádo a cibule ve slaninovém kabátku

Pokud vás občas honí mlsná na něco malého k zakousnutí, tenhle recept může být dobrou variantou, jak příjemně a „povoleně“ hřešit. Detail receptu »

Rybí karbanátky

Samozřejmě – je nejlepší dát si rybí maso vcelku, upečené v troubě či narychlo orestované na pánvi. Občas ale může přijít k chuti i ryba připravená trošku jinak. Detail receptu »

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“)

Máte rádi bramboráky, ale z různých důvodů se snažíte vyhýbat konzumaci brambor? Anebo se vám na zahrádce tak rozrostly cukety, že už nevíte co s nimi. Snadná pomoc! Vyzkoušejte cukeťáky - pečené či smažené cuketové placičky. Detail receptu »

Polévka z pečených rajčat

Nenechte se zmást, tohle není rajská :-) Pokud máte rádi plnou chuť čerstvých rajčat, na téhle polévce si určitě pochutnáte. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky